دلیل پریود نشدن

دلیل پریود نشدن؛ از احتمال بارداری تا مشکلات جدی‌تری چون اختلالات هورمونی و پریودی و کیست

دلیل پریود نشدن من چیست؟ این یکی از مهم‌ترین سوالاتی که با عقب افتادن پریود در ذهن خانم‌ها به وجود می‌آید. همان گونه که می‌دانید اولین نشانه بارداری، قطع چرخه قاعدگی است. اما گاهی اوقات خانم‌ها از عدم بارداری خود مطمئن هستند، اما نمی‌دانند که برای چه پریود آن‌ها با تاخیر مواجه شده است.

اگر این موضوع برای چندین ماه تکرار شد، باید به یک متخصص زنان مراجعه نموده و ریشه آن را به صورت دقیق بررسی کنید. ما نیز در این مقاله، تلاش می‌کنیم شما را با مهم ترین دلایل قاعده نشدن و برخی از راهکارهای درمانی آن آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

دلیل پریود نشدن

با چرخه قاعدگی و مهم‌ترین دلیل پریود نشدن آشنا شوید

سیکل قاعدگی یا سیکل ماهانه زنان، فقط به سلامت تخمدان‌ها ارتباطی ندارد. بلکه تنظیم این دوره های منظم و تکرار شونده، از مناطق خاصی در مغز دستور گرفته و تنظیم می‌شود.

آغاز این مسیر از غده‌ای به نام هیپوتالاموس در مغز است که با هورمونی که ترشح می‌کند باعث تحریک ساخت هورمون‌هایی تحت عنوان l.h و f.s.h در غده هیپوفیز می‌شود. این غدد با تاثیراتی که بر روی تخمدان و روی مراحل تکامل فولیکول می‌گذارند، باعث می‌شوند که قاعدگی ماهانه رخ دهد.

در اصلاح به این مسیر، محور هیپوتالاموس هیپوفیز تخمدان گفته می‌شود. این اعتقاد وجود دارد که برای داشتن یک سیکل منظم ماهیانه، سلامت این محور و تشرح هورمون‌های محرک از هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان، هر 3 لازم است.

هر اختلالی که در هر کدام از این 3 قسمت ایجاد شود، نظم قاعدگی به هم می‌خورد و فرد دچار قطع پریود می‌شود. قطع شدن پریود یا قاعده نشدن در زمان مقرر را آمنوره می‌گویند که به دو بخش آمنوره اولیه و ثانویه تقسیم بندی می‌شود و ما در این قسمت در مورد این دو آمنوره توضیحات کوتاهی ارائه می دهیم:

  1. 1. آمنوره اولیه: آمنوره اولیه به سبب مشکلات ژنتیکی رخ می‌دهد و برای مواقعی به کار می‌رود که یک دختر تا سن 15 سالگی و یا 5 سال پس از پیدا شدن اولین نشانه‌های بلوغ، هنوز پریود نشده باشد.
  2. آمنوره ثانویه: آمنوره ثانویه در مواقعی به کار می‌رود که زن قاعده می‌شده، اما پس از آن برای مدت زمان حداقل 3 ماه قاعدگی او متوقف شده است.

در صورت قاعده نشدن فرد، می‌توان از سریع ترین روش باز شدن قاعدگی برای رفع این توقف پریود استفاده کرد.

باردار نیستم؛ پس دلیل پریود نشدن من چیست!؟

تخمدان‌های خانم‌ها، هر ماه یک تخمک آزاد می‌کنند. اگر در طول این دوران، تخمک رسیده با اسپرم مواجه شود، بارداری اتفاق خواهد افتاد. اما اگر تخمک آزاد شده بارور نشود، پس از گذشت 14 روز از آزاد شدن تخمک، چرخه پریودی آغاز می‌شود.

