درد مقعد در پریود

درد مقعد در پریود، یکی از چالش‌های پرتکرار در بانوان

چرخه قاعدگی یکی از حساس‌ترین دوران‌های زندگی خانم‌هاست که هر ماه یکبار تکرار می‌شود. در این دوران تغییرات بسیار زیادی در جسم و رفتار زنان به وجود می‌آید. حتی برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که در این دوران سیستم گوارش آن‌ها نیز با تغییراتی مواجه شده است.

درد مقعد در پریود یکی از چالش‌هایی است که برخی از زنان در این دوران با آن مواجه می‌شوند. با ما همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم و ببینیم که علت این مشکل چیست و آیا راه حلی برای رفع آن همراه با سریع ترین روش باز شدن قاعدگی وجود دارد یا خیر؟

اصلی‌ترین علت‌های درد مقعد در پریود چیست؟

بدون شک قاعدگی از آن دسته مسائلی است که زندگی یک زن را دستخوش تغییرات بسیار زیادی می‌کند. گاهی اوقات مشکلات جسمی که برای یک زن در این دوران به وجود می‌آید، آن قدر زیاد است که حتی انجام امور ساده و روزمره را با دشواری‌هایی مواجه می‌کند.‌

برخی از خانم‌ها در این دوران با احساس خستگی مواجه می‌شوند و انرژی خود را از دست می‌دهند، اما یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که برخی از بانوان در این دوران با آن مواجه می‌شوند، درد مقعد در پریود است. ما در این قسمت قصد داریم شما را با مهم‌ترین دلایل بروز درد مقعد در این دوران آشنا می‌کنیم:

فشار عضلانی:

پریود شدن همواره با علائم ناخوشایندی همراه است؛ برخی از خانم‌ها این علائم را به صورت شدید و بعضی دیگر به صورت خفیف تجربه می‌کنند.‌ گاهی اوقات در دوران پریودی، فشار بسیار زیادی به کمر، لگن و باسن به وجود می‌آید. به گونه‌ای که برخی از خانم‌ها احساس می‌کنند باید ادرار کنند، در صورتی که این چنین نیست. بدون شک فشار بیش از اندازه به عضلات پایین تنه، می‌تواند یکی از مهم‌ترین علل درد مقعد در پریود به شمار رود.

اندومتریوز:

رحم خانم‌ها هر ماه برای تخمک گذاری آماده می‌شود؛ بدین منظور درون رحم بافت مخاط رشد می‌کند که از غده، گلبول‌های خون و بافت‌های همبند تشکیل شده است. این بافت به صورت طبیعی درون رحم وجود دارد، اما با آغاز چرخه قاعدگی با تغییراتی مواجه می‌شود.

اگر این بافت که اندومتر نام دارد در قسمت داخلی حفره رحم قرار داشته باشد، همه چیز طبیعی است، اما اگر این بافت به هر دلیلی به سایر قسمت های بدن انتقال پیدا کند، ممکن است باعث ایجاد التهاب و کشش بر روی بافت‌ها و عضلات شود. به همین سبب است که بسیاری از خانم‌ها با درد روده در زمان پریود، دردهای لگنی و درد مقعد در پریود مواجه می‌شوند.‌

فیبروم رحم:

یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که باعث درد مقعد در پریود می‌شود، فیبروم رحم است. فیبروم‌ها معمولاً توده‌هایی هستند که دارای ابعاد بزرگی بوده و درد و خونریزی زیادی را در هنگام پریودی با خود به همراه می‌آورند. فیبروم علاوه بر درد و خونریزی زیاد، می‌تواند دردهای زیادی را نیز در قسمت مقعد به وجود آورد.‌

فیبروم‌ها تومورهای خوش خیم و غیر سرطانی هستند و هنوز هیچ علت دقیقی برای وجود آن‌ها در رحم برخی از خانم‌ها کشف نشده است. برخی از مطالعات نشان دهنده آن است که فیبروم با هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون مرتبط است. همچنین خانم‌هایی که چرخه قاعدگی در آن‌ها از سنین کودکی آغاز شده است، بیش از سایرین وجود فیبروم را در رحم خود تجربه می‌کنند.‌

 مشکلات مقعدی:

برخی از خانم‌ها حتی قبل از این که چرخه قاعدگی را تجربه کنند، با برخی از مشکلات و بیماری‌های مقعدی روبرو هستند. به عنوان مثال آن‌ها همواره با مواردی مانند یبوست، اسهال، مدفوع دردناک و نفخ مواجه هستند. زمانی که قاعدگی در طول ماه رخ می‌دهد، این مشکلات بیش از سایر مواقع خود را نشان می‌دهند. در واقع قاعدگی می‌تواند مشکلات مقعدی که از قبل در این قسمت وجود داشته‌اند را افزایش دهد.‌

 

آیا برای درد مقعد در پریود درمانی وجود دارد؟

این روزها علم و دانش پزشکی، با گسترش روز افزونی مواجه بوده است؛ به گونه‌ای که در حال حاضر برای درمان بسیاری از مشکلات جسمی، راه حل‌های مختلفی وجود دارد. بسیاری از خانم‌ها فکر می کنند برای درد و خونریزی از مخرج در زمان پریود راه حلی وجود ندارد.

در صورتی که این طور نیست؛ شما می‌توانید با مراجعه به یک متخصص زنان حاذق و با تجربه، این مشکل خود را با او در میان گذاشته و یک راه حل اصولی و قطعی برای درمان آن به دست آورید.‌ ما در ادامه مطلب، برخی از مهم‌ترین راهکارهای درمانی برای کاهش درد مقعد در پریود را با شما عزیزان در میان می‌گذاریم:

  1. درمان درد مقعد به سبب فشار عضلانی:

همان گونه که اشاره شد، گاهی اوقات درد مقعد در پریود، به سبب فشاری است که به برخی از عضلات پایین تنه خانم‌ها وارد می‌شود. خوشبختانه برای رفع چنین مشکلی، راه حل‌های بسیار خوبی وجود دارد. شما می توانید یک دوش آب گرم بگیرید و بدن خود را ماساژ دهید.

همچنین استراحت کردن نیز می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای رفع این مشکل به شمار آید. اگر درد شما همچنان شدید است، می‌توانید با مشورت پزشک خویش، از داروهای مسکن ضد التهابی غیر استروئیدی نیز استفاده کنید.

  1. درمان درد مقعد به سبب وجود اندومتریوز:

اگر پزشک شما تشخیص دهد که درد در قسمت مقعد شما به سبب اندومتریوