پریود در شیردهی

 

پریود در شیردهی؛ احتمال وجود کیست، فیبروم رحم، آندرومتریوز یا بیماری التهابی لگن

 

همان گونه که می‌دانید، بسیاری از مادران در دوران شیردهی و به خصوص 6 ماه اول آن، پریود نمی‌شوند. در واقع شیردهی منظم به کودک، مانند یک عامل بازدارنده، از ترشح هورمون‌های مخصوص بارداری جلوگیری می‌کند. اما با این وجود برخی از افراد در این دوران پریود می‌شوند. علل بسیار زیادی وجود دارند که باعث رخ دادن پدیده پریود در شیردهی می‌شوند؛ با ما همراه باشید تا به صورت مفصل به این موضوع بپردازیم. در ادامه مطلب احتمالا با سریع ترین روش باز شدن قاعدگی آشنا شوید.

پریود در شیردهی

آنچه در این مقاله می خوانید :

 

همه چیز در مورد پریود در شیردهی

 

دوران بارداری و شیردهی، جزو حساس‌ترین دوره‌هایی هستند که هر مادری در طول زندگی خود تجربه می‌کند. تغذیه نوزاد با شیر مادر، یکی از دلچسب ترین اتفاقات برای یک مادر است. چرا که او از عصاره جان خود به کودک می‌بخشد تا شاهد رشد و بزرگ شدن او باشد.

تا زمانی که مادر به صورت منظم و مداوم به فرزند خود شیر می‌دهد، چرخه قاعدگی مانند قبل برای او رخ نمی‌دهد. برخی از پزشکان از این پدیده، به عنوان آمنوره شیردهی یاد می‌کنند. در واقع شیر دادن به نوزاد سبب می‌شود که هورمون‌های مخصوص بارداری، ترشح نشوند و در نتیجه قاعدگی اتفاق نیفتد.

اما برخی از خانم‌ها با پریود در شیردهی مواجه می‌شوند و ممکن است برای آن‌ها این سوال به وجود آید که علت بروز این امر چیست؟ به طور کلی برخی از خانم‌ها پدید نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی را تجربه می‌کنند. ممکن است چرخه قاعدگی آن‌ها به جای این که به طور کامل قطع شود، با بی نظمی‌هایی مواجه گردد.

به عنوان مثال برخی از خانم‌ها ممکن است در ماه، تنها یک مورد لکه بینی ساده را تجربه کنند. همچنین چرخه قاعدگی برای برخی دیگر طولانی تر و یا کوتاه تر از زمان طبیعی گردد. علل بروز تمامی این موارد، همان فراز و فرودهایی است که برای هورمون‌های بدن خانم‌ها رخ داده است.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، ثبات چرخه قاعدگی و تجربه علائم آن، تحت تاثیر دفعات شیردهی به نوزاد است که به صورت مستقیم بر روی هورمون‌ها تاثیر می‌گذارد. زنانی که با پریود در شیردهی مواجه می‌شوند، ممکن است بد خلق شده و یا سینه‌های آن‌ها حساس و دردناک شوند.

البته وجود برخی از بیماری‌ها مانند کیست تخمدان، فیبروم رحم، چاقی و… نیز می‌توانند باعث به وجود آمده این پدیده در دوران شیردهی شوند. در هر صورت، شما باید با مشاهده این مسئله، در اولین فرصت به یک متخصص زنان مراجعه نموده و مراتب را از طریق او پیگیری نمایید.

مهم‌ترین علائم پریود در شیردهی

 

همان گونه که تا کنون اشاره شد، قاعده و قانون جسم خانم‌ها به این صورت است که بین 6 ماه تا 2 سال در دوران شیردهی، پریود نمی‌شوند. در حالی که این موضوع برای اکثر خانم‌ها رخ می‌دهد، اما ممکن است افراد دیگری نیز باشند که با وجود شیر دادن به نوزاد خود، با موضوع پریود در شیردهی روبرو شوند.

قبل از این که در مورد مهم‌ترین علائم رخ دادن این موضوع صحبت کنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که هیچ جدول زمانی مشخصی برای بازگشت چرخه قاعدگی برای مادران شیرده وجود ندارد. به عبارتی نمی‌توان با یک قانون کلی، در مورد تمامی خانم‌ها صحبت کرد؛ چرا که ساختار جسم هر انسانی، با انسان دیگر بسیار متفاوت است.