گاهی اوقات خانم‌ها با تاخیر در پریودی خود مواجه هستند و برای آن‌ها سوال است که چرا این اتفاق رخ داده است؟ آن‌ها ممکن است تست حاملگی بدهند و از عدم بارداری خود اطمینان حاصل کنند. پس به راستی در صورت عدم بارداری، دلیل پریود نشدن چیست؟

پزشکان عقیده دارند پارامترهای مختلفی می‌توانند باعث بروز چنین اتفاقی شوند؛ ما در ادامه مطلب به برخی از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن خانم‌ها اشاره می‌کنیم:

فشار روانی و استرس

این روزها تحقیقات و بررسی‌ها نشان دهنده آن است که استرس و فشارهای روانی، می‌توانند بر ابعاد مختلف جسم ما تاثیر بگذارند. در بسیاری از مواقع علت پریود نشدن و حامله نبودن را باید در فشارهای روانی که در طول روز تجربه می‌کنیم جستجو کرد. در بدن خانم‌ها هورمونی وجود دارد که وظیفه اصلی آن تخمک گذاری و تنظیم چرخه قاعدگی است.

هر نوع استرسی که شما در طول روز تجربه می کنید، بر روی عملکرد این هورمون تاثیر گذاشته و آن را با اختلالاتی مواجه می‌کند. اگر شما نیز از آن دسته کسانی هستید که همواره در معرض استرس زیاد قرار دارید، باید به یک متخصص یا مشاور مراجعه نموده و برای رفع استرس خود اقدام کنید. در بسیاری از مواقع، با از بین رفتن ریشه اصلی استرس، پریود شما نیز تنظیم خواهد شد.

انجام ورزش‌های سنگین

برخی از خانم‌ها، در طول روز همواره به تمرینات ورزشی سخت و سنگین مشغول هستند.‌ تحقیقات نشان دهنده آن است که ورزش سنگین، یکی از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن خانم‌ها به شمار می‌رود.‌ هورمون‌هایی مانند هورمون هیپوفیز و هورمون تیروئید، تاثیر مستقیمی بر روی تخمک گذاری و تنظیم چرخه قاعدگی دارند.

زمانی که شما اقدام به انجام تمرینات سخت ورزشی می‌کنید، تعادل میان این هورمون‌ها از بین می رود و شما با اختلال در پریودی مواجه خواهید شد. بنابراین سعی کنید در حد تعادل ورزش کنید؛ چرا که تمرینات ورزشی سخت و سنگین به خصوص زمانی که جسم شما برای انجام آن آمادگی نداشته باشد، می‌تواند صدمات جبران ناپذیری برای سیستم جسم شما به وجود آورد.

به وجود آمدن تغییر در الگوی کار و زندگی

در بسیاری از مواقع، علت پریود نشدن و حامله نبودن، مسئله بسیار ساده‌ای است. ممکن است در کار یا زندگی شما تغییراتی به وجود آمده باشد و این موضوع به عنوان یکی از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن به شمار می رود. برخی از خانم‌ها در طول روز، ساعت‌های بسیار زیادی را به کار مشغول هستند یا شیفت های کاری آن‌ها از شب به روز تغییر پیدا می‌کند. همچنین در زندگی خود با مسئله جدیدی مواجه شده‌اند و هنوز نتوانسته‌اند با آن موضوع کنار آیند. تمامی این موارد، می‌توانند بر روی چرخه قاعدگی تاثیر بگذارند.

بنابراین قبل از آن که برای پیدا کردن دلیل پریود نشدن خود به یک پزشک مراجعه کنید، الگوی کار و زندگی خود را مورد بررسی قرار دهید.

تا آن جایی که برای شما امکان پذیر است، سعی کنید دوباره زندگی خود را به حالت تعادل طبیعی بازگردانید. فراموش نکنید که در زندگی هیچ چیز ارزش آن را ندارد که بخواهد سلامتی جسم و روان شما را از بین ببرد. بنابراین سعی کنید یک زندگی طبیعی و متعادل برای خود به وجود آورید.

