زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد

زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد؛ کانسر یا سرطان سرویکس، سرطان‌های مختلف، احتمال انتقال ویروس به فرزند و…

زگیل تناسلی یکی از بیماری‌های مقاربتی بسیار شایع است که ویروس ایجادکننده آن یعنی ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی ممکن است مدت‌ها در بدن فرد به‌صورت نهفته باقی بماند و بعد علائم ظاهری مانند زگیل‌های خوشه‌ای مشخص شوند.

همچنین در پاسخ به سؤال زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد” باید بگوییم ابتدا تشخیص درست نوع زگیل تناسلی در زنان از دسته کم‌خطر یا پرخطر آن مهم است؛ زیرا انواع کم‌خطر همان‌طور که از نامشان مشخص است معمولاً یک عفونت ساده هستند و با درمان‌های آسان، علائم بهبود پیدا می‌کنند.

زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد

آنچه در این مقاله می خوانید :

اهمیت دانستن پاسخ سؤال زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد؟

همان‌طورکه در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، زگیل جنسی همیشه خود را با علائم ظاهری مشخص نمی‌کند. به همین دلیل مهم است که تست‌های غربالگری مربوط به آن مانند تست اچ پی وی در صورت نیاز و تجویز پزشک متخصص زنان انجام شود.

همچنین بیش از صد نوع اچ پی وی یا پاپیلومای انسانی وجود دارد که از این تعداد فقط حدود چهل نوع مسئول ایجاد مشکلات پوستی مخاطی در ناحیه تناسلی هستند. این چهل نوع اچ پی وی تناسلی به دو دسته کم خطر و پرخطر تقسیم می‌شوند. این انواع پرخطر هستند که اگر به‌موقع تشخیص داده نشده و درمان صورت نگیرد می‌توانند منجر به خطرات بزرگی مانند سرطان‌های مختلف و بخصوص سرطان دهانه رحم، مقعد، آلت تناسلی، فرج، دهان و گلو شوند.

با اینکه تست پاپ‌اسمیر انواع اچ پی وی را مشخص نمی‌کند، اما اگر این ویروس‌ها منجر به ایجاد سلول‌های پیش سرطانی یا سرطانی شده باشند با کمک تست پاپ‌اسمیر می‌توان در مراحل اولیه این بیماری خطرناک و کشنده را تشخیص داده و از سرطانی شدن یا وارد شدن سلول‌های سرطانی به فازهای بعدی و بدون درمان جلوگیری کرد. درنتیجه جان بیمار نجات پیدا می‌کند. به همین دلیل است که متخصصان همیشه انجام معاینات دوره‌ای منظم و غربالگری‌های لازم سالیانه را به‌شدت توصیه می‌کنند.

انواع زگیل تناسلی چه از نوع کم‌خطر و چه از نوع پرخطر وقتی منجر به بروز علائم ظاهری می‌شوند می‌توانند ناراحتی‌های مختلفی مانند درد، سوزش، خارش و یا حتی خونریزی‌های مداوم را ایجاد کنند ولی اچ پی وی‌های پرخطر می‌توانند عامل ایجاد سرطان‌های خطرناک بخصوص سرطان دهانه رحم در زنان باشند که آمار بسیار زیادی در میان مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان دارد.

یکی از دلایل مهم این آمار بالا نیز کمبود فرهنگ‌سازی در زمینه انجام غربالگری‌های لازم برای زنان و تشخیص درست و به‌موقع سلول‌های پیش سرطانی یا سرطانی است؛ بنابراین اگر زنان بیشتری با پاسخ سؤال زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد آشنا باشند، با انجام منظم معاینات زنانه می‌توانند تا حد زیادی از خطرات ناشی از آن که تهدیدکننده زندگی هستند، جلوگیری نمایند.

هم نوع کم‌خطر و هم نوع پرخطر اگر به‌درستی و در زمان مناسب علت زگیل تناسلی در زنان و مردان تشخیص داده شوند با روش‌های راحت‌تری قابل‌درمان هستند. البته خود ویروس اچ پی وی درمان قطعی ندارد و پزشکان بیشتر بر درمان علائم ظاهری و جلوگیری از عود مجدد و گسترش آن‌ها تمرکز دارند. از طرفی ممکن است یک سویه از بین برود ولی نوع دیگری از آن در بدن فعال شود.

