یکی از علامت های سلامتی بدن زنان دوران قاعدگی منظم است. این سیکل به وسیله هورمون هایی مثل پروژسترون و استروژن تنظیم شده و هر تغییری در این هورمون ها می تواند سیکل قاعدگی را متاثر کند.
در مورد تاثیر رژیم غذایی بر پریودی باید بگوییم که غذاها می توانند تاثیرات زیادی بر روی هورمون های بدن بگذارند و در نتیجه بر روی قاعدگی هم تاثیر خواهند داشت. تغییر در رژیم غذایی یکی از مواردی که از آن به عنوان سریع ترین روش باز شدن قاعدگی اسم می برند. در این مقاله قصد داریم، درباره تاثیر رژیم غذایی بر پریودی توضیح دهیم.
تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
فهرست مطالب
- تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
- تاثیر داروها و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
- تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست آیا عوامل دیگری بر قاعدگی تاثیر دارند؟
- تاثیر رژیم غذایی بر پریودی و آنچه که باید مصرف کنیم؟
- چه غذاهایی را در دوران پریودی مصرف کنید و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
- در دوران قاعدگی چه نخوریم و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
- چاقی و کاهش وزن می تواند، بر پریودی تاثیر داشته باشد؟
- علت بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی و یائسگی
- تاثیر ونوستات بر قاعدگی و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
- میزان کالری مصرفی در دوران پریودی
- سخن آخر
تاثیر رژیم غذایی بر پریودی آنقدر مهم است که اگر کسی قاعدگی منظمی ندارد، اولین دلیلش را در برنامه غذایی او بررسی می کنند. دلایل مختلفی برای تغییر رژیم غذایی وجود دارد که این تغییرات می توانند تاثیرات متفاوتی برروی پریودی داشته باشند.
علاوه بر رژیم غذایی باید بگوییم که مصرف داروها هم می تواند سبب تغییرات هورمونی شود. برخی از دارو ها مانند آسپرین، داروهای هورمون درمانی، کنترل بارداری هورمونی، وارفارین، داروهای ضدافسردگی، داروهای تیروئید و داروهای صرع می توانند، بر روی سیکل قاعدگی تاثیر داشته باشند.
تاثیر داروها و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
طبیعی است که دوران قاعدگی شما در ماه های مختلف با یکدیگر متفاوت باشد. امکان دارد که خونریزی شما دیرتر یا زودتر شروع شود یا مقدارش کم و زیاد شود، اما اگر دوره سیکل قائدگی شما نامنظم باشد، چند مورد مانند بارداری، تغییر در عادات کاری یا ورزشی، شرایط پزشکی ویژه و حتی استرس می تواند، علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی بر روی دوران قاعدگی نیز تاثیر بگذارد و موارد زیر هستند.
⦁ آسپرین: آسپرین می تواند، سبب پیشگیری از لخته خون شود. به همین علت است که پزشکان بعضی مواقع بعد از حمله قلبی یا سکته قلبی (زمانی که رگ خون به وسیله یک لخته خون مسدود شده باشد.) آن را پیشنهاد می کنند، اما اگر به شکل مرتب از آسپرین استفاده نمائید، متوجه این امر خواهید شد که دوران پریودی شما شدیدتر و طولانی تر از حد معمولی خواهد شد. اگر شما خونریری بیش از اندازه معمولی دارید، در این باره با پزشک مشورت کنید.
دیگر داروهایی که به عنوان داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی معرفی شده اند، شامل ناپروکسن و ایبوپروفن هستند که عارضه جانبی دارند. استفاده از آن ها در دوران قاعدگی می تواند، خونریزی کمتری به دنبال داشته باشد. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی داروها نیز تاثیر دارند.
⦁ هورمون درمانی: در طول دوره قبل از یائسگی سطح هورمون شما دچار تغییر می شود، این موضوع می تواند، دوران پریودی شما را غیرقابل پیش بینی و دچار بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی کند، غالبا سنگین تر از حالت طبیعی رخ می دهد.
هورمون درمانی (استروژن یا پروژسترون یا هر دو) می تواند، سبب تنظیم دوران قاعدگی شما شود، اما درباره فواید و عوارض آن با پزشک مشورت کنید. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی، شاهد تاثیر هورمون درمانی بر دوران قاعدگی نیز هستند.