از جمله مهم‌ترین علائم نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • اگر قبل یا بعد از طی شدن چرخه قاعدگی طبیعی 28 یا 30 روزه، دوباره دوره پریودی آغاز شود، نشان دهنده نامنظم شدن آن است.
  • اگر دچار بدن درد شده‌اید و یا نوک پستان تحریک پذیر شده است، نشان می‌دهد که ممکن است پدیده پریود در شیردهی رخ دهد.
  • اگر در زمان‌های نامنظم، دچار لکه بینی و خونریزی مقطعی می‌شوید.
  • اگر موضوع لکه‌بینی و یا خونریزی‌های مقطعی، در هر دو یا سه ماه یکبار تکرار می‌شود.

 

اصلی‌ترین علت نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی

 

شاید شما نیز با این سوال در ذهن خود مواجه شده‌اید که اصلی‌ترین علل نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی چیست؟ قبل از پاسخ به این سوال باید بگوییم یکی از هورمون‌های بدن خانم‌ها به نام هورمون پرولاکتین که توسط غده هیپوفیز مغز انسان ترشح می‌شود، اصلی‌ترین عامل تولید شیر مادر است.

اما این هورمون علاوه بر این که نقش موثری در تولید شیر مادر دارد، از به وجود آمدن چرخه قاعدگی نیز جلوگیری به عمل می‌آورد. تا زمانی که کودک با شیر مادر تغذیه می‌کند، این هورمون نیز در بدن مادر فعال است. به محض این که کودک را از شیر مادر جدا کنید، ترشح این هورمون قطع شده و قاعدگی اتفاق می‌افتد.

نوزاد در ماه‌های اول پس از به دنیا آمدن، تمامی احتیاجات تغذیه ای خود را از طریق شیر مادر برآورده می‌کند. بنابراین ترشح کامل هورمون پرولاکتین ادامه دارد. اما زمانی که نوزاد بزرگ‌تر شد و به شیر کمتری نیاز داشت، ترشح این هورمون به آرامی کمتر از همیشه می‌شود. در این هنگام است که مادران شاهد نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی خود خواهند بود.

البته این نکته را نیز هرگز نباید فراموش نکنید که به غیر از مورد ذکر شده، ممکن است پارامترهای دیگری نیز وجود داشته باشند که باعث بی نظم شدن پریود در شیردهی می‌شوند؛ از جمله این پارامتر‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • فیبرم رحمی یا وجود سلول‌های غیر سرطانی بر روی رحم خانم‌ها
  • کاهش وزن بسیار زیاد
  • وجود کیست تخمدان در یکی از تخمدان‌ها
  • وجود برخی از بیماری‌های التهابی لگن
  • آندومتریوز

همان گونه که مشاهده نمودید، عوامل بسیار زیاد وجود دارند که باعث ایجاد بی نظمی پریود در شیردهی می‌شوند. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم با مشاهده هر نوع علائم غیر عادی مانند لکه بینی، خونریزی بی موقع، حساس شدن نوک پستان‌ها و… حتماً به یک متخصص زنان مراجعه نمایید.

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که بسیاری از خانم‌ها از پزشک خود می‌پرسند این است که چه کنیم تا با پدیده بی نظمی پریود در شیردهی مواجه نشویم؟ متخصصان در پاسخ به این سوال، نکاتی را برای ما بازگو می‌کنند که با رعایت آن‌ها، می‌توانید دوران شیردهی به نوزاد خود را به سلامت سپری کنید و نگران بی نظمی قاعدگی خود نباشید؛ از جمله مهم‌ترین نکات مطرح شده از سوی پزشکان عبارتند از:

  • سعی کنید کودک خود را به تنها و تنها با شیر خود تغذیه کنید. برخی از مادران، در ماه‌های ابتدایی تولد نوزاد خویش، از شیر خشک و سایر مکمل‌های غذایی برای نوزاد خود استفاده می‌کنند. این موضوع نه تنها برای نوزاد خوب نیست، بلکه ممکن است باعث ایجاد پریود در شیردهی و بی نظمی‌هایی در این زمینه گردد.
  • برخی از مادران، در هنگام شب و به سبب خستگی فراوان، ممکن است از شیر دادن به نوزاد خود امتناع کنند. یکی از بهترین مواردی که از بی نظمی قاعدگی در دوران شیردهی جلوگیری به عمل می‌آورد، شیر دادن به نوزاد در هنگام شب است.
  • اگر نوزاد شما پس از 6 ماهگی، شروع به خوردن غذاهای جامد کرد، شما همچنان با همان نظم سابق به شیر دادن خود ادامه دهید. ممکن است حجم شیری که نوزاد می‌خورد، کمتر از قبل باشد، اما سعی کنید این نظم تا حد ممکن به هم نخورد.

