سندروم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی، تغییرات هورمونی ایجاد شده در زمان پریودی

تمامی خانم ها به صورت طبیعی بعد از رسیدن به دوران بلوغ تا زمان یائسگی، می بایست دوره های عادت ماهیانه را تجربه نمایند. در طی این دوره یک تخمک آزاد شده و دیواره رحم تقریبا به مدت هفت روز شروع به خونریزی می کند.

به مجموعه از علائم جسمی و روانی که معمولا در اکثر خانم ها طی مدت کوتاهی قبل از آغاز دوران قاعدگی بروز پیدا می کنند، سندروم پیش از قاعدگی می گویند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما کاربران عزیز را در رابطه با علل ایجاد علائم سندروم پیش از قاعدگی و سریع ترین روش باز شدن قاعدگی آشنا سازیم.

سندروم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی چیست؟

سندروم پیش از قاعدگی چیست؟ از آن جایی که این سوال در ذهن بسیاری از شما کاربران گرامی وجود دارد، تصمیم داریم تا اطلاعات ارزنده ای را در رابطه با علل ایجاد سندروم قبل از پریودی ارائه نماییم. چنانچه شما نیز پیش از آغاز دوران قاعدگی خود با تغییرات قابل توجهی مواجه می شوید، ادامه مطالب این مقاله را از دست ندهید.

در همین ابتدا مقاله می بایست اشاره کنیم که هشتاد درصد بانوان قبل از یائسگی کم و بیش علائم سندروم قبل از پریودی را تجربه می کنند و بر خلاف تصور بسیاری از افراد سندروم قبل از پریودی نشان دهنده بیماری نیست. این علائم چند روز قبل از پریود شروع شده و با آغاز خونریزی رو به کاهش می روند.

تغییرات هورمونی ایجاد شده در زمان قاعدگی و در پی آن تغییرات شیمیایی ایجاد شده در سیستم عصبی مرکزی می توانند، عامل به وجود آمدن تغییراتی جسمی و روانی در فرد شوند. اما سوال این است که چرا علائم سندرم پیش از پریودی در بانوان مختلف متفاوت است؟ و یا این که چه چیزی باعث می شود که نشانه های موجود در یک فرد، همه معیارهای لازم برای سندروم قبل از پریودی را برآورده نکنند؟

در پاسخ به این سوال ها می توان گفت که ژنتیک، شرایط جسمی_روانی زمینه ای و سبک زندگی افراد می توانند در بروز علائم سندروم قبل از پریودی موثر باشند. این دسته از عوامل فرد را در برابر ایجاد سندروم پیش از پریودی آسیب پذیرتر می کنند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با علائم سندروم قبل از پریودی و بهبود آن همراه ما بمانید.

 

علائم سندروم پیش از قاعدگی چیست؟

علائم سندروم قبل از پریودی بر دو دسته تقسیم می شوند. شما با شناخت این علائم می توانید نسبت به خصوصیات و حساسیت های خود در این دوران آگاه تر شده و در انجام فعالیت های مهم روزمره خود موفق تر عمل کنید. ب

ه صورتی که شناخت این علائم باعث می شود تا شما در جهت داشتن روابط بهتر با دیگران تلاش کنید و همچنین با برنامه ریزی بهتری به انجام کارهای خود بپردازید. علائم سندروم قبل از پریودی شامل موارد زیر می باشند.

روانی:

  • نوسان در خلق و خو
  • خستگی و بی حوصلگی
  • احساس افسردگی
  • تحریک پذیری و ابراز سریع خشونت
  • اختلال در خواب
  • اختلال در تمرکز
  • تغییر در میل به غذا و خوراکی
  • کاهش یا افزایش میل جنسی
  • اضطراب و بی قراری
  • ناراحتی و عدم تحمل شلوغی

جسمانی:

  • درد زیر شکم
  • اسپاسم عضلانی
  • نفخ
  • حالت تهوع
  • اسهال یا یبوست
  • سردرد
  • بروز جوش در پوست
  • سفت شدن سینه و حساسیت به لمس
  • بروز ادم و تورم در برخی از قسمت های بدن

 

تفاوت سندروم پیش از قاعدگی و اختلال دیسفوریای قبل از قاعدگی )تفاوت PMS و (PMDD

یکی از سوالات پرتکراری که راجع به تغییرات شایع قبل از قاعدگی پرسیده می شود، تفاوت سندروم قبل از پریودی و PMDD می باشد. با یک نگاه ساده به متن سوال می توان به تفاوت مهم این دو پی برد. همانطور که مشاهده می کنید، PMDD نوعی اختلال است.