⦁ معمولا داروهای ضد بارداری یا آیودی ها دوران پریودی شما را کوتاه تر، سبک تر و منظم تر می کنند و این موارد بعضی مواقع برای درمان زنانی که آندومتریوز دارند، (عارضه ای که می تواند، سبب خونریزی شدید قاعدگی، گرفتگی عضلانی یا درد زیاد گردد)استفاده می شوند.
اگر شما از داروی مینی پیل یا پروژستین استفاده می کنید، امکان دارد که قاعدگی شما در ابتدا دارای نظم کمتری باشد. برخی از خانم ها چند ماه بعد از آغاز استفاده از این دارو دوران پریودی منظمی را تجربه می کنند.
برخی از خانم ها چند ماه بعد از قطع داروی ضد بارداری متوجه می شوند که قاعدگی ندارند. بنابراین اگر شما قصد دارید که باردار شوید، با پزشک خود درباره هر چیز غیرطبیعی مشورت کنید. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی قرص ضد بارداری نیز می تواند، تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
⦁ وارفارین: این دارو به پیشگیری از لخته شدن خون شما کمک می نماید. بزرگترین مسئله مرتبط با آن خونریزی است. اگر شما از این دارو استفاده کردید و خونریزی شما بیشتر شد یا در بین دو دوره پریودی خونریزی رخ داد، حتما پزشک خود را مطلع کنید. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی می بینیم که استفاده از این دارو هم می تواند موثر باشد.
⦁ داروهای ضد افسردگی: طبق شواهد خانم هایی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند، دچار مشکلات قاعدگی مثل گرفتگی عضلات دردناک، پریود نشدن و خونریزی زیاد به عنوان عارضه های جانبی می شوند.
به احتمال زیاد شما دوران پریودی نامنظم در سه ماه اول آغاز استفاده از دارو را دارید و اما بعد از آن در صورتی که وضعیت شما به حالت طبیعی بازنگشت پزشک خود را مطلع کنید.
اگر نشانه های قبل از پریودی شما جدی است و زندگی روزمره شما را دچا اختلال می کنند، (سندرم دیسفوریک) داروهای ضد افسردگی می توانند، برای شما موثر باشند. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی این داروها نیز می توانند، موثر باشند.
⦁ داروی تیروئید: تیروئید غده ای است که هورمون های ویژه ای را تولید می نماید. اگر تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تولید ننماید، (کم کاری غده تیروئید) دوران قاعدگی شما نامنظم می گردد. داروهای مختلفی برای درمان کم کاری تیروئید وجود دارد که مهم ترین آن ها لووتیروکسین، سینتروئید و لووکسیل هستند.
این داروها می تواند مانند هورمون های طبیعی تولید شده توسط غده تیروئید، بر روی دوران پریودی شما تاثیر بگذارند و آن را تغییر دهند. در صورتی که این تغییرات سبب به وجود آمدن مشکلاتی شد یا مشکلات شما را برطرف نکرد، با پزشک خود مشورت کنید. این دارو نیز می تواند، علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی موثر باشد.
⦁ داروی صرع: مطالعاتی که بر روی خانم هایی که به بیماری صرع مبتلا هستند و داروهای ضد صرع استفاده می کنند، انجام شد، نشان دهنده این است که بسیاری از آن ها دوران قاعدگی را تجربه نمی کنند، دارای دوران قاعدگی نامنظم یا تغییر در طول سیکل قاعدگی خود هستند.
در صورت ایجاد این عوارض جانبی پزشک خود را مطلع کنید، به ویژه اگر شما قصد بارداری دارید. احتمالا پزشک برای اطمینان بیشتر نشانه های تخمدان پلی کیستیک در شما را هم بررسی خواهد کرد. تاثیر رژیم غذایی بر پریودی را در چنین مواردی به خوبی می توان فهمید.
تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست آیا عوامل دیگری بر قاعدگی تاثیر دارند؟
تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی را نمی توان نادیده گرفت اما علاوه بر آن عوامل دیگری هم موثر هستند، مثلا افزایش یا کاهش وزن از مواردی است که می تواند تاثیرات زیادی بر روی سیکل قاعدگی داشته باشد. این مورد می تواند تاثیرات مخربی بر روی پریودی داشته باشند.