اگر می‌خواهید به‌طور دقیق‌تر بدانید “زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد” و اطلاعات کامل‌تری در مورد این بیماری کسب نمایید، حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

به‌طور دقیق زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد؟

اگر بخواهیم به‌طور دقیق‌تر بگوییم زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

احتمال سرطان‌های مختلف وجود دارد.

ویروس‌های پرخطر اچ پی وی می‌توانند عامل بسیاری از سرطان‌ها بخصوص سرطان‌های دهانه رحم، مقعد، فرج، دهان و گلو در زنان باشند. درواقع بسیاری از انواع سرطان‌های دهانه رحم با انواع پرخطر ویروس اچ پی وی مرتبط هستند. به این صورت که سویه‌های پرخطر منجر به غیرطبیعی شدن سلول‌های ناحیه دهانه رحم شده و به‌مرور می‌توانند باعث سرطانی شدن آن‌ها شوند.

به همین دلیل تأکید می‌شود که تست‌های غربالگری به‌صورت سالیانه انجام شود. البته تست پاپ‌اسمیر هر سال انجام می‌شود، اما تست اچ پی وی هر 3 الی 5 سال یک‌بار هم کافیست. نکته قابل توجه این است که انجام یک ‌بار از این غربالگری‌ها و نتایج طبیعی نمی‌تواند تضمین کند که در غربالگری بعدی نیز اثری از سلول‌های سرطانی یا پیش سرطانی وجود نداشته باشد؛ زیرا این تغییرات در ابتدا بسیار کند پیش می‌رود اما وقتی به سرطان تبدیل شد ممکن است سرعت پیشروی بیماری و خطر آن زیاد شود.

زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد

کانسر یا سرطان سرویکس:

یکی از سرطان‌های دیگری که با انواع پرخطر ویروس اچ پی وی در ارتباط است، سرطان سرویکس است که می‌توان با انجام تست پاپ‌اسمیر یا پاپانیکولا به‌صورت منظم توسط یک متخصص زنان خوب قبل از اینکه خطرناک شود، نسبت به آن آگاه شد.

درواقع تشخیص این سرطان و علت زگیل تناسلی در زنان و مردان در مراحل ابتدایی به عنوان درمان زگیل تناسلی در زنان قابل‌ درمان است و می‌توان از مرگ بیمار جلوگیری کرد. این در حالی است که اگر به دلیل سهل‌انگاری در انجام معاینات، بیماری پیشرفت کند و بعد تشخیص داده شود ممکن است اعضای داخل لگن را نیز درگیر کرده باشد و احتمال علت زگیل تناسلی در زنان و مردان بسیار پایین است.

معمولاً در این مرحله بیمار درد زیادی را نیز باید تحمل کند که هم برای خودش و هم برای اطرافیان بسیار سخت است. پس لطفاً با توجه به این پاسخ مهم به سؤال “زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد” حتماً تست پاپ‌اسمیر را برای جلوگیری از چنین خطراتی جدی بگیرید.

احتمال انتقال ویروس به فرزند:

ممکن است مادر بارداری که دچار زگیل جنسی شده است در صورت زایمان طبیعی، این ویروس را به نوزاد انتقال دهد. معمولاً متخصصان زنان باتجربه اگر احساس کنند چنین اتفاقی قرار است بیافتد، اجازه زایمان طبیعی را نمی‌دهند و به شکل سزارین نوزاد را به دنیا می‌آورند.

از طرفی برخی از خانم‌های باردار دچار چنان زگیل‌های تناسلی بزرگی در ناحیه دهانه رحم می‌شوند که کانال زایمان را مسدود می‌کند. همچنین ممکن است زگیل‌های تناسلی بزرگ در این شرایط منجر به انسداد مجاری ادراری و مشکلات ادراری در زنان باردار شود.

سرطان واژن:

پاسخ دیگری که می‌توان به سؤال زگیل تناسلی در خانم‌ها چه خطری ایجاد می‌کند داد، سرطان واژن است. بخصوص در زنان جوان‌تر احتمال بروز سرطان واژن به دلیل برخی از انواع پرخطر اچ پی وی وجود دارد. با توجه به اینکه راحت‌ترین راه انتقال این ویروس‌ها رابطه جنسی با افراد آلوده است، تأکید می‌کنیم قبل از برقراری رابطه با انجام تست‌های غربالگری موجود، از سلامت جنسی شریک جنسی خود مطمئن شوید تا احتمال بروز چنین مشکلاتی کمتر شود.