متخصصان اختلال را مجموعه از سندروم و نشانه ها می دانند که ادامه زندگی روزمره فرد را با مشکلات بسیاری مواجه می سازد. این در حالی است که چنانچه فرد دچار سندروم قبل از پریودی یا به اختصار PMS شده باشد، علائم خفیف تری را تجربه می کند که از ملاک های تشخیصی اختلال دیسفوریای قبل از قاعدگی پیروی نمی کند.

 

راه های تشخیص سندروم پیش از قاعدگی

با توجه به مطالب مذکور در قسمت فوق من باب مشابهت سندروم قبل از پریودی و اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی، این سوال برای بسیاری ایجاد می شود که متخصصان چگونه سندروم قبل از پریودی را تشخیص می دهند؟ زمانی که افراد با یک سری علائم روانی و جسمانی به پزشک یا روانشناس مراجعه می کند، وی علائم آن ها مورد ارزیابی قرار می دهد.

هیچ تست تشخیصی ویژه ای برای سندرم پیش از پریودی وجود ندارد؛ اما متخصصان به راحتی قادر به تفکیک آن از سایر اختلالات و بیماری ها می باشند. اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) دارای مجموعه از ملاک های دقیق تشخیصی است. به عبارتی دیگر افراد برای آن که مبتلا به این اختلال تشخیص داده شوند، می بایست بر اساس آخرین ویرایش DSM واجد برخی علائم با مدت معین و شرایط خاص باشند.

در غیر این صورت به اختلال سندرم پیش از پریودی مبتلا هستند. البته متخصصان گاهی وجود موارد دیگر را نیز بررسی می کنند؛ چرا که ممکن است، علائم فرد شبیه به علائم سندروم پیش از پریودی بوده و ناشی از موارد دیگری همچون کمبود ویتامین، بیماری های جسمی و یا روانی دیگر باشد. در چنین شرایطی بسته به نظر پزشک ممکن است که از روش های تشخیصی مختلفی مانند آزمایش خون، سونوگرافی و… استفاده شود.

 

بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی چگونه است؟

قبل از این که به موضوع بهبود علائم سندرم پیش از پریودی بپردازیم، لازم است که نکته ای را من باب اهمیت تاثیر فرهنگ بر سندروم پیش از پریودی بیان نماییم. متاسفانه امروزه افکار غلطی در رابطه تغییرات خلق و خو قبل از دوران قاعدگی وجود دارند که به گونه ای سبب تشدید علائم سندرم پیش از پریودی شده اند.

همه ما می دانیم که اکثر بانوان در ایام نزدیک به دوران قاعدگی و همچنین روزهای ابتدایی این دوره با تغییرات قابل توجه روانی و جسمی مواجه می شوند. دانستن این موضوع اتفاقا می تواند، سبب درک شدن بیشتر مادران و همسرانمان شود. اما مسئله این است که موضوع ملال قبل از قاعدگی نباید بیش از آن چه که هست، نمود پیدا کند.

به بیان دیگر این عامل باعث لیبل زنی به افراد شده و به نوعی گاهی از واژه علمی سندروم پیش از پریودی سوء استفاده می شود. سندروم پیش قاعدگی دارای علائم قابل توجی می باشد؛ اما هیچ یک از آن ها به گونه نیستند که افراد را با اختلال جدی در زندگیشان مواجه سازند. با این حال بسیاری از افراد اعم از مردان و زنان با مشاهده علائمی مانند خشم، ناراحتی و… بدون دانستن دلیل، این علائم را به دوران قاعدگی خانم ها نسبت می دهند.