آیا پریود در شیردهی ممکن است باعث بارداری گردد؟

 

بازگشت چرخه پریود در شیردهی، یکی از نشانه‌هایی است که به شما هشدار می‌دهد که دوباره می‌توانید باردار شوید. شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که برخی از خانم‌ها تصور می‌کنند که چون قاعدگی آن‌ها در دوران شیردهی نامنظم است، پس در این دوران باردار نمی‌شوند.

در صورتی که این موضوع حقیقت ندارد و نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی، یکی از اصلی‌ترین علل بروز بارداری‌های ناخواسته است. بنابراین تمامی مادرانی که در دوران شیردهی خود، با قاعدگی‌های بی نظم مواجه هستند، باید بیش از پیش مراقب باشند که باردار نشوند. آن‌ها باید با دقت بیشتری، از بارداری دوباره، خودداری کنند.

معمولاً بارداری در دوران شیردهی، می‌تواند عوارض بسیار زیادی با خود به همراه آورد. چرا که هنوز جسم مادر نتوانسته است توان از دست رفته خود را دوباره به دست آورد و بارداری موجب ضعیف شدن و آسیب دیدن جسم او می‌گردد. همچنین با بارداری مجدد، نوزاد دیگر نمی تواند از شیر مادر استفاده نموده و از تمامی خواص و مواد ارزشمند آن، محروم می‌شود. همچنین در رحم مادر، هنوز شرایط برای رشد یک جنین تازه فراهم نیست و تمامی این موارد، مضراتی هستند که بارداری در دوران شیردهی با خود به همراه می‌آورد.

درمان درد پریود در شیردهی

 

همان گونه که تاکنون به این موضوع پی بردیم، برخی از مادران در دوران شیردهی خود پریود می‌شوند و نمی‌توان جلوی این موضوع را گرفت. گاهی اوقات پریود در شیردهی با درد بسیار زیادی همراه است. ما در این قسمت قصد داریم به برخی از راهکارهای درمان درد پریود در شیردهی اشاره کنیم تا با رعایت هر کدام از آن‌ها، اندکی از درد جسمی شما کاهش پیدا کند.

البته فراموش نکنید داروهای گیاهی که در این قسمت به آن‌ها اشاره می‌کنیم، ممکن است بر روی میزان شیر و یا طعم شیر شما تاثیر بگذارند. بنابراین قبل از مصرف هر کدام از آن‌ها، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت نمایید:

  1. چای بابونه

بابونه یکی از بهترین دمنوش‌هایی است که می‌توانید از آن برای تسکین درد پریود در شیردهی استفاده کنید. این دمنوش بی نظیر، دارای ترکیبات ضد التهابی است که از عملکرد پروستوگلاندین‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد. پروستوگلاندین‌ها باعث آزاد شدن قاعدگی و همچنین تحریک و انقباض رحم می‌شوند. به همین سبب است که خانم‌ها در این دوران، با درد فراوانی همراه هستند. چای بابونه یکی از بهترین تسکین‌ دهنده‌هایی است که می‌توانید در این دوران از آن استفاده نمایید.

  1. رازیانه

رازیانه نیز یکی از مهم‌ترین ترکیباتی است که از ایجاد انقباض رحم توسط پروستوگلاندین جلوگیری به عمل می‌آورد. تحقیقات و بررسی‌ها نشان دهنده آن است خانم‌هایی که سه روز قبل از شروع قاعدگی خود و به مدت 4 بار در روز از رازیانه استفاده کرده بودند، با درد بسیار کمتری در دوران قاعدگی خود مواجه شدند.

  1. دارچین

به لیست داروهای گیاهی که برای درمان درد پریود در شیردهی مناسب هستند، دارچین را نیز اضافه کنید. شما می‌توانید دارچین را به همراه یک لیوان چای و نبات میل کنید و یا آن را داخل یک فنجان شکلات داغ ریخته و از طعم خوش آن لذت ببرید. این بار نیز تحقیقات نشان داده است خانم‌هایی که در سه روز ابتدایی قاعدگی خود از دارچین استفاده کرده بودند، درد و خونریزی کمتری را نسبت به سایر خانم‌ها تجربه کرده‌اند. خوشبختانه مصرف دارچین هیچ گونه ضرری ندارد و شما می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده نموده و درد پریودی خود را کاهش دهید.