خوشبختانه سلول‌های بافت واژن نیز مانند سلول‌های دهانه رحم قبل از اینکه سرطانی شوند به سلول‌های پیش سرطانی تبدیل می‌شوند و اگر در این فاز تشخیص داده شوند، می‌توان درمان موفقیت‌آمیزی برایشان انجام داد.

سرطان مقعد یا آنال کانسر:

انجام رابطه جنسی مقعدی با فرد مبتلا به اچ پی وی یا گسترش زگیل جنسی به دلیل عدم‌تشخیص به‌موقع یا درمان صحیح توسط پزشک و خود بیمار می‌تواند منجر به سرطان مقعد نیز شود.

مشکلات مربوط به گلو و دهان:

اگر با فرد آلوده به زگیل تناسلی رابطه جنسی دهانی داشته باشید، امکان اینکه زگیل جنسی به قسمت گلو و دهان نیز سرایت کند وجود دارد. حتی ممکن است منجر به سرطان در این نواحی شود.

ناباروری:

گاهی ویروس‌های عامل زگیل تناسلی می‌توانند عفونت‌های گسترده‌ای را ایجاد کنند که اگر به‌موقع درمان نشوند، احتمال ناباروری وجود دارد.

علائم زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد؟

خود علائم خطری برای شما ایجاد نمی‌کنند و تنها یک هشدار محسوب می‌شوند تا شما توجه ویژه به تشخیص و درمان این بیماری داشته باشید و اجازه ندهید این بیماری منجر به سرطان یا مرگتان شود. حتی اگر نتیجه تست پاپ‌اسمیر قبلی شما طبیعی بوده است و در زمانی غیر زمان معاینات خود دچار این علائم شدید باید سریعاً به متخصص خود مراجعه کنید تا با تشخیص صحیح خود بتواند به‌خوبی به شما کمک کند و درمان مناسب را انجام دهد.

متأسفانه با توجه به آناتومی پیچیده ناحیه تناسلی در زنان گاهی ممکن است خود افراد این علائم را مشاهده نکنند؛ مثلاً ممکن است زگیل در داخل دهانه رحم ایجاد شده باشد و تنها پزشک می‌تواند با انجام معاینات لگنی آن‌ها را مشاهده نماید. مهم‌ترین علائم زگیل جنسی در زنان عبارت‌اند از:

  • بروز زگیل‌های کوچک یا بزرگ به‌صورت جداگانه یا خوشه‌ای و گل‌کلم مانند در نواحی واژن، فرج، مقعد، دهانه رحم، کشاله ران و حتی بالای ران‌ها، لب‌ها، دهان و گلو در صورت وجود رابطه جنسی دهانی
  • برجستگی‌های گوشتی به رنگ قرمز، کمی روشن‌تر از پوست یا تیره‌تر از آن (احتمال دارد این برجستگی‌ها کاملاً صاف یا زبر باشند.)
  • خارش
  • سوزش
  • حساسیت یا احساس درد
  • خونریزی

علت زگیل تناسلی در زنان چه می‌باشد؟

اصلی‌ترین علت زگیل تناسلی در زنان وجود یک نوع اچ پی وی در بدن اوست که نوعی عفونت مقاربتی (STI) محسوب می‌شود. درواقع شایع‌ترین نوع عفونت مقاربتی است. جالب است بدانید تنها در ایالت متحده 79 میلیون نفر دچار این بیماری هستند که بیشتر آن‌ها افراد زیر 30 سال می‌باشند. ویروس‌های مختلف اچ پی وی می‌توانند به‌راحتی انتقال پیدا کنند و علت زگیل تناسلی در زنان هم می‌تواند انتقال این ویروس از طریق روش‌های زیر باشد:

  • رابطه جنسی واژینال، دهانی و مقعدی بخصوص رابطه بدون محافظی مانند کاندوم
  • تماس تناسلی پوست سالم به پوست آلوده (درواقع لازم نیست رابطه جنسی به‌طور کامل انجام شود تا انتقال صورت گیرد و تنها تماس پوست ناحیه تناسلی با پوست آلوده می‌تواند این بیماری را ایجاد کند)
  • زایمان طبیعی مادر آلوده به اچ پی وی

معمولاً دو سال طول می‌کشد تا ویروس به‌طور خودبه‌خود از بین برود و از آن به بعد انتقال صورت نمی‌گیرد اما این به این معنی نیست که می‌توانید آن را به حال خود رها کنید. بخصوص اگر علائم ظاهری ویروس نیز مشخص شده باشد، احتمال بروز خطرات جدی گفته شده وجود دارد.