مصرف برخی از داروها

داروهایی وجود دارند که با مصرف آن‌ها، ممکن است تغییراتی در چرخه پریودی به وجود آید. در برخی از مواقع دلیل پریود نشدن شما مصرف داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای تیروئید، داروهای شیمی درمانی، داروهای ضد تشنج و… است.

البته مصرف قرص‌های ضد بارداری که بر روی هورمون‌های شما تاثیر می‌گذارند، نیز می‌تواند به عنوان دلیل پریود نشدن شما مطرح شود. بنابراین اگر داروی خاصی مصرف می کنید و با تغییراتی در پریود خود مواجه شدید، حتماً آن را به پزشک خود اطلاع دهید.‌

تغییرات وزنی

یکی دیگر از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن، تغییرات وزنی است که جسم شما همواره با آن مواجه می‌باشد. اگر شما وزن خود را کنترل نکنید و به چاقی مبتلا شوید، عملکرد هورمون‌های بدن شما با اختلالاتی مواجه می‌شود. تحقیقات نشان دهنده آن است که چاقی می‌تواند تنظیم هورمون استروژن و پروژسترون را از بین ببرد. به همین سبب است که با افزایش وزن، بیش از پیش شاهد ایجاد اختلال در پریود شدن هستیم.

علاوه بر این، لاغری و کاهش وزن شدید نیز می‌تواند به عنوان دلیل پریود نشدن به شمار رود.‌ زمانی که شما با رژیم‌های غذایی سخت و سنگین، وزن خود را کاهش می‌دهید، بدون شما از دریافت مواد مغذی محروم می‌ماند.‌ بدون شک جسم انسان بدون دریافت مواد مغذی، قادر به تولید خوب و موثر هورمون‌ نیست. به همین سبب است که تغییرات وزنی، اولین اثری که بر روی جسم بر جای می‌گذارند، ایجاد تغییرات وزنی است.‌

آغاز دوران پریودی یا یائسگی

گاهی اوقات افرادی که تازه چرخه قاعدگی آن‌ها آغاز شده است، پس از گذشت چند ماه، با بی نظمی قاعدگی مواجه می‌شوند. در واقع برخی از افراد، پس از آغاز پریودی، تنها چند سیکل را به صورت منظم پریود می شوند و سپس این فرایند برای ماه‌ها قطع می‌شود و این موضوع مهم‌ترین دلیل پریود نشدن به شمار می رود.

همچنین خانم‌هایی که به دوران یائسگی خود نزدیک می‌شوند، ممکن است ماه‌ها جریان قاعدگی آن‌ها قطع شده و مجدداً شروع شود. شما می‌توانید برای یافت دلیل پریود نشدن در آغاز قاعدگی و یا دوران نزدیک به یائسگی، به پزشک مراجعه نمایید تا بررسی‌های لازم را انجام داده و از سلامت جسم شما مطمئن شود.

شیر دادن به نوزاد

حتماً شما نیز به خوبی از این موضوع آگاهی دارید که یکی از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن، شیر دادن به نوزاد است. بسیاری از خانم‌هایی که از شیر خود نوزاد را تغذیه می‌کنند، تا پایان دوران شیردهی با قطع قاعدگی روبرو می‌شوند. این فرایند کاملاً طبیعی است و اثرات تغییرات هورمونی است که در این دوران در جسم خانم ها رخ می‌دهد.

البته برخی از خانم‌ها ممکن است در این دوران با پریودهای سبک یا سنگین مواجه شوند؛ در این صورت باید برای بررسی علت آن به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید تا به شما برای رفع این مشکل کمک کند.

اختلال در عملکرد تیروئید

گاهی اوقات باید دلیل پریود نشدن را در مشکلاتی که برای غده تیروئید به وجود می‌آید جستجو کرد. همان گونه که می‌دانید غده تیروئید، مسئول کنترل و تنظیم سوخت‌ و ساز بدن است.‌ اگر به هر دلیلی در عملکرد این غده مشکلاتی به وجود آید، نه تنها سوخت و ساز جسم مختل می‌شود، بلکه در چرخه قاعدگی شما نیز اختلالاتی به وجود می‌آید.

