جوش چرکی در ناحیه تناسلی زنان

آیا جوش چرکی در ناحیه تناسلی زنان خطرناک است؟ (سریع‌ترین راه نابودی جوش)

جوش چرکی در ناحیه تناسلی زنان، نگرانی‌های مختلفی را برای شما به وجود می‌آورد، افکاری که همراه با اضطراب و ترس هستند، برای مثال به این فکر می‌کنید که این عارضه چه تاثیری روی روابطتان می‌گذارد یا اینکه ممکن است نشانه عفونت‌های جدی و بیماری‌های مقاربتی باشد، شباهت این جوش‌ها به بیماری‌های خطرناک نباید نادیده گرفته شود، زیرا ممکن است تشخیص شما اشتباه باشد و با درمان‌های خودسرانه، بیماری را تشدید کنید، هرچند در ادامه مقاله، چند راهکار خانگی رایج را آورده‌ایم، اما قصد ما صرفا آشنایی و خودداری از این روش‌هاست، پس به شما توصیه می‌کنیم، تا زمانی که به پزشک مراجعه نکرده‌اید، درمان خانگی را به کار نبرید. برای اطمینان از خطرناک نبودن ضایعه‌های پوستی شبیه جوش تناسلی به پزشک مراجعه کنید، تا درگیر عوارض جدی‌تر نشوید.

تماس با دکتر متخصص زنان
علت درد جوش چرکی در ناحیه تناسلی زنان چیست؟
همین الان از پزشک متخصص بپرس.

جوش‌ چرکی در ناحیه تناسلی زنان چه شکلی دارند و علت درد آن‌ها چیست؟

جوش چرکی بزرگ در ناحیه تناسلی زنان برجستگی گردی است که در نواحی تناسلی زنان ظاهر می‌شود، که هم به صورت عفونی و هم غیر چرکی وجود دارد، این موضوع به مقدار پیشرفت جوش در این نواحی وابسته است. اما در حالت کلی، بیشتر جوش‌هایی که در ناحیه تناسلی بانوان مشاهده می‌شود، شباهت بسیاری به آکنه‌هایی دارند که امکان بروز آنها در بخش‌های مختلف بدن نیز وجود دارد.

اما به دلیل حساسیت و اهمیت زیاد ناحیه تناسلی بانوان، ممکن است وجود چنین جوش‌های معمولی در این بخش، باعث احساس درد و سوزش زیادی شود، جوش‌های چرکی سفید رنگ که در ناحیه تناسلی، معمولی هستند، ولی گاهی ممکن است که همین جوش‌ها حالت و فرم متفاوتی داشته باشند و به‌جای رنگ سفید، قرمز رنگ باشند. در هر شرایطی که با تغییر شکل جوش مواجه شدید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید، زیرا گسترش و پیشرفت آن می‌تواند به بدن شما آسیب‌های جبران ناپذیری وارد کند.

اصلی‌ترین دلیل بروز جوش در ناحیه واژن چیست و چگونه جلوی آن‌ را بگیریم؟

بروز جوش چرکی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه تعدادی از اصلی‌ترین آن‌ها را معرفی و بطور مختصر بررسی می‌کنیم. از این جهت پس از آشنایی با علل بروز جوش چرکی در ناحیه واژن تا جایی که ممکن است از آن‌ها پرهیز کنید. در مجموع، شما می‌توانید با رعایت بعضی نکات مهم و مراقبت‌های بهداشتی، تا حد بسیاری از بروز این جوش‌ها در ناحیه تناسلی جلوگیری کنید. تعدادی از اصلی‌ترین دلایل بروز جوش به شرح زیر است.

درماتیت تماسی

این باور در برخی افراد وجود دارد که فکر می‌کنند احتمال بوجود آمدن جوش در ناحیه تناسلی در دختر مجرد بسیار پایین است؛ با این حال پایه‌ای‌ترین موارد مثل بکارگیری صابون و ژل‌های نامناسب در این بخش‌ها نیز می‌تواند موجب بروز جوش چرکی ناحیه تناسلی زنان شود. برای مثال، اگر از محصول بهداشتی ویژه‌ای برای نواحی تناسلی خود استفاده می‌کنید که پوست شما به آن حساسیت دارد، ممکن است به این جوش‌ها مبتلا شوید. همچنین اگر نکات بهداشتی را رعایت نکنید و بطور مداوم حمام نکنید، ممکن است به این مشکل در ناحیه تناسلی خود دچار شوید. باقی ماندن هر مایع اضافی،یکی از دلایل مهم بروز جوش تناسلی، در این نواحی است. برخی از نوار‌های بهداشتی و تامپون‌ها، ژل شستشو و صابون‌ها و محصولات عطردار، شوینده‌های واژینال، دستمال‌ مرطوب‌های زنانه، لوسیون، عطر، دئودورانت‌های خوشبوکننده و برخی از داروهای موضعی بدون نسخه از موارد بسیار مهمی هستند که می‌توانند منجر به ایجاد جوش شوند.