عوامل خطر ابتلا به زگیل تناسلی در زنان چیست؟

تمام افرادی که در وضعیت فعال جنسی قرار دارند، در معرض خطر عفونت‌های ناشی از انواع HPV هستند. سایر عوامل مهم افزایش‌دهنده خطر ابتلا به این بیماری نیز عبارت‌اند از:

  • سیگار کشیدن
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف
  • زیر 30 سال بودن

عدم مراجعه به پزشک در زمان مناسب برای زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد؟

هر زمان که متوجه علائم ظاهری این بیماری شدید، باید در اسرع وقت به متخصص زنان خود مراجعه کنید؛ زیرا دریافت تشخیص علت زگیل تناسلی در زنان و درمان زگیل تناسلی در زنان و مردان درست و به‌موقع می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان‌های ناشی از اچ پی وی‌های پرخطر را تا حد زیادی کاهش دهد.

همچنین از علائم ناراحت‌کننده‌ای مانند خارش، درد و خونریزی که در صورت گسترش بیماری ایجاد می‌شوند، جلوگیری خواهد شد. درمان زگیل تناسلی در زنان و مردان در مراحل اولیه بسیار آسان است و احتمالاً شما با مصرف یک پماد می‌توانید علائم را از بین برده و با مراقبت‌های لازم تحت نظر متخصص از عود مجدد آن جلوگیری کنید اما در صورت پیشرفت کردن ممکن است درمان‌های سخت‌تری مانند جراحی برایتان لازم باشد.

باید از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم؟

در مورد اچ پی وی‌هایی که به‌صورت نهفته هستند و علائم ظاهری ایجاد نمی‌کنند که تکلیف مشخص است و تنها متخصص زنان است که می‌تواند با انجام غربالگری‌های لازم به وجود این بیماری پی ببرد.

در مورد شرایطی هم که علائم ظاهری ایجاد می‌شوند در پاسخ به سؤال “از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم” بازهم باید بگوییم شما نمی‌توانید این تشخیص را به طور قطعی انجام دهید؛ زیرا علائم برخی دیگر از بیماری‌های جنسی مانند تبخال تناسلی تشابه زیادی با این علائم دارند و حتی متخصص زنان شما باید قدرت تشخیص بالایی داشته باشد تا بتواند تشخیص صحیحی در مورد این بیماری بدهد و بدون از دست دادن وقت درمان مناسبی صورت گیرد.

تنها کاری که شما لازم است انجام دهید معاینات منظم دوره‌ای و مراجعه به‌موقع در صورت مشاهده علائم گفته شده در قسمت‌های قبلی است.

برای تشخیص این بیماری پزشک ابتدا یک معاینه بصری از ناحیه تناسلی شما انجام می‌دهد و ممکن است از تست کولپوسکوپی جهت مشاهده دقیق‌تر زگیل‌هایی که با چشم غیرمسلح قابل‌تشخیص نیستند، استفاده کند.

گاهی نیز پزشک از محلول سرکه بر روی ناحیه مورد نظر استفاده می‌کند تا زگیل‌ها را بهتر مشاهده کند. در برخی مواقع نیز برای تأیید تشخیص نهایی ممکن است متخصص نمونه‌ای کوچک از زگیل‌ها را برای تجزیه‌وتحلیل دقیق‌تر به آزمایشگاه بفرستد.

زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد

عدم درمان زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد ؟

عدم درمان زگیل تناسلی در زنان می‌تواند منجر به انتقال این بیماری به شریک جنسی شما و فرزندانتان شود و همان‌طورکه در پاسخ به سؤال “زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد” گفتیم می‌تواند مشکلات بزرگی مانند سرطان دهانه رحم را برای خودتان ایجاد کند که در صورت عدم ‌تشخیص در فازهای اولیه می‌تواند کشنده باشد؛ بنابراین درمان به‌موقع این بیماری را جدی بگیرید و به‌ هیچ ‌وجه سهل‌انگاری نکنید.