  1. زنجبیل

اگر شما نیز از آن دسته خانم‌هایی هستید که برای درمان درد پریود در شیردهی، به سراغ داروهای شیمیایی نمی‌روید، ما به شما مصرف زنجبیل را توصیه می‌کنیم. زنجبیل نیز مانند دارچین، دارای طبیعت گرمی است و یکی از بهترین گزینه‌هایی است که از طریق آن می‌توانید درد ناخوشایند پریودی خود را به خوبی تسکین دهید.

  1. شوید

شوید یکی از گیاهان ارزشمندی است که نقش مهمی در سلامتی انسان دارد. شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که از شوید می‌توانید برای کاهش دردهای پریود در شیردهی استفاده نمایید. دانشمندان با تحقیقات و بررسی‌های گسترده خود، به این نتیجه رسیدند که قدرت تسکین دهندگی شوید، مانند بسیاری از داروهای مسکن مانند مفنامیک اسید است. بنابراین برای کاهش درد خود در دوران قاعدگی، می‌توانید به صورت منظم از شوید در غذا یا سالاد‌های خود استفاده کنید. حتی می‌توانید شوید را به صورت دمنوش تهیه کرده و آن را میل کنید.

  1. زردچوبه

زردچوبه یکی از ادویه‌های ارزشمندی است که ما برای پخت بسیاری از غذاهای خود از آن استفاده می‌کنیم. در طول سال‌های اخیر و تحقیقات گسترده ای که بر روی زردچوبه انجام شد، ما را به این نتیجه رساند که زردچوبه می‌تواند به درمان درد پریود در شیردهی کمک فراوانی نماید. همچنین خانم‌هایی که در دوران قاعدگی خود با تغییرات خلقی و سایر عوارض آن مواجه می‌شوند، می‌توانند با مصرف زردچوبه، به برطرف شدن این علائم کمک فراوانی نمایند.

  1. از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید

همچنان که برای کاهش دردهای خود در دوران قاعدگی از مواد گیاهی که به آن ها اشاره کردیم استفاده می‌کنید، باید از مصرف برخی از مواد غذایی نیز پرهیز نمایید. به عنوان مثال غذاهایی که طبیعت سردی دارند، نوشیدنی‌های حاوی کافئین، مواد شیرین و غذاهای سرخ شده از جمله موادی هستند که باید در این دوران، از مصرف آن ها خودداری نمایید.

 

برای درمان پریود در شیردهی چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

 

با مطالعه مطالبی که تاکنون ارائه شد، می‌توان به این نتیجه رسید که پریود در شیردهی، ممکن است به دلیل مختلف رخ دهد و در بسیاری از موارد، این موضوع کاملاً طبیعی است. اما با این حال، هنوز هم ممکن است برای برخی از خانم‌ها این سوال به وجود آید که چه زمانی پریود شدن در قاعدگی غیر طبیعی است و باید به پزشک مراجعه نمود؟ پارامترهای زیر نشان دهنده آن هستند که شما باید برای بررسی علت پریود در شیردهی، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید:

  • اگر پریود شدن شما هر چند ماه یکبار اتفاق می‌افتد و نامنظم است.
  • اگر خونریزی شما در دوران پریودی، بسیار شدید است (به گونه ای که هر 2 ساعت یکبار، بیش از 1 پد بهداشتی را استفاده می‌کنید.)
  • اگر خونریزی شما با علائمی مانند تب همراه است.
  • اگر در هر دوره از پریودی خود، با گرفتگی شدید عضلات مواجه هستید.
  • اگر لخته‌های خونی که از رحم شما خارج می‌شوند، از یک توپ گلف بزرگ‌تر هستند.

تمامی این موارد، نشان دهنده آن است که قاعدگی شما، غیر طبیعی است. بنابراین با مراجعه به یک متخصص زنان، علت اصلی این موضوع را کشف نموده و نسبت به درمان آن اقدام کنید.