مشکلات تیروئید نه تنها به عنوان علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم مطرح شده است، بلکه می‌تواند عوارض جسمی ناخوشایندی نیز برای شما به وجود آورد. به عنوان مثال شما ممکن است در طول روز همواره خسته باشید یا با ریزش موها مواجه شوید.

شما می‌توانید با انجام یک آزمایش خون ساده، غده تیروئید خود را بررسی نموده و با مصرف داروهایی که پزشک برای شما تجویز می‌کند، دوباره عملکرد آن را بهبود بخشید.

سندرم پلی کیستیک تخمدان

بدون شک کیست و پریود نشدن ارتباط تنگاتنگی با همدیگر دارند؛ پزشکان نیز برای پیدا کردن دلیل پریود نشدن، تخمدان‌ها را مورد بررسی قرار داده و در مورد احتمال وجود کیست در آن‌ها به دنبال اثر و نشانه‌ای می‌گردند.

خانم‌هایی که به سندرم پلی کیستیک تخمدان مبتلا هستند، با تغییر در روند قاعدگی خود مواجه می‌شوند. چرا که در چنین شرایطی، تخمک‌هایی که هر ماه تولید می‌شوند، در تخمدان باقی می‌مانند.

این عارضه می‌تواند درد و ناراحتی فراوانی با خود به همراه آورد؛ بنابراین برای درمان آن از یک پزشک متخصص و حاذق کمک بخواهید.

پرولاکتین بالا

در میان مواردی که به عنوان دلیل پریود نشدن ذکر کردیم، باید بالا بودن سطح تولید هورمون پرولاکتین را نیز اضافه کنیم. معمولاً بدن خانم‌ها در دوران شیردهی هورمون پرولاکتین را تولید می‌کند این هورمون چرخه قاعدگی را در دوران شیردهی متوقف می کند.

اما گاهی اوقات ممکن است حتی در مواقعی غیر از شیردهی نیز این هورمون با ترشح زیاد مواجه باشد، در چنین شرایطی است که چرخه قاعدگی با بی نظمی مواجه می‌شود و حتی ممکن است متوقف شود. خانم هایی که با این مشکل مواجه می‌شوند، ممکن است شاهد ترشح ماده ای شیری رنگ از نوک سینه‌های خود شوند.

خوشبختانه برای رفع این مشکل، راه‌ حل‌های دارویی فراوانی وجود دارد. بنابراین شما می‌توانید با مراجعه به پزشک متخصص خود، نسبت به درمان این بیماری اقدام کنید.

حاملگی خارج از رحم

برخی از خانم‌ها ممکن است با حاملگی خارجی از رحم مواجه شوند و این موضوع مهم‌ترین دلیل پریود نشدن در چنین شرایطی به شمار می رود. جالب است بدانید که گاهی اوقات، حاملگی خارج از رحم، حتی در تست های بارداری نیز مثبت نشان داده نمی‌شود.

در این گونه مواقع پریود شدن متوقف می شود و خانم‌ها با این سوال مواجه می‌شوند که چرا با وجود منفی بودن تست بارداری، اما چرخه قاعدگی من متوقف شده است؟ در چنین شرایطی، پزشکان می‌توانند با انجام معاینه دقیق لگنی و سونوگرافی، به وجود حاملگی خارج از رحم پی ببرند و درمان‌های لازم را برای آن اتخاذ کنند.

از دست دادن بیش از اندازه توده چربی

برای این که محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان به طور صحیح کار کند، احتیاج به حداقل توده چربی در بدن زنان است. اگر به دلیل رژیم‌های غذایی سخت، بیماری های روانی و فعالیت‌های ورزشی سخت، آن توده چربی از حد متعادل خود کمتر شود، تعادل این محور به هم خورده، خاموش شده و فرد دچار آمنوره ثانویه می‌شود.