بسته به شرایط بیماری شما پزشک ممکن است از یکی از روش‌های زیر جهت درمان زگیل تناسلی در زنان استفاده کند:

  • پماد پودوفیلوکس
  • پماد imiquimod
  • پماد پودوفیلین
  • پماد تری کلرواستیک اسید

این پمادها هرکدام با دستورالعمل خاصی برای بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرند و برخی از آن‌ها باید توسط خود پزشک اعمال شوند. همچنین می‌توانند عوارضی مانند درد، خارش، سوزش و … را ایجاد نمایند.

اگر زگیل‌ها به‌قدری گسترش پیدا کرده باشند که به این درمان‌ها پاسخ مناسبی ندهند، متخصص از روش‌های زیر برای درمان زگیل تناسلی در زنان استفاده می‌کند:

سرما درمانی:

در این روش پزشک به کمک منجمد کردن زگیل‌ها با نیتروژن مایع آن‌ها را از بین می‌برد. سرمادرمانی یا کرایوتراپی می‌تواند عوارضی مانند احساس سوزش، درد و تاول را به‌صورت موقت ایجاد نماید. کم‌کم تاول‌ها از بین رفته و زگیل‌ها بهبود پیدا می‌کنند.

برداشتن به روش جراحی:

در این روش که ممکن است با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی بسته به شرایط بیمار انجام شود، زگیل‌ها بریده می‌شوند.

الکتروکوتر:

در این روش زگیل‌ها سوزانده شده و بعد از روی پوست برداشته می‌شوند. این روش نیز ممکن است تحت بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام شود.

درمان با لیزر:

درمان زگیل تناسلی در زنان به کمک لیزر یکی از روش‌های نوین و بسیار عالی است که تنها در مراکز تخصصی زنان مجهز قابل انجام است. درواقع این روش یک درمان قطعی برای افرادی محسوب می‌شود که روش‌های دیگر برایشان پاسخگو نبوده است. در این روش جراح با استفاده از نور لیزر زگیل‌ها را از بین می‌برد که البته می‌تواند با درد و تحریک همراه باشد. به همین دلیل ممکن است از خنک‌کننده‌های مخصوص خود لیزر یا بی‌حسی موضعی جهت کاهش عوارض استفاده شود.

توجه داشته باشید که به‌هیچ‌وجه از پمادهای مربوط به زگیل که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند برای درمان زگیل تناسلی در زنان و مردان استفاده نکنید؛ زیرا نه تنها زگیل جنسی را درمان نمی‌کنند، بلکه ممکن است منجر به تحریک و بدتر شدن علائم شوند.

همچنین، پوشیدن کاندوم در هنگام رابطه جنسی می‌تواند تا حد زیادی به کاهش خطر انتقال کمک کند، اگرچه به‌طور کامل از آن جلوگیری نخواهد کرد.

انواع زگیل تناسلی پرخطر و کم‌خطر:

بیش از 150 نوع مختلف از سویه‌های ویروس اچ پی وی در دنیا کشف شده است؛ اما همه انواع آن نمی‌توانند عامل سرطان باشند و تنها انواع پرخطر آن مانند نوع ۱۶، ۱۸، ۳۱، ۳۳، ۳۵، ۳۹، ۴۵، ۵۱، ۵۲، ۵۶، ۵۸، ۵۹ و ۶۸ می‌توانند منجر به سرطان شوند. در بین این اچ پی وی‌های پرخطر نیز نوع 16 از رایج‌ترین نوع اچ پی وی عامل سرطان دهانه رحم می‌باشد.

انواع کم‌خطر آن شامل نوع ۶، ۱۱، ۴۰، ۴۳، ۴۴، ۵۳، ۵۴، ۶۱، ۷۲ و ۷۳ هستند که اگرچه در صورت بروز علائم ظاهری می‌توانند ناراحت‌کننده باشند ولی خطر بروز سرطان را به همراه نخواهند داشت. اینکه ویروس اچ پی وی شما از نوع کم‌خطر است یا پرخطر، تنها توسط متخصص زنان بعد از انجام غربالگری‌های لازم مشخص خواهد شد.