⦁ استرس: سیکل قاعدگی گاهی امکان دارد که به علت استرس دچار اختلال شود. عقب افتادن تخمک گذاری می تواند پریودی را به تاخیر بی اندازد. اگر اصلا تخمک گذاری صورت نگیرد، امکان دارد که یائسه شوید.
⦁ تغییر در شیفت کاری: اگر ناگهان شیفت کاری خود را تغییر دهید و کارتان به شکلی باشد که دائما در حال تغییر شیفت هستید، امکان دارد که تغییراتی در سیکل قاعدگی شما ایجاد شود.
⦁ ورزش: کم بودن چربی در بدن و استرس بر اثر فشار بالای ورزش امکان دارد که سبب تداخل در سیکل قاعدگی شما گردد.
⦁ شیردهی: هورمون های تولید شیر بعضی مواقع می توانند، باعث پریود نشدن و با گذشت زمان سبب به وجود آمدن اختلال در سیکل قاعدگی شوند.
⦁ سیگار کشیدن: مصرف سیگار امکان دارد که سطح هورمون های پروژسترون، استروژن، تستوسترون و دیگر هورمون هایی را که سیکل قاعدگی را تنظیم می کنند، را کم کند. خانم هایی که سیگار مصرف می کنند، علائم بیشتری از سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند و نسبت به افراد غیر سیگاری سیکل کوتاه تر و نامنظم تری دارند.
تاثیر رژیم غذایی بر پریودی و آنچه که باید مصرف کنیم؟
اگر شما هم دوران پریودی نامنظمی را تجربه می کنید، علاوه بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی و مصرف داروها باید به موارد دیگری هم دقت داشته باشید. استفاده از مواد مغذی و ویتامین می تواند، بر روی سیکل قاعدگی تاثیر داشته باشد و باید آن ها را مصرف نمود که شامل موارد زیر هستند.
⦁ کلسیم: تغذیه در چرخه قاعدگی و ایجاد نشانه های قبل از قاعدگی تاثیر دارد. به عنوان مثال دریافت کلسیم با سندرم قبل پریودی به میزان زیادی ارتباط دارد.
دریافت کلسیم در افراد مبتلا به سندرم قبل از پریودی سبب کم شدن میزان خستگی و افسردگی می شود. دریافت کلسیم باعث کم شدن ایجاد سندرم قبل از قاعدگی شده و همچنین بر روی رفتار سلولی و سطح سروتونین تاثیر دارد. سروتونین هورمونی است که سبب بهبودی در خلق و خوی می گردد.
کلسیم برای جذب ویتامین D لازم است. دریافت کردن دوزهای بالای این ویتامین سبب کم شدن ایجاد سندرم قبل از پریودی می گردد. اگر می خواهید که کلسیم و ویتامین D بیشتری در رژیم غذایی خود دریافت کنید، محصولات لبنی مثل شیر و پنیر و مکمل های آن را مصرف کنید. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی این مکمل نیز تاثیر دارد.
⦁ منیزیم: تاثیرات مطلوب منیزیم در مطالعات انجام شده اثبات شده است. محققان بر این باور هستند که منیزیم در سلامتی زنان نقش مهم و کلیدی دارد. منیزیم سبب می گردد که سیستم عصبی آرام شود و فعالیت آدرنال، هیپوفیز و هیپوتالاموس را کم می کند و در نتیجه هورمون کورتیزول و استرس کمتری تولید شده و بدن بهتر می تواند، با وضعیت استرس زا مواجه شود.
کم شدن استرس بر چرخه قاعدگی و سلامت خانم ها تاثیر مطلوبی دارد. علاو بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی منیزیم نیز می تواند، بر قاعدگی تاثیر داشته باشد. این مکمل در بهبود مقاومت انسولین نقش داشته و بدن به شکل مداوم با بیشتر شدن میزان انسولین روبرو است.
اگر منیزیم سبب بهبود مقاومت به انسولین گردد. امکان دارد که در درمان وضعیتی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز تاثیر داشته باشد. تاثیرات مثبت این مکمل در درمان سندرم پلی کیستیک اثبات شده است. مکمل درمانی با منیزیم، کلسیم، روی و ویتامین D به مدت 12 هفته سبب بهبود مقاومت به انسولین می شود.