فولیکولیت (موهای زیر پوستی)

گاهی تنها دلیل جوش ناحیه تناسلی، رشد موهای زیر پوست است، زیرا در این حالت پیاز مو به علت رشد باکتری، عفونی می‌شود. در برخی مواقع، ممکن است پس از اصلاح موهای ناحیه تناسلی، برعکس رشد کنند و به داخل پوست فرو بروند، همین موضوع یکی از شایع‌ترین علت‌های جوش و عفونت در نواحی تناسلی است.

هیدرآدنیت عفونی

بیماری هیدرآدنیت عفونی می‌تواند موجب بروز جوشهای چرکی و بدون چرک دردناک، در ناحیه تناسلی شود، حتی این جوش‌ها می‌توانند بانوان را از انجام فعالیت‌های روزانه باز دارد. البته نکته مهم این است‌که هیدرآدنیت عفونی ممکن است منجر به ایجاد جوش در ناحیه تناسلی آقایان هم بشود.

مولوسکوم کنتاژیوزوم

این مورد یعنی (مولوسکوم کنتاژیوزوم) از جمله انواع عفونت‌های پوستی و ویروسی جذام است که می‌تواند یکی از علت‌های بوجود آمدن جوش چرکی تناسلی باشد، این بیماری هم می‌تواند در مردان و هم زنان، عامل جوش ناحیه تناسلی باشد، با مراجعه به متخصص می‌توانید بهترین روش درمان را برای رفع جوش‌ها آغاز کنید و در زمان کوتاهی بهبود پیدا کنید، پزشک با تجویز داروهای خوراکی و پمادهای موضعی به روند بهبود و درمان سریع‌تر این نوع جوش پوستی کمک می‌کند.

سریع‌ترین و موثرترین روش درمان جوش ناحیه تناسلی چیست؟

اگر جوشتان به نسبت ریز و غیرالتهابی باشد، درمان آن بسیار راحت‌تر است و حتی ممکن است چنین جوش‌هایی در ناحیه تناسلی به شکل خود به خود درمان شوند و از بین بروند، در حالی که امکان دارد برخی زنان مبتلا، درد خیلی زیادی را در این ناحیه احساس کنند و به همین علت باید به درمان‌های جدی‌تری روی بیاورند. در مجموع، به هر دو صورت خانگی و دارویی می‌توان با این بیماری مقابله کرد که در ادامه به معرفی و توضیح برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

درمان دارویی برای از بین بردن جوش چرکی واژن

هنگامی از درمان دارویی استفاده می‌شود که جوش بیش از اندازه بزرگ و عفونی شده باشد. اگر به متخصص مراجعه می‌کنید یکی از داروهایی که برای شما تجویز می‌شود، پماد موضعی است، پمادهای موضعی انواع شیمیایی و گیاهی دارند که به کاهش التهاب و قرمزی جوش کمک می‌کنند. همچنین ممکن است پزشک پیش از درمان از شما بخواهد آزمایش‌های خاصی را انجام دهید تا دلیل بروز جوش تناسلی در شما را دقیق‌تر مشخص کند.

درمان‌های‌ خانگی جوش چرکی

بروز جوش چرکی واژن یکی از امور رایج و غیرقابل پیشگیری است، در نتیجه اگر جوش‌هایی که در ناحیه تناسلی خود مشاهده می‌کنید به نسبت کوچک هستند و خیلی عفونی نیستند، می‌توانید برای درمان و از بین بردن آن‌ها از روش‌های درمان خانگی کمک بگیرید. بازی با جوشها و اقدام برای دستکاری و ترکاندن آنها کار اشتباهی است. زیرا لمس‌ کردن و دستکاری جوش‌ها موجب می‌شود عفونت‌ها گسترش پیدا کنند و پخش شوند که همین امر نه تنها به کاهش جوش‌ها کمک نمی‌کند بلکه موجب بیشتر شدن آن‌ها می‌شود. در ادامه برخی از راه‌های درمان خانگی جوش چرکی‌تناسلی را معرفی خواهیم کرد.