زمان انجام تست‌های غربالگری مربوط به تشخیص زگیل تناسلی در زنان

در بدن هر بیمار ممکن است به طور هم‌زمان بیش از یک نوع عفونت HPV وجود داشته باشد و حداقل 14 نوع از انواع این اچ پی وی‌ها به‌صورت مطمئن می‌تواند منجر به سرطان شود. به‌طورکلی غربالگری‌های زیر در رابطه با این بیماری برای زنان در سنین مختلف توصیه می‌شود:

  • در رده سنی 21 تا 29 سال باید هر سال یک‌بار غربالگری دهانه رحم، یعنی تست پاپ‌اسمیر انجام شود.
  • در سنین 30 تا 65 سال باید هر سه سال یک‌بار تست پاپ‌اسمیر یا هر پنج سال یک‌بار تست HPV انجام گیرد.

آیا نتیجه غیرطبیعی غربالگری‌های مربوط به زگیل تناسلی الزاماً نشانه سرطان است؟

اگر آزمایش پاپ‌اسمیر نتیجه نامشخص یا غیرطبیعی را مشخص کرد، حتماً به این معنی نیست که فرد دچار سرطان شده است. درواقع این غربالگری‌ها به پزشک کمک می‌کند تا در صورت غیرطبیعی بودن، آزمایشات پیشرفته دیگری را تجویز نماید و سلول‌های دهانه رحم به‌طور دقیق‌تر جهت تشخیص سرطان بررسی شوند.

راه‌های پیشگیری از زگیل تناسلی در زنان

اگرچه گاهی ممکن است نتوان از این بیماری جلوگیری کرد، اما با انجام روش‌های پیشگیری زیر تا حد زیادی می‌توان احتمال ابتلا را کاهش داد:

  • استفاده از کاندوم برای انجام رابطه جنسی احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد. بااین‌حال، کاندوم کل ناحیه تناسلی را نمی‌تواند بپوشاند و همین امر می‌تواند منجر به انتقال حتی با استفاده از کاندوم یا دیافراگم شود. همچنین سایر روش‌های پیشگیری از بارداری از زگیل جنسی جلوگیری نمی‌کنند و اگر به این بیماری مبتلا هستید، مهم است که قبل از رابطه، این موضوع را با شریک جنسی خود در میان بگذارید.
  • تزریق واکسن اچ پی وی نیز به ویژه اگر در سنین پایین بین 11 تا 14 سالگی برای پسران ودختران انجام شود می‌تواند تا حد زیادی به محافظت در برابر انواع ویروس‌های اچ پی وی که می‌تواند باعث زگیل تناسلی یا سرطان دهانه رحم شوند، کمک کند. بااین‌حال، این واکسن تا سن 26 سالگی نیز تزریق می‌شود، اگرچه در این سن اثر کمتری خواهد داشت. (اگر هرگونه آلرژی خاصی دارید، قبل از تزریق واکسن به پزشک اطلاع دهید. همچنین در صورت وجود زگیل جنسی یا بارداری نمی‌توانید واکسن را تزریق کنید.)
  • ترک سیگار نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری مقاربتی زگیل تناسلی را کاهش دهد.

زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد

درمان خانگی زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد؟

ممکن است در مقالات مختلف روش‌های خانگی زیادی را برای درمان زگیل جنسی در خانه دیده باشید که وسوسه‌برانگیز باشند؛ اما باید بدانید خوددرمانی در این شرایط می‌تواند خطرات زگیل جنسی را افزایش دهد؛ زیرا ممکن است منجر به تحریک و گسترش زگیل‌های تناسلی شود. درنتیجه علائم را بدتر کرده، روش‌های درمان پزشکی را سخت‌تر می‌کنند و احتمال بروز خطرات گفته شده نیز بیشتر می‌شود.

بنابراین به‌هیچ‌وجه قبل از مراجعه به پزشک و مشورت با ایشان از روش‌های درمان خانگی موضعی استفاده نکنید. همچنین برخی از درمان‌های خانگی مانند درمان‌های خانگی زیر ممکن است بهبود زگیل تناسلی را تسریع کند، اما ویروس زمینه‌ای را درمان نمی‌کند:

  • عصاره چای سبز
  • روغن درخت چای
  • فندق جادوگر
  • سیر

بازهم تأکید می‌کنیم این روش‌های درمانی ممکن است نه تنها منجر به بهبود زگیل‌های تناسلی نشوند، بلکه با ایجاد تحریک آن‌ها را بدتر کنند و باعث علائم ناگواری مانند درد زیاد، خارش شدید یا خونریزی شوند. درنتیجه احتمال دارد درمان‌های سخت‌تری توسط متخصص نیاز باشد تا شما را از شر این علائم خلاص کند.