براساس تحقیقات اخیر منیزیم یک درمان اثبات شده برای درمان نشانه های سندرم قبل از پریودی است. برخی از محققان بر این باورند که منیزم سبب آرام شدن اعصاب مرکزی و تنظیم عملکرد هورمون ها به خصوص پروژسترون و سبب کم شدن درد می شود. منیزیم با ترکیب ویتامین B6 عملکرد تاثیرگذاری دارد.
همچینین سبب کم شدن دردهای میگرنی می شود. استفاده روزانه از منیزیم در برخی از افراد امکان دارد که موجب کم شدن دردهای پریودی گردد. منیزیم سبب منبسط شدن عضله های صاف رحم شده و با کم شدن پروستاگلاندین ها موجب کم شدن دردهای قاعدگی می گردد.
همچنین این مکمل موجب تخفیف نشانه های یائسگی نیز می شود. در یک تحقیق استفاده از منیزیم در زنان یائسه که به سرطان پستان مبتلا هستند، کم شدن نشانه های گرگرفتگی را به دنبال داشته است. شما می توانید، از طریق استفاده از سبزیجات برگ سبز، مغزها و شکلات تلخ منیزیم جذب کنید، اما همچنان امکان دارد که به مکمل درمانی نیاز داشته باشید، زیرا ذخیره منیزیم با استرس خارج می شود.
بهترین نوع این مکمل گلیسینات است و منیزیم به اسید آمینه گلایسیس وصل می گردد. این نوع مکمل دارای قابلیت جذب بیشتری و کمترین عوارض گوارشی را به دنبال دارد. همچنین سبب بیشتر شدن حساسیت به انسولین می گردد. علاوه بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی این مکمل نیز موثر است.
⦁ آهن: چرخه پریودی بر میزان مواد مغذی در بدن تاثیر دارد. به طور ویژه پریودی بر میزان آهن موثر است. مطالعات نشان داده است که 30 درصد از زنان به فقر آهن دچار هستند. فقر آهن و آنمی در زنان به علت های مختلفی اتفاق می افتد. خونریزی های شدید چرخه پریودی یا افرادی که رژیم گیاه خواری دارند، در معرض فقر آهن هستند.
طی سال های پریودی یک خانم نیاز به آهن دارد و رفع آن یک مسئله مهم به حساب می آید. در هر چرخه پریودی یک خانم به طور متوسط خون زیادی را از دست می دهد و این مقدار در خانم هایی که خون زیادی را از دست می دهند، بیشتر است. با از دست دادن خون میزان آهن بدن نیز کم می شود.
اندازه مورد نیاز آهن در خانم های سنین باروری 15 میلی گرم در طول روز است و این مقدار در دوران بارداری دو برابر بیشتر می شود. در سنین یائسگی و به دلیل توقف چرخه پریودی میزان آن کم می شود و لذا نیاز به آهن کم می شود. کمبود آهن با نشانه های مثل خستگی و ضعف ایجاد می شود و امکان دارد که سبب فقر آهن شود.
بنابراین نیاز است که به وسیله منابع غذایی دارای آهن و مکمل های دارای آهن نیاز بدن تامین گردد. استفاده از مکمل آهن و کلسیم با یکدیگر به طور همزمان روند جذب را دچار اختلال می کند. بنابراین نیاز است که از این دو مکمل به صورت جدا و در فاصله دو ساعت استفاده شود.
چه غذاهایی را در دوران پریودی مصرف کنید و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
در مطالب فوق درباره تاثیر داروها و تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی مطالبی گفته شد و در دوران پریودی لازم است که یک سری مواد غذایی را مصرف کنید، زیرا این مواد غذایی دارای ویتامین و مواد مغذی موثر و مفید هستند. غذاهایی که در دوران پریودی باید مصرف کنید، موارد زیر هستند؛
- ماهی سالمون
- جو دوسر
- شکلات تلخ در دوران قاعدگی
- هندوانه، انجیر و آلو
- تخم مرغ در تغذیه پریودی
- مرکبات در تغذیه پریودی
- بابونه
- زنجبیل
- سبزیجات با برگ سبز در دوران پریودی
- تاثیر مرغ در تغذیه پریودی
- آجیل در تغذیه پریودی
- زردچوبه
- روغن بذر کتان
- عدس و لوبیا در تغذیه پریودی
- کینوا
- ماست
- تاثیر چای نعناع در تغذیه پریودی
در دوران قاعدگی چه نخوریم و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
در مطالب بالا گفته شد که در دوران پریودی چه غذاهایی مصرف کنید. علاوه بر استفاده از یک سری مواد غذایی باید از مصرف یک سری دیگر اجتناب کنید. افراد می توانند، علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی تاثیر ونوستات بر قاعدگی را نیز احساس کنند. قبل از این که افراد یائسه شوند، بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی را مشاهده می کنند.