بکارگیری کمپرس آب گرم

از رایج‌ترین درمانهای خانگی که برای درمان جوشهای تناسلی کاربرد دارد، استفاده از کمپرس آب گرم است، برای این منظور تنها کافی است یک دستمال نخی تمیز را داخل آب گرم بگذارید و پس از خیس شدن آن توسط آب گرم، دستمال را به مدت ده دقیقه روی بخش آلوده به جوش دستگاه تناسلی قرار دهید. استفاده مرتب از این روش به کاهش التهاب در ناحیه تناسلی کمک می‌کند. بهتر است سه تا چهار مرتبه در روز، از این روش استفاده کنید تا از نتیجه درمان شگفت زده شوید. دلیل استفاده از کمپرس آب گرم این است که آب گرم، خون رسانی و تعداد گلبول های سفید نواحی آلوده را افزایش می‌دهد که موجب از بین رفتن عوامل بیماری‌زا می‌شود.

برنامه غذایی سالم و مناسب

با داشتن یک برنامه غذایی سالم می‌توانید به درمان جوشهای چرکین در ناحیه تناسلی کمک کنید. یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند روند بهبود جوش در نواحی تناسلی را سرعت ببخشد، استفاده از خوراکی‌هایی است که ویتامین آ و سی دارند. همچنین تلاش کنید روزانه مقدار زیادی آب بنوشید، زیرا به کمک آب میتوانید PH خون را متعادل کرده و به عدد نرمالی برسانید.

استفاده از ترکیب زردچوبه و عسل یا زردچوبه و زنجبیل

زردچوبه گیاهی خارق‌العاده با خاصیت درمانی است که تاثیر شگفت‌انگیزی در درمان جوش تناسلی زنان دارد. همچنین می‌توانید این ماده را با موارد دیگری نیز مخلوط کنید و ماسک‌های مختلفی را برای درمان خانگی جوش تناسلی درست کنید. به عنوان نمونه، علاوه بر ترکیب پودر زردچوبه با زنجبیل، این ماده را می‌توانید با عسل نیز مخلوط کنید. این ترکیب را پیش از خواب، روی نواحی که دچار جوش شده‌اند بگذارید، سپس یک تکه پارچه تمیز یا گاز استریل روی این ناحیه  قرار دهید و بعد از بیداری، محل جوش را با محلول رقیقی از ترکیب آب و صابون شستشو دهید.

جوش چرکی را چگونه از زگیل تناسلی تشخیص دهیم؟

بین زگیل و جوش تناسلی تفاوت‌های زیادی از نظر ظاهر و علائم وجود دارد. اما سوالی که پیش می‌آید این است که از کجا متوجه شویم که زگیل تناسلی داریم یا جوش چرکی ناحیه تناسلی؟ زگیل تناسلی شباهت زیادی به گل کلم دارد و ضایعه گوشتی برآمده‌ای است که به همراه خود لک هم دارد، اما جوش‌چرکی زنان شبیه برآمدگی تاولی است که حاوی ماده سفید رنگ بوده و اطراف آن به رنگ قرمز است. در ابتدای بوجود آمدن جوش در ناحیه‌های تناسلی، علاوه بر التهاب، پیرامون جوش قرمز می‌شود، جوش شباهت بسیاری به بادکنک توخالی دارد و که لمس آن دردناک است و در صورتی که آن‌ها را فشار دهید، چرک داخل آن بیرون می‌آید. برای تشخیص دقیق جوش و آکنه پوستی، بهتر است برای تشخیص عارضه به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

علاوه بر این اگر نشانه‌هایی شبیه به زگیل تناسلی دیدید و اضطراب مبتلا شدن به ویروس اچ پی وی را دارید. پیشنهاد می‌کنیم برای انجام تست و معاینه به پزشک متخصص مراجعه کنید، در برخی مواقع برای صحت سنجی ابتلا به این ویروس، لازم است نمونه‌برداری یا آزمایش خون انجام شود. در بیشتر اوقات زگیل هیچ نشانه‌ای ندارد اما ویروس آن می‌تواند از فردی به فرد دیگر انتقال یابد. برخی از علائم زگیل تناسلی عبارتند از: برجستگی‌هایی با رنگ صورتی، قهوه‌ای یا گوشتی، احساس سوزش یا خارش در محل ضایعه، خونریزی یا حس خارش در صورت کنده شدن زائده.

 بهترین و مطمئن‌ترین راه برای تشخیص جوش تناسلی از زگیل، مراجعه به پزشک متخصص است. افراد متخصص به راحتی با یک معاینه می‌توانند ابتلا به زگیل را تشخیص دهند. در برخی موارد که بسیار نادر است، پزشک برای تشخیص دقیق‌تر و اطمینان خاطر، از روش نمونه‌برداری استفاده می‌کند.