حتی در بسیاری از موارد مشاهده شده است که خود بانوان از این واژه برای توجیح کارهای خود استفاده نمایند و از انجام بسیاری از وظایف خود سر باز زنند. البته که هر فردی نسبت به احوال خویش آگاه است و لازم نیست که شرایط خود را به اجبار طبیعی جلوه دهد.

اما توجه به نکات و ارزیابی آن می تواند، از اغراق و برجستگی بیش از حد موضوع بکاهد. اکنون با دانستن همه این موارد به سراغ نکات و راه حل های آن می رویم که می تواند به افراد در جهت بهزیستی روانی و داشتن رضایت بیشتر از زندگی به ویژه در نزدیکی ایام قاعدگی کمک کنند.

ورزش

ورزش یکی از ممهمترین فعالیت های فیزیکی است که تاثیر بی نظیری در کاهش علائم سندرم پیش از پریودی داشته و می تواند جایگزین خوبی برای قرص سندروم پیش از پریودی محسوب شود. همانطور که می دانید ورزش تاثیر مستقیمی بر تعدیل خلق و خوی افراد دارد. بانوان با استفاده از ورزش می توانند ترشح هورمون اندورفین در بدنشان را افزایش داده و بر حالت ملال خود مقابله نمایند.

نکته مهم در ورزش این است که افراد بایستی بعد از شروع دوران قاعدگی میزان شدت فعالیت های ورزشی را کاهش دهند. به این معنا که شما قبل از شروع دوران قاعدگی و در دوران سندروم پیش از قاعدگی می توانید، از فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری، کوهنوردی، دو و حرکات ورزشی برای افزایش تولید هورمون های موثر و همچنین افزایش قدرت و انعطاف پذیری عضلات خود استفاده نمایید.

همزمان با شروع دوران قاعدگی بهتر است که از فعالیت هایی مانند یوگا، پیاده روی و… استفاده کنید زیرا در دوران رحم آسیب پذیر می باشد و می تواند درد شما را افزایش دهد. به طور کلی ورزش در دوران قاعدگی با رعایت اصول مانعی ندارد. لازم به ذکر است که ورزش در تولید سرتونین و شادابی شما نیز موثر است.

بهبود سندروم پیش از قاعدگی با رژیم غذایی

رژیم غذایی افراد در ایجاد علائم سندروم پیش از قاعدگی موثر می باشد. چرا که هر چه بدن افراد غنی از مواد مغذی و مفید باشد، وظایف اعضا به خوبی انجام می شوند. بالعکس چنانچه افراد عادات غذایی غلطی در پیش گرفته باشند، دروان PMS سختی را سپری خواهند کرد.

گنجاندن انواع میوه، سبزی، مایعات مفید، پروتئین، ویتامین به ویژه ویتامین ث و ویتامین های گروه ب، غلات سبوس دار و… می تواند به سلامت و قوای بدنی بیشتر افراد کمک کند. مشاهدات نشان می دهند که افرادی با کمبود مواد مذکور در بدن، درد بیشتری را در قسمت های مختلف مانند کمر، شکم، سر و پهلوها احساس می کنند.

توصیه می شود که افراد در روزهای نزدیک به دوران قاعدگی و همچنین روزهای ابتدائی این این از خوردن نمک زیاد، نوشیدنی های کافئین دار، مصرف سیگار و الکل جدا خودداری نمایند. گاهی لازم است که افراد با انجام یک چکاپ کلی از وجود میزان مواد مورد نیاز بدن خود آگاهی یابند تا در صورت وجود اختلال علاوه بر تغییر رژیم غذایی، به مصرف مکمل و قرص سندروم پیش از قاعدگی بپردازند. داشتن رابطه جنسی منظم و اصولی می تواند، عامل مهمی در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی باشد.

مدیتیشن

استرس مهمترین عاملی است که می تواند در افزایش علائم سندرم پیش از پریودی تاثیرگذار باشد. بنابراین افرادی از میزان تنش و استرس بالایی برخوردار هستند، می بایست برای درمان به متخصصین سلامت روان مراجعه نمایند. این موضوع به ویژه در افراد مبتلا به انواع اختلالات اضطرابی صدق می کند. البته نا گفته نماند که در درمان اختلالات اضطرابی راه های مختلفی وجود دارد که توسط روانشناس تعیین می شوند.