 

عوارض پریود نشدن در دوران شیردهی

 

هر چند ما تاکنون به صورت مفصل در مورد پریود در شیردهی و علت‌ها و عوارض آن سخن گفتیم، گاهی اوقات ممکن است سوال دیگری ذهن برخی از خانم‌ها را به خود اختصاص دهد. آن سوال این است که آیا پریود نشدن در دوران شیردهی عوارضی هم دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم عوارض پریود نشدن در دوران شیردهی شامل موارد چندان زیادی نمی‌شود.

یکی از مهم‌ترین عوارض پریود نشدن در هنگام شیردهی، این است که ممکن است مادران با افزایش وزن مواجه شوند. خوشبختانه می توان با مراجعه به یک متخصص تغذیه و پیروی از یک رژیم غذایی اصولی، از افزایش وزن و چاقی در این دوران جلوگیری به عمل آورد. یکی دیگر از مهم‌ترین عوارض پریود نشدن در دوران شیردهی این است که ممکن است خیال خانم‌ها از بابت این که باردار نمی‌شوند راحت باشد.

بنابراین از روش های جلوگیری استفاده نکنند؛ اما ممکن است تغییرات اندکی که در ترشح هورمون‌های بدن شکل گیرد، باعث تشکیل تخمک در تخمدان شده و بارداری ناخواسته را به همراه داشته باشد.

البته ذکر این نکته ضروری است که بارداری ناخواسته، اغلب برای خانم‌هایی رخ می‌دهد که دچار نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی هستند. بنابراین باید با مشاهده تغییرات اندکی در چرخه پریود در شیردهی، به صورت جدی از بارداری مجدد جلوگیری به عمل آورد.

آیا پریود در شیردهی باعث کاهش شیر مادر می‌گردد؟

 

برخی از مادران با آغاز چرخه پریود در شیردهی، نگران کاهش شیر خود و گرسنه ماندن نوزاد می‌شوند. معمولاً کم شدن شیر مادر در این دوران، موقتی است. در واقع کاهش شیر مادر معمولاً چند روز قبل از قاعدگی آغاز شده و پس از شروع دوره قاعدگی، دوباره زیاد می‌شود. چرا که در این هنگام، دوباره تعادل هورمون‌ها در بدن ایجاد شده و ترشح شیر به حالت سابق برمی‌گردد. اما با این وجود راهکارهایی وجود دارند که با رعایت هر کدام از آن‌ها، می‌توانید از کاهش شیر در دوران پریود جلوگیری به عمل آورید:

  • برخی از چای‌های گیاهی و دمنوش‌ها وجود دارند که باعث افزایش شیر مادر می‌شوند. می توانید در مورد نوع این داروها و میزان مصرف آن‌ها، با پزشک خود مشورت نموده و سپس شروع به استفاده از آن‌ها نمایید.
  • سعی کنید رژیم غذایی خود را در این دوران، متعادل نگه دارید. به شما پیشنهاد می کنیم غذاهایی که حاوی ماده معدنی آهن هستند مانند گوشت و سبزیجات پر برگ را حتماً میل نمایید.
  • برخی از مواد غذایی باعث زیاد شدن شیر مادر می‌شوند. از جمله این ترکیبات می‌توان به بلغور، جو دو سر، بادام و رازیانه اشاره کرد. بنابراین مصرف هر کدام از این مواد غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • در طول دوران پریود در شیردهی، به میزان فراوانی از آب و مایعات استفاده کنید.
  • شما عزیزان می‌توانید با مشورت پزشک خود، از مکمل‌های غذایی مانند کلسیم و منیزیم استفاده کنید. این مکمل‌ها نقش بسیار مهمی در زیاد شدن شیر مادر در دوران قاعدگی دارند.

به هر دوره پریود در شیردهی توجه فراوانی نمایید

 

اگر شما نیز از آن دسته مادرانی هستید که در دوران شیردهی خود با موضوع پریود شدن مواجه شده‌اید، باید بیش از سایرین به علائم خود توجه نمایید. همان‌گونه که پیش از این اشاره کردیم، برخی از پریودها در شیردهی کاملاً طبیعی هستند و برخی دیگر از نوع غیر طبیعی به شمار می‌روند.