⦁ مصرف کافئین را کم کنید: حتما با حذف یا کاهش نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و نسکافه می توانید تغییر میزان درد در این دوره را تجربه کنید. کافئین سبب بیشتر شدن اسید معده می شود و در این دوره معده به طور طبیعی تحریک پذیر است. پس طبیعتا با حذف آن تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی را بهبود ببخشید.
⦁ غذاهای دارای ادویه و تند را مصرف نکنید: مصرف غذاهای تند و ادویه دار هرچند لذت بخش است، اما استفاده از این غذاها سبب به وجود آمدن نفخ و دردهای شکمی می شود.
استفاده بیش از اندازه از ادویه همچنین احساس خستگی را بیشتر می کند و خونریزی همراه با درد را به دنبال خواهد داشت. البته همه ادویه ها دارای این ویژگی نیستند. حتی ادویه هایی مانند هل، رازیانه، زیره و زعفران برای بهبود درد های این دوره بسیار موثر خواهند بود. می توانید، آن ها را به صورت دمنوش مصرف کنید.
⦁ در دوران قاعدگی به صورت متعادل از نمک استفاده کنید: در یک رژیم غذایی نرمال و طبیعی حدودا یک قاشق چای خوری و 2300 میلی گرم نمک لازم است، اما اگر غذاهای فست فودی مصرف کنید، این میزان به 2 تا 4 برابر نیز افزایش می یابد. جمع شدن آب و التهابات در بدن از معایب استفاده از نمک در این دوره خواهد بود.
⦁ گیاه خواری و تاثیر آن در دوران پریودی: بیشتر افرادی که رژیم گیاه خواری دارند، تاثیر رژیم غذایی بر پریودی و دردهای قاعدگی را به وضوح می بینند.
درباره گیاه خواری و پریودی نیز بیان شد که رژیم گیاه خواری در بعضی مواقع سبب قطع شدن خونریزی در این افراد می شود یا حتی امکان دارد که دوران قاعدگی در برخی افراد دیگر بیشتر از قبل زمان ببرد یا تعداد دفعات پریودی در طی ماه نیز بیشتر شود. همه این ها به دلیل ایجاد تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی و شوک به بدن رخ می دهد.
طبق مطالعات خانم های گیاه خوار 4 برابر نسبت به خانم های دیگر به بی نظمی چرخه پریودی دچار می شوند. این موضوع به علت زیاد بودن فیبر در برنامه غذایی و بعضی مواقع رخ می دهد، زیرا در این صورت استروژن بدن کم می شود و بنابراین در این مورد باید با پزشک مشورت کنید.
چاقی و کاهش وزن می تواند، بر پریودی تاثیر داشته باشد؟
تاثیر چاقی و کم شدن وزن در پریودی خانم ها با یکدیگر متفاوت است. این تغییرات هم سبب می گردد که یک خانم پریود نشود و نیز می تواند، به تنظیم آن کمک نماید. سیکل پریودی در واقع ارتباط بین تخمدان و مغز است. تغییرات هماهنگ هورمون ها سبب پریودی می شود و اگر در روزهای نزدیک به قاعدگی باردار نشوید، تغییرات هورمونی بیشتری در قاعدگی شما به وجود می آید.
هر چیزی که بین این ارتباط مشکل به وجود آورد، می تواند جلوی قاعدگی را بگیرد و اگر تخمک گذاری صورت نگیرد، در این صورت دارای پریود نرمالی نخواهید بود. زمانی که وزن شما دچار تغییر ناگهانی شود، اتفاقی که برای قاعدگی شما رخ می دهد، به وزنی که ابتدای امر با آن آغاز کردید، بستگی خواهد داشت.