تغییرات آب و هوایی

تغییرات آب و هوایی نیز می‌توانند بر روی محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و تخمدان تاثیر گذاشته و نظم پریود شدن را به هم بریزند. به خصوص تغییر فصل تابستان به پاییز باعث ایجاد چنین موردی می‌شود. حتی ممکن است تغییرات آب و هوایی موجب شوند که سیکل قاعدگی یک فرد برای مدت یک ماه اتفاق نیفتد.

سایر علل پریود نشدن

داشتن بیماری‌های تب دار، مزمن و طولانی مدت نیز می‌تواند نظم قاعدگی را به هم بریزند؛ از جمله این بیماری‌ها می توان به آنفولانزای شدید و کرونای شدید اشاره نمود. جراحی های بزرگی که بیهوشی دارند را نیز می‌توان به علل قاعده نشدن اضافه کرد.

این جراحی ها چون شرایط سختی را به بدن تحمیل می‌کنند، ممکن است فرد به مدت 1 الی 2 ماه پس از عمل جراحی دچار قطع قاعدگی شود.‌ بعضی از عفونت‌ها هم توانایی این را دارند که با تغییراتی که ایجاد می‌کنند، مانع از پریود شدن منظم شوند.

همچنین در زنان و دختران جوان ممکن است به سبب کیست تخمدان، برای مدت 1 الی 2 ماه قاعده نشوند. معمولاً در این افراد کیست‌های ساده خود به خود و بدون نیاز به درمان از بین می روند. پس اگر شما هیچ کدام از مشکلاتی که ذکر شد را ندارید، باردار نیستید و قاعده نشده اید، صبر کنید.

به سرعت به دارو و تزریق پروژسترون روی نیاورید؛ اگر پس از گذشت 3 ماه همچنان مشکل شما به قوت خود باقی بود، (به شرطی که باردار نباشید) آن وقت برای بررسی های بیشتر به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

علت پریود نشدن و حامله نبودن چیست؟

به راستی علت پریود نشدن و حامله نبودن چیست؟ قبل از پاسخ به این سوال باید بگوییم اگر شما از نظر جنسی فعال هستید و پریود شما به تاخیر افتاده است، ممکن است باردار باشید.‌ اگر تنها چند روز پریودی شما با تاخیر مواجه شده است، ابتدا با انجام یک تست ساده، از بارداری یا عدم بارداری خود مطمئن شوید.‌ اگر حاملگی رخ داده باشد که شروع به انجام مراقبت‌های دوران بارداری نموده و 9 ماه را باید در انتظار تولد نوزاد خود سپری کنید.

اگر حاملگی رخ نداده باشد، دلایل بسیار زیادی وجود دارند که می‌توان برای پاسخ به سوال “علت پریود نشدن و حامله نبودن” مطرح کرد. ممکن است شما در این دوران از زندگی خود در موقعیت‌های استرس زا قرار گرفته باشید. همان گونه که می‌دانید، استرس یکی از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن به شمار می‌رود. علاوه بر این، اگر وزن خود را به صورت سریع کاهش داده‌اید و یا با افزایش وزن مواجه شده‌اید، می‌تواند باعث بی نظمی چرخه قاعدگی شما شود.

همچنین افرادی که به ورزش‌های سنگین مشغول هستند و یا در الگوی کار و زندگی آن‌ها تغییراتی به وجود آمده است، بیش از دیگران در معرض به هم ریختگی چرخه قاعدگی قرار دارند.‌ به شما پیشنهاد می‌کنیم برای پیدا کردن راه حلی برای دلیل پریود نشدن، حتماً به نزد یک متخصص زنان و زایمان بروید و ریشه اصلی علت پریود نشدن و حامله نبودن را پیدا کنید.‌

کیست و پریود نشدن چه ارتباطی با همدیگر دارند؟

گاهی اوقات برای پیدا کردن دلیل پریود نشدن به متخصص زنان و زایمان مراجعه می‌کنید و او با انجام آزمایشات و بررسی‌های فراوان، به شما می‌گوید که به کیست تخمدان مبتلا هستید. در اینجاست که متوجه خواهید شد کیست و پریود نشدن به همدیگر مربوط هستند.