خودآگاهی‌های مهم در مورد زگیل تناسلی در زنان

همان‌طورکه قبلاً نیز گفته شد زگیل جنسی معمولاً از طریق پوست آلوده و بیشتر در روابط جنسی انتقال پیدا می‌کند که به همین دلیل یک بیماری مقاربتی شناخته می‌شود. در سال‌های گذشته به دلیل تک‌همسری بودن بیشتر افراد، آمار ابتلا در روز این بیماری در ایران یک الی دو نفر بوده است ولی در حال حاضر متأسفانه به دلیل عادت‌های جنسی غلط این آمار به روزانه 10 الی 15 نفر رسیده است.

ویروس‌های عامل این بیماری ممکن است تا 20 سال نیز در بدن به‌صورت غیرفعال باقی بمانند؛ بنابراین آگاهی در مورد اهمیت غربالگری‌ها و همچنین انجام واکسن برای خود و فرزندانتان در سنین پایین‌تر می‌تواند در آینده تا حد زیادی آمار ابتلا به این بیماری و مرگ‌ومیرهای ناشی از سرطان‌هایی که با سویه‌های پرخطر اچ پی وی در ارتباط‌اند را به دنبال داشته باشد.

مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر تنها باهمسرتان در تماس جنسی هستید نباید او را برای ابتلا به این بیماری محکوم کنید؛ زیرا این ویروس می‌تواند تا مدت زیادی در بدن به‌صورت غیرفعال باقی بماند و این باور اشتباهی است که عوام فکر می‌کنند تنها افرادی که بیش از یک شریک جنسی دارند به این بیماری مبتلا می‌شوند.

تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که از هر 5 مرد 4 نفر آن‌ها در خطر ابتلا به این بیماری و انتقال آن به همسر خود هستند. درنتیجه مردان نیز باید مانند زنان چکاپ‌های منظم را مهم بدانند و برای این امر به متخصص اورولوژی یا مجاری ادراری مراجعه کنند.

آیا ممکن است زگیل تناسلی یا مقعدی منجر به ایدز شود؟

به‌طور مستقیم این بیماری نمی‌تواند منجر به ایدز شود، اما اگر شما از قبل مبتلا به ایدز باشید، سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارید و به همین دلیل احتمال ابتلای شما به زگیل تناسلی بیشتر است. برعکس این امر نیز صادق می‌باشد. به‌طورکلی بیماری‌های مقاربتی زگیل تناسلی، سوزاک و ایدز از این نظر باهم ارتباط دارند. در این افراد احتمال ابتلا به سرطان نیز بیشتر است.

سخن پایانی

همان‌طورکه ملاحظه کردید بیماری زگیل تناسلی یکی از بیماری‌های شایع مقاربتی است که تمامی افراد از زن و مرد را در سنین فعالیت جنسی ممکن است درگیر کند و نمی‌تواند استثنایی در این رابطه قائل شد. تنها کاری که شما می‌توانید انجام دهید تا احتمال ابتلا به زگیل جنسی و خطراتی که در پاسخ به سؤال زگیل تناسلی در زنان چه خطری دارد” گفتیم را کاهش دهد، انجام منظم معاینات دوره‌ای نزد متخصص زنان مجرب و با قدرت تشخیص بالا و انجام راه‌های پیشگیری گفته شده در مقاله می‌باشد.

مراجعه به متخصصانی که در این زمینه تجربه کافی ندارند و ممکن است به دلیل تشابه علائم، زگیل تناسلی را با بیماری مقاربتی دیگری مانند تبخال تناسلی اشتباه بگیرند، می‌تواند منجر به درمان اشتباه و از بین رفتن زمان و پول شما شود.

تأکید می‌کنیم تشخیص به هنگام تغییرات سلولی یا سلول‌های پیش سرطانی یا حتی تشخیص سرطان در فاز ابتدایی می‌تواند منجر به درمان بیمار و نجات او شود ولی اگر سرطان پیشرفت کند و در فازهای بعدی شناسایی شود، متأسفانه راهی برای درمان آن (حداقل تا الآن) وجود ندارد.

شما می‌توانید جهت انجام غربالگری‌های لازم توسط متخصصان زنان باتجربه و حاذق در این زمینه به مرکز تخصصی زنان ما مراجعه نمایید. لینک‌های ارتباطی این مرکز جهت گرفتن نوبت در سمت چپ این صفحه قرار داده شده‌اند.