برای مثال اگر دارای وزن متعادلی باشید، کم شدن وزن یا بیشتر شدن وزن ناگهانی امکان دارد که سبب شود در یک دوره پریود نشوید. در صورتی که اگر کاهش وزن یا اضافه وزن دارید، به همین علت پریود نمی شوید. کم و زیاد شدن وزن می تواند، به شروع قاعدگی مجدد کمک نماید.
علت بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی و یائسگی
در واقع در سال هایی نزدیک به یائسگی دیگر چرخه پریودی انجام نمی شود و شما بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی را تجربه می کنید و با کم شدن سیکل پریودی دیگر هورمون هایی مانند پروژسترون، استروژن که توسط تخمدان ها تولید می شدند، نیز دچار نوسان می گردند، این هورمون ها معمولا سبب تنظیم سیکل پریودی می شوند و باعث عدم بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی می گردند. این موضوع علاوه بر بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی می تواند، موارد زیر نیز به وجود آورد.
⦁ حساسیت سینه
⦁ سردرد
⦁ چاقی
⦁ مشکل در تمرکز
⦁ دردهای عضلانی
⦁ فراموشی
⦁ عفونت دستگاه ادرار
⦁ کم شدن میل جنسی
⦁ تغییرات در رفتار
تاثیر ونوستات بر قاعدگی و تاثیر رژیم غذایی بر پریودی
قرص ونوستات یکی از انواع قرص های لاغری است و علاوه بر تاثیر رژیم غذایی در قاعدگی تاثیر ونوستات بر قاعدگی را هم بررسی می کنیم. بسیاری از قرص های لاغری و تناسب اندام در داروخانه ها وجود دارند و بدون نسخه فروخته می شوند. این قرص ها جذب چربی در رژیم غذایی را کم می کنند و با کم شدن میل به غذا سبب لاغری می شوند، اما نمی توان گفت که قرص های لاغری عوارضی ندارند.
یکی از رایج ترین عوارض ونوستات تاثیر آن بر قاعدگی است که خانم ها از آن شکایت دارند. همچنین کم شدن وزن می تواند، بر قدرت باروری اثر منفی بگذارد. بنابراین به علت تاثیر ونوستات بر قاعدگی و باروری باید درباره استفاده از دوز مصرفی آن توجه نمائید و از نظر پزشک مطلع شوید.
میزان کالری مصرفی در دوران پریودی
همان گونه که می دانید، بسیاری از نشانه های قاعدگی حتی طول پریودی و میزان خونریزی در همه زنان یکسان نیست. نشانه های پریودی در برخی زنان شدید و در برخی دیگر خفیف است. این مسئله درباره میزان کالری مصرفی در دوران پریود نیز صدق می کند. میزان کالری مصرفی در دوران قاعدگی در هر فردی متفاوت است.
میزان کالری مصرفی در دوران پریود به متابولیسم استراحت شما بستگی دارد. میزان کالری که بدن در هنگام استراحت می سوزاند، مربوط به متابولیسم استراحت شما است. اگر در دوران پریودی متابولیسم استراحت شما بیشتر شود، به طور طبیعی میزان کالری مصرفی در دوران پریود نیز بیشتر می گردد. به طور کلی برخی از خانم ها میزان کالری مصرفی در دوران پریود بیشتری را دارند و برخی دیگر میزان کالری مصرفی در دوران قاعدگی آن ها تفاوت چندانی با قبل از قاعدگی ندارد.
سخن آخر
در مطالب فوق بیان شد که علاوه بر تاثیر رژیم غذایی بر پریودی داروها نیز موثر هستند و افراد به دلیل کاهش تولید استروژن و پروژسترون دچار بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی می شوند. در دوران پریودی تاثیر ونوستات بر قاعدگی نیز مشاهده می شود.
اگر در دوران قاعدگی میزان متابولیسم استراحت شما بیشتر شود، میزان کالری مصرفی در دوران پریود نیز افزایش می یابد. همچنین گفته شد که چه غذاهایی را مصرف کنید و از مصرف کدام غذاها در دوران پریودی اجتناب کنید.