مدیتیشن یکی از روش های جدید درمان است که سبب افزایش مود مثبت فرد می گردد. اساس مدیتشن بر پایه ذهن آگاهی است که در آن توجه به تجربیات زمان حال بدون قضاوت صورت می گیرد. در طی ذهن آگاهی برخی از بازخوردهای فیزیکی و زیستی فرد نیز ارزیابی می شوند و به طور خلاصه فرد با انجام تمرین در طی چند جلسه به آرامش روانی بیشتری می رسد.

 

قرص سندروم پیش از قاعدگی

در قسمت های پیشین در رابطه با انواع راه های بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی، به موارد مهمی اشاره کردیم. در این قسمت قصد داریم تا به معرفی قرص سندرم پیش از پریودی بپردازیم. از آن جایی که انواع علائم سندروم پیش از پریودی معمولا به بیماری و یا اختلال اطلاق نمی گردد، معمولا پزشکان دارویی را با خاصیت درمان برای آن در نظر نمی گیرند. مگر در شرایطی که عامل علائم تشدید علائم سندرم پیش از پریودی بیماری های زمینه ای مثل عفونت باشد.

قرص سندروم پیش از قاعدگی معمولا به صورت مکمل های حاوی ویتامین در بازار وجود دارد. اساسی ترین مواد موجود در قرص سندرم پیش از پریودی انواع ویتامی های گروه ب می باشند که میزان استرس را در افراد کاهش داده و جذب منیزیم را افزایش می دهند. به این صورت که ویتامین ب بر روی گیرنده های عصبی سرتونین تاثیر گذاشته سطوح آن ها را افزایش می دهد.

تحقیقات نشان داده اند که کمبود منیزم، تاثیر مخربی بر سیکل قاعدگی بانوان ایجاد می کند. افرادی که دارای سطوح پایین منیزم هستند، درد، اسپاسم عضلانی و اختلالات خواب بیشتری را در دوران نزدیکی به پریود تجربه می کنند.

البته به غیر از منیزم از فولیک اسید، ویتامین د و کلسیم نیز در قرص سندروم پیش از پریودی استفاده می شود. هر چند که قرص سندروم پیش از قاعدگی یک مکمل بوده و عاری از ضرر می باشد؛ با این وجود لازم است که افراد قرص سندرم پیش از پریودی را با تجویز یا مشورت پزشک مصرف نمایند.

در برخی از موارد که علائم سندروم پیش از پریودی شدید می شود، افراد به پزشک مراجعه می کنند. در چنین شرایطی پزشک ممکن است برای کاهش نشانه های آزاردهنده از انواع داروهای زیر استفاده نمایند. توجه کنید که اگر علائم شدید ندارید، تنها از داروهای مکمل استفاده نمایید.

  • داروهای ضدافسردگی؛ این قرص سندروم پیش از قاعدگی زمانی تجویز می شود که خلق و خوی فرد بیش از حد تحت تاثیر قرار گرفته و تقریبا نزدیک به اختلال دیسفوریای قبل از قاعدگی باشد. انواع داروهای ضدافسردگی کمک می کنند که فرد بتواند راحت تر از پس انجام کارهای روزانه خود برآید.
  • داروهای ضدالتهاب؛ این داروها می توانند درد شکم را تا حد زیادی کاهش دهند و به ویژه برای مناسب اند که به طور ژنتیکی با درد زیادی در دوران پریودی دست و پنجه نرم می کنند. در این دوران دیواره رحم دچار تخریب و خونریزی می شود و خوردن داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن می تواند از دردهای سندرم پیش از پریودی جلوگیری نماید. استفاده بلند مدت از این داروها می تواند، باعث بروز اختلالات گوارشی گردد.
  • داروهای دیورتیک؛ همانطور که می دانید، یکی از علائم رایج سندرم پیش از پریودی احتباس مایعات و ایجاد ادم در برخی نقاط بدن است. به همین دلیل است که بعضی از افراد در هنگام شدن به پریود احساس چاقی می کنند. داروهای ادرار آور می تواند، تجمع آب اضافی در بدن را کاهش دهد. استفاده از این دارو همزمان با ضدالتهاب های غیراستروئیدی توصیه نمی شود. به طور کلی قبل از مصرف قرص سندروم پیش از پریودی بایستی با پزشک متخصص مشورت کنید.