هر چند ما در مورد این موضوع که چه زمانی باید برای نامنظم شدن پریود در دوران شیردهی به پزشک مراجعه کنید، صحبت کردیم، اما در این قسمت نیز می‌خواهیم به چند پارامتر دیگر اشاره کنیم. این پارامترها را به صورت سوالی می‌پرسیم و شما می‌توانید با پاسخ به این سوالات، به طبیعی یا غیر طبیعی بودن پریود خود در دوران شیردهی پی ببرید:

  1. آیا در هنگام پریود شدن خویش، با عوارضی مانند سرد درد، گرفتگی عضلات، حساسیت در نوک سینه، تغییر در رفتار و یا نفخ شکم مواجه شده‌اید؟
  2. آیا پریودی شما زودتر یا دیرتر از موعد مقرر رخ می‌دهد؟ آیا دچار پدیده بی نظمی در پریودی شده‌اید؟
  3. آیا میزان خونریزی شما شدید‌تر از همیشه است؟ در طول روز چند بار از پد‌های بهداشتی استفاده کرده‌اید؟
  4. آیا گرفتگی عضلات، دل درد، کمر درد و سایر علائم پریود شدن شما، غیر قابل تحمل است؟
  5. مدت زمان پریود شدن شما چند روز طول کشید؟ آیا کمتر یا بیشتر از حد معمول بود؟

اگر پاسخ شما به اکثر این سوالات بله است، باید با پزشک خود در این زمینه مشورت نمایید. متخصصان می‌توانند با بررسی‌ها و آزمایشات بیشتر، خیال شما را راحت کنند که آیا پریود شما طبیعی است یا خیر؟

آیا پریود در شیردهی با زمان قبل از زایمان متفاوت است؟

 

ممکن است شما نیز به عنوان یک مادر شیرده، احساس کنید که پریود شدن شما در دوران شیردهی، کمی متفاوت‌تر از زمان‌ قبل از زایمان است. این پدیده تا حدودی طبیعی است، زیرا جسم شما به زمان زیادی نیاز دارد تا دوباره به حالت عادی و طبیعی خود باز گردد و به چرخه قاعدگی عادت کند. به این موضوع فکر کنید که بدن شما در طول 9 ماه بارداری، پریود نشده است. همچنین ممکن است در 6 ماهه اول نیز چرخه پریودی رخ نداده باشد.

بنابراین برای این که بدن دوباره تعادل خود را به دست آورده و به این چرخه عادت کند، ممکن است متوجه بی نظمی‌هایی در قاعدگی خود شوید. پریود شدن شما در زمان شیردهی، ممکن است با تغییرات زیر همراه باشد:

  • ممکن است عضلات شما بیش از سایر مواقع دچار گرفتگی شود.
  • اگر به لخته‌های خون پریودی دقت کنید، مشاهده خواهید نمود که اندازه آن‌ها کوچک‌تر از حد معمول شده است.
  • گاهی اوقات ممکن است خونریزی شما شدیدتر از زمانی باشد که هنوز باردار نشده بودید.
  • در برخی از مواقع ممکن است قاعدگی پس از شروع، به سرعت قطع شود و دوباره شاهد خونریزی مجدد آن باشید.
  • برخی از خانم‌ها، در دوران پریودی و شیردهی، با درد بیشتری نسبت به قبل مواجه می‌شوند.
  • تا متعادل شدن جسم، ممکن است شاهد بی نظمی‌های زیادی در چرخه قاعدگی خود باشید.

اگر موارد اشاره شده ادامه دار بودند و یا شدت آن‌ها افزایش پیدا کرد، حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

سخن پایانی

 

از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که با ما تا انتهای این مطلب همراه بودید؛ ما با ارائه این مطالب تلاش کردیم تا شما را با هر آن چه نیاز است در مورد پریود در شیردهی بدانید آشنا کنیم. در ادامه مطلب، علائم و علل بروز این پدیده را با شما عزیزان در میان گذاشتیم و به برخی از روش‌های درمان درد پریود در شیردهی اشاره کردیم.‌ همچنین به بسیاری از سوالاتی که ممکن است در ذهن شما شکل گرفته باشد پاسخ دادیم و سعی کردیم مجهولات ذهن شما را برطرف کنیم.

در نهایت باید بگوییم هیچ چیزی مهم‌تر از سلامتی شما و نوزاد شما در دوران شیردهی نیست. هرگز اجازه ندهید هیچ پدیده و مشکلی، موجب شود که نوزاد خود را از شیر مقوی و ارزشمند مادر، محروم کنید. اگر احساس می‌کنید که پریود شدن شما در دوران شیردهی، روی این موضوع تاثیر گذاشته است، حتماً موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید تا چاره‌ای برای این مشکل بیندیشد.