کیست تخمدان در واقع یک کیسه‌ای است که درون آن پر از مایع است. کیست‌ها معمولاً خطرناک نیستند و می‌توان با مصرف برخی از داروها آن‌ها را به خوبی درمان نمود. البته پاره شدن کیست تخمدان، ممکن است خطراتی برای شما به همراه داشته باشد، بنابراین باید هر چه سریع‌تر برای درمان آن اقدام نمایید.

کیست تخمدان خود را با علائم مختلفی نشان می‌دهد که از جمله آن ها می‌توان به درد لگن، درد شکم، پریودهای نامنظم با فاصله طولانی، حالت تهوع و… اشاره نمود. اگر پزشک اطمینان حاصل کند که کیست و پریود نشدن شما به همدیگر مربوط هستند، با تجویز دارو به از بین رفتن کیست کمک خواهد نمود.

البته در برخی از مواقع که کیست تخمدان بیش از اندازه بزرگ شده باشد، ممکن است پزشک طی یک عمل جراحی، اقدام به برداشتن کیست تخمدان نماید. پس از آن است که چرخه قاعدگی شما، دوباره به حالت طبیعی قبل بازمی‌گردد.

آیا می‌دانید علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم چیست؟

قاعده نشدن خود به تنهایی مشکل بزرگی است که زندگی بسیاری از خانم‌ها را دچار اختلال می‌کند و به همین سبب است که همواره خانم‌ها به دنبال دلیل پریود نشدن خود هستند.

اما گاهی اوقات این مشکل، عوارضی را نیز با خود به همراه می‌آورد که از جمله آن می‌توان به بزرگ شدن شکم اشاره نمود. در چنین شرایطی است که سوال مهم‌تری برای خانم‌ها به وجود می‌آید و آن سوال این است: علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم چیست؟

پزشکان عقیده دارند اصلی‌ترین علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم، اختلالات هورمونی است.‌ چرا که بسیاری از هورمون‌هایی که برای قاعدگی در بدن ترشح می‌شوند، نقش مهمی در سوخت و ساز و ذخیره چربی دارند.

بنابراین اگر برای عملکرد هر کدام از این هورمون‌ها مشکلی به وجود آید، ممکن است علاوه بر به هم ریختن نظم قاعدگی، در چرخه سوخت و ساز بن نیز مشکلاتی به وجود آید.

به همین سبب است که خانم‌ها در کنار مشکل قاعده نشدن، با چاقی و بزرگ شدن شکم نیز مواجه می‌شوند که بسیار ناخوشایند و آزار دهنده است.‌ اما نگرانی به خود راه ندهید؛ چرا که شما می‌توانید با مراجعه به یک متخصص زنان و زایمان، نحوه عملکرد هورمون‌های خود را بررسی کنید.

اگر هر گونه اختلالی برای هر کدام از هورمون‌های بدن شما به وجود آمده باشد، می‌توان با تجویز دارو، آن ها را برطرف نمود. پس از آن است که چرخه قاعدگی و سوخت و ساز چربی‌ها، به حالت تعادل اولیه خود بازمی گردند.

دلیل پریود نشدن و راه حل های درمان از سوی پزشک

حال که مهم ترین دلیل پریود نشدن را با همدیگر بررسی کردیم، خوب است نگاهی به راهکارهای درمانی آن نیز داشته باشیم. همان گونه که اشاره شد، شما با مشاهده هر گونه بی نظمی در چرخه قاعدگی خود، باید در اولین فرصت، به یک پزشک حاذق و متخصص زنان مراجعه نمایید.