آیا جوش واژن با زگیل تناسلی، روش درمانی یکسانی دارند؟

چنانچه جوش یا زگیل تناسلی، خفیف باشند، به صورت خود به خود از بین می‌روند و نیازی به درمان ندارند. اما اگر در ناحیه جوش یا زگیل در شدید احساس کردید و با مشکلات دیگری مواجه شدید، بهتر است برای درمان با یک متخصص مشورت کنید. ویژه زگیل تناسلی که حتما باید تحت نظر پزشک درمان شود. خوشبختانه تا به امروز برای درمان زگیل تناسلی تا راهکارهای متعددی ارائه شده است. یکی از روش‌ها، سرما درمانی، کرایو یا فریز زگیل تناسلی است. یکی از موادی که می‌تواند به سرعت پوست یا زگیل را منجمد کند، نیتروژن مایع است زیرا این ماده فوق‌العاده سرد است. پزشک با فریز کردن زگیل به از بین رفتن بافت زائد یا برآمدگی ایجاد شده کمک می‌کند و بعد از آن به مرور ضایعه ناپدید می‌شود. علاوه‌بر این روش‌، برای درمان زگیل تناسلی می‌توان از عمل جراحی استفاده کرد. در این روش، پزشک جراح با استفاده از تیغ، ضایعه را برمی‌دارد.

لیزر از دیگر راه‌های درمانی است که به کمک آن می‌توان زگیل تناسلی را بهبود بخشید. لیزر با ارسال اشعه نور، ضایعه‌های جوش یا زگیل را می‌سوزاند و آنها را از ریشه نابود می‌کند.  همین موضوع از عود مجدد زگیل تناسلی در آن ناحیه جلوگیری می‌کند. روش دیگر برای درمان، الکتروکوتر است. در طی این درمان پزشک متخصص با استفاده از یک حلقه سیم داغ، ضایعه پوستی را جدا می‌کند، اما جوش چرکی تناسلی به این نوع درمان احتیاج ندارد، اما به این نکته توجه کنید که به هیچ وجه جوش را فشار ندهید و از خاراندن آن خودداری کنید. فشار و خارش جوش موجب التهاب بیشتر آن شده و زمان درمان را بیشتر خواهد کرد. برای عدم بروز دوباره این جوش‌ها و پیشگیری از آن اقدامات و نکات بسیاری وجود دارد. برخی از این نکات عبارتند از: کاهش فعالیت‌هایی که منجر به عرق کردن می‌شود، استحمام مرتب، به‌ویژه بعد عرق کردن زیاد، شستن و تعویض مداوم ملحفه، استفاده از لباس‌های گشاد و نخی، پرهیز از محیط‌های مرطوب، کنترل هورمون‌ها به خصوص در زنان.

برخی از داروها (بنزوئیل پراکسید، اکسفولینت، اسید سالیسیلیک) نیز هستند که می‌تواند جای جوش را از بین ببرند و محل عارضه را به حالت طبیعی و قبلی بازگرداند. استفاده از این داروها باید با مشورت پزشک متخصص انجام شود. برای اطلاع از نحوه استفاده و دوز مصرفی این داروها حتما به پزشک مراجعه کنید، زیرا ناحیه تناسلی یکی از آسیب‌پذیر‌ترین قسمت‌های بدن انسان است.

سخن پایانی

جوش چرکی در ناحیه تناسلی زنان در بیشتر موارد به صورت خود به خود از بین می‌رود و درنهایت هیچ اثری از آن برجای نمی‌ماند اما اگر واقعا جوش باشد و بیماری‌های دیگری مانند زگیل تناسلی و دیگر بیماری‌های مقاربتی نباشد.

اگر تشخیص پزشک معالجتان، جوش باشد، نحوه انجام موثرترین درمان‌های خانگی را برای شما شرح داده‌ایم و خودتان می‌توانید، روش انتخابی پزشک را در منزل انجام دهید، استفاده از هر یک از روش‌های درمان به میزان پیشرفت و بزرگی جوش بستگی دارد و اگر روش درمانی را بدون مشورت پزشک انجام دهید، ممکن است باعث تشدید علائم ناحیه تناسلی شوید و درگیر بیماری‌های جدی‌تری مانند عفونت واژن شوید.

شما می‌توانید با رعایت بهداشت فردی، از بروز انگل و عفونت‌های مقاربتی جلوگیری کنید، اما اگر درگیر چنین ضایعه‌های پوستی شدید، نگران نباشید، زیرا با تشخیص دقیق پزشک و روش درمانی متناسب با بیماری‌تان، در کوتاه‌ترین زمان ممکن درمان شوید، برای دریافت درمانی برگشت‌ناپذیر و موثر به شما توصیه می‌کنیم که حتما به پزشک مراجعه کنید.