 

معرفی دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی

انواع مواد خوراکی استفاده شده در درمان طب سنتی برای کاهش نشانه های سندرم پیش از پریودی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. دمنوش ها معمولا یکی از موثرترین داروهای سنتی به شمار می روند که علاوه بر طعم مطبوع، نقش شفابخشی بسیاری در افراد ایفا می کنند. دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی یکی از پرمصرف ترین راه های درمان است که در کنار روش های فوق الذکر می تواند گزینه خوبی برای رفع علائم اذیت کننده محسوب شود.

در این قسمت می خواهیم به معرفی انواع دمنوش برای سندرم پیش از پریودی بپردازیم که البته استفاده از آن ها همیشه مجاز نمی باشد. به این معنا که دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی با وجود فوایدی که دارد، می تواند موارد منع مصرف نیز داشته باشد.

در واقع دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی می بایست متناسب با طبع هر شخص باشد و فرد نسبت آن واکنش آلرژیک نشان ندهد. در قسمت زیر برخی از انواع دمنوش برای سندرم پیش از پریودی ذکر شده اند. شما می توانید پس از مشورت با یک متخصص طب سنتی از آن ها استفاده نمایید.

دمنوش زنجبیل

دم کرده گیاه زنجبیل به عنوان معروف ترین دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی شناخته می شود که تاثیر شگفتی در کاهش دردهای قبل از شروع پریود و اوایل آن دارد. همچنین چنانچه افراد دارای حالت تهوع یا اختلالات گوارشی نیز باشند، دمنوش زنجبیل می تواند به آن ها در از بین بردن علائم کمک کند.

نکته ای که در استفاده از دمنوش برای سندرم پیش از پریودی وجود دارد، این است که توصیه می شود افراد از اضافه کردن شکر و قند زیاد به دمنوش ها بپرهیزند و حدالاامکان دمنوش را با استفاده از عسل یا شکر کم میل نمایند تا دچار علائم شدیدتر نشوند.

دمنوش بادرنجبویه

بادرنجبویه گیاهی است که دمنوش آن در کاهش نشانه های قبل از قاعدگی بسیار مفید است؛ اما معمولا استفاده از آن در دوران قاعدگی، شیردهی و بارداری توصیه نمی شود. استفاده از این دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی در از بین بردن اضطراب و استرس بسیار مفید است و همچون داروهای شیمیایی موثر بر فلوکستین عمل می کند.

استفاده از بادرنجبویه قبل از دوران بارداری شکم درد و سردرد شما را در آن دوران به حداقل می رساند. ناگفته نماند که افراد دارای میگرن نیز برای رهایی از دردهای میگرنی از این دارو استفاده می کنند. این دمنوش برای بسیاری از افراد عوارضی را ایجاد می کند که از جمله آن می توان به حالت تهوع و سرگیجه اشاره کرد. لذا در صورت که با این مشکل مواجه شدید، از ادامه مصرف این دمنوش خودداری نموده و با متخصص طب سنتی مشورت کنید.

دمنوش استوخودوس

استوخودوس یک گیاه بسیار خوشبو است که برخی آن را با نام لاوندر می شناسند. جالب است بدانید که حتی استشمام رایحه این گیاه نیز پرفایده است و تاثیر فوق العاده ای در کاهش استرس و بی قراری افراد دارد. لذا افراد با خوردن این نوشیدنی می توانند دردهای دوران پریود خود را کاهش داده و خوابی آرام داشته باشند.

توصیه می شود که افراد از این دمنوش قبل از آغاز خونریزی پریودیک خود استفاده کنند. از آن جایی که این دمنوش تاثیر بر چربی سوزی دارد، بهتر است افراد لاغر در استفاده از آن زیاده روی نکنند.