بدون شک او با راهکارهای درمانی متعددی که در دست دارد، به شما برای برطرف نمودن این مشکل کمک خواهد کرد. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا شما را با برخی از مهم‌ترین درمان های قاعده نشدن آشنا کنیم:

هورمون درمانی

همان گونه که پیش از این بیان کردیم، به هم ریختن عملکرد هورمون‌ها، یکی از مهم‌ترین دلیل پریود نشدن به شمار می‌رود. حتی علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم نیز اختلال در عملکرد همین هورمون‌هاست. در چنین شرایطی پزشک متخصص، از داروهای مخصوصی که دوباره عملکرد هورمون‌های بدن را تنظیم می‌کنند، استفاده می‌کند.‌

v راهکارهایی برای رفع استرس

پزشکان به خوبی از این موضوع آگاهی دارند که گاهی اوقات استرس، به عنوان اصلی‌ترین دلیل پریود نشدن خانم‌ها به شمار می‌رود. بنابراین به بیمار خود راهکارهایی برای کاهش استرس ارائه می‌نماید.

او ممکن است به بیمار خود انجام مدیتیشن، ورزش‌های سبک، خواب کافی، رژیم غذایی سالم و… را پیشنهاد نماید. همچنین اگر شدت استرس بیمار زیاد بود، با استفاده از تجویز برخی از داروها، اقدام به کاهش استرس می‌نماید.‌

 جراحی

در برخی از مواقع، ممکن است وجود کیست در تخمدان و یا مشکلات ساختاری که در رحم وجود دارد، دلیل پریود نشدن باشد. معمولاً برای برطرف شدن مشکل کیست و پریود نشدن، پزشک داروهایی را به بیمار خود تجویز می‌کند. اگر دارو درمانی برای رفع چنین مشکلی راهگشا نبود، ممکن است پزشک برای بیمار خود، انجام عمل جراحی را تجویز کند.‌

v تغییر سبک زندگی

پزشکان به خوبی می‌دانند که یک سبک زندگی غلط، تا چه میزان می‌تواند بر روی چرخه قاعدگی تاثیر بگذارد.‌ گاهی اوقات دلیل پریود نشدن، بسیار ساده است و باید آن را در سبک زندگی اشتباهی که برای خود انتخاب کرده‌ایم، جستجو کنیم.‌ در چنین شرایطی، پزشک به بیمار خود پیشنهاد می دهد که با مصرف مواد غذایی سالم و انجام ورزش‌های سبک و منظم، به جسم خود کمک کند تا دوباره به حالت تعادل قبلی خود بازگردد.

 

دلیل پریود نشدن و درمان‌های خانگی آن

در قسمت قبل، به برخی از راهکارهای درمانی که از سوی پزشک برای رفع دلیل پریود نشدن تجویز می‌شوند اشاره کردیم. خوشبختانه درمان‌های خانگی متعددی نیز وجود دارند که از طریق آن‌ها می‌توان دوباره تعادل را به زندگی بازگرداند و چرخه قاعدگی را طبیعی نمود.‌ با ما همراه باشید تا شما را با برخی از مهم‌ترین درمان‌های خانگی که در این زمینه وجود دارند آشنا کنیم:

  1. بادام

بادام یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید در طول روز مصرف نموده و از تمامی خواص آن برای تنظیم قاعدگی خود برخوردار شوید. بررسی‌ها نشان دهنده آن است که در ترکیبات بادام، مقادیر فراوانی از انواع ویتامین، پروتئین، منیزیم و… وجود دارد.

این مواد می‌توانند به شما کمک کنند تا دلیل پریود نشدن را از بین برده و حالت آن را مانند قبل طبیعی کنید. برای این که بتوانید از تمامی فواید بادام برخوردار شوید، ابتدا آن را شسته و برای مدت زمان 24 ساعت در آب بخیسانید. سپس آن‌ها را در طول روز میل کنید؛ همچنین شما می‌توانید بادام را به صورت آسیاب شده در آورید و آن را به همراه شیر میل کنید.

  1. سرکه سیب

سرکه سیب یکی از ترکیبات شگفت انگیزی است که می‌توان توسط آن، بسیاری از مواردی که به عنوان دلیل پریود نشدن مطرح کردیم را از بین برد. به خصوص کسانی که به سندرم پلی کیست تخمدان مبتلا هستند، می‌توانند برای رفع آن از سرکه سیب استفاده کنند. برای برخورداری از تمامی خواص سرکه سیب، آن را در آب رقیق نموده و به همراه مقداری عسل، میل کنید.

  1. زنجبیل

در میان انواع راهکارهای درمان خانگی برای تنظیم چرخه قاعدگی، نباید از مصرف زنجبیل نیز غافل شد. زنجبیل نه تنها به رفع دلیل پریود نشدن کمک فراوانی می‌کند، بلکه دردهایی که خانم‌ها قبل از قاعدگی و در دوران قاعدگی تجربه می‌کنند را نیز از بین می‌برد.

همچنین تحقیقات نشان دهنده آن است که مصرف زنجبیل 7 روز قبل از قاعدگی، علاوه بر این که برای سلامتی جسم بسیار خوب است، بلکه باعث بهبود خلق و خو نیز می‌گردد. شما می‌توانید از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل در غذاها و نوشیدنی‌های خود مانند چای، استفاده کرده و از فواید شگفت انگیز آن برخوردار شوید.

  1. تخم رازیانه

رازیانه یکی از گیاهان دارویی شگفت انگیز است که خواص بی شماری دارد. بررسی‌ها نشان دهنده آن است که تخم رازیانه، می‌تواند جریان خون را افزایش داده و به مرور زمان به تنظیم شدن قاعدگی کمک کند. شما می‌توانید علاوه بر این که دلیل پریود نشدن خود را توسط پزشک متخصص بررسی می‌کنید، از تخم رازیانه نیز استفاده کنید.

  1. هویج

شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که هویج از آن دسته مواد غذایی است که می‌توان از آن برای تنظیم شدن چرخه قاعدگی کمک گرفت.

در ترکیبات هویج خانم فیبر فراوانی وجود دارد و برای سیستم گوارش و تنظیم سوخت و ساز بدن و همچنین تنظیم چرخه قاعدگی بسیار موثر است.

برای رفع علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم، هویج یکی از بهترین گزینه‌هایی است که پیش روی شما قرار دارد. شما می‌توانید هویج را به صورت خام یا پخته مصرف نموده و از تمامی فواید شگفت انگیز آن برخوردار شوید.‌

سخن پایانی

چرخه قاعدگی یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی است که جسم خانم ها در طول ماه با آن موجه می‌شود. بنابراین هر گونه اختلالی در روند آن، می‌تواند سلامتی و تعادل جسمی خانم‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که قاعدگی شما به صورت بی نظم و با تاخیر انجام می‌شود، حتماً با مراجعه به پزشک به دنبال ریشه اصلی آن باشید.‌

متخصصان به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی دلیل پریود نشدن خود را متوجه شده و راهکارهای درمانی خوبی به شما ارائه خواهند داد.

ما نیز با ارائه این مقاله، تلاش کردیم شما را با مهم‌ترین دلیل پریود نشدن آشنا کنیم. همچنین در مورد کیست و پریود نشدن و راهکارهای درمانی پزشکی و خانگی آن برای شما مطالبی را عنوان کردیم. امیدواریم با مطالعه این مطالب، آگاهی خوبی در مورد چرخه قاعدگی علت به تاخیر افتادن آن پیدا کرده باشید.‌

فراموش نکنید که همواره و در هر شرایطی، برای سلامتی جسمی خود ارزش بالایی قائل باشید. خوشبختانه این روزها درمان‌های پزشکی و خانگی متعددی وجود دارند که می توانند به ما کمک کنند تا دوباره چرخه قاعدگی خود را به حالت تعادل برگردانیم.