دمنوش هل

هل یکی از خوش رایحه ترین مواد خوراکی در ایران است که از آن بیشتر برای طعم دهندگی به چایی استفاده می شود. این ماده خواص بسیاری در درمان انواع بیماری ها دارد که در این قسمت تنها قصد داریم به تقویت رحم با هل اشاره نماییم. هل با طبع گرم و خشک و مواد آنتی اکسیدانی که دارد، رحم را پاکسازی نموده و عفونت آن را از بین می برد.

به همین دلیل استفاده از آن در کاهش دردهای دوران قاعدگی بسیار مفید است. همچنین هل باعث تقویت عروق و شادابی پوست بانوان می شود که این امر در افزایش اعتماد به نفس آن ها و کاهش خلق منفی در سندرم پیش از پریودی موثر است.

دمنوش بهارنارنج

بسیاری از افراد برای رهایی از تنش و استرس های روزمره خود از بهارنارنج استفاده می کنند زیرا دمنوش بهارنارنج برای تقویت اعصاب بسیار مفید است. مشاهدات نشان داده اند که وقتی فرد از این نوشیدنی در روزهای پیش از قاعدگی خود استفاده می کند، کمتر تنش و عصبانیت را در سندرم پیش از پریودی خود تجربه می نماید.

دمنوش دارچین

دم کرده گیاه دارچین به علت طبع گرمی که دارد در تقویت رحم و تنظیم سیکل قاعدگی موثر است. افراد می توانند در صورت نداشتن حساسیت به این گیاه، از آن در دوران قاعدگی و مدتی قبل از آن استفاده نمایند. دارچین همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد که این عامل به افراد در افزایش قوای بدن کمک می کند. زمانی که افراد از سلامت بالایی برخوردار باشد، در زمان نزدیکی به دوره قاعدگی از علائم سندروم پیش از قاعدگی کمتری رنج می برند.

دمنوش گیاه پنج انگشت

گیاه پنج انگشت که گاهی معجزه درمان بیماری های زنان شناخته می شود، تاثیر زیادی در کاهش علائم PMS دارد. در طب سنتی از گیاه پنج انگشت در درمان بیماری هایی از جمله اندومترویوز، آمنوره، فیبروم، اختلالات التهابی، اختلالات تنفسی و… استفاده می شود. این گیاه می تواند به تنظیم شدن چرخه قاعدگی کمک کرده و در ایجاد تعادل در هورمون ها موثر واقع گردد.

دمنوش برگ تمشک

این دمنوش برای کاهش علائم آزاردهنده سندرم پیش از پریودی بسیار مفید است. دمنوش برگ تمشک رایحه مطلوبی داشته و تقریبا مشابه چای سیاه می باشد. خوردن این نوشیدنی به تقویت عضلات لگن و افزایش باروری بانوان کمک بسیاری می کند و تاثیر بی نظیری در کاهش دردهای پریود دارد.

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه خاصیت ضدالتهابی قوی دارد و به ویژه برای افرادی که مکررا دچار عفونت های ناحیه تناسلی می شوند، مفید است. همانطور که می دانید، یکی از دلایلی که می تواند عامل افزایش درد شکم و پهلو در دوران قاعدگی شود، وجود عفونت می باشد.

بنابراین افراد با نوشیدن این دمنوش می توانند رحم خود را پاکسازی نموده و میزان درد را به حداقل برسانند. البته ناگفته نماند که بابونه به غیر از خاصیت ضدالتهابی، آرام بخش نیز می باشد. برای استفاده از دمنوش با یک متخصص مشورت نمایید زیرا تداخل بابونه با برخی از داروها می تواند عوارض جانبی جزئی را به همراه داشته باشد.

 

سخن آخر

سندروم پیش از قاعدگی مجموعه از نشانه ها است که در اکثر بانوان وجود دارد و معمولا تاثیر منفی در زندگی افراد ایجاد نمی نماید. بنابراین افراد تنها زمانی لازم است، به پزشک مراجعه کنند که علائم سندروم پیش از قاعدگی، مدیریت اعمال روزمره آن ها را با اختلال مواجه کرده باشد. به طور کلی لازم است که شما برای داشتن روحیه خوب و قوای جسمی بالا به میزان مواد مغذی بدن خود دقت کنید و از انواع دمنوش های مناسب طبعتان استفاده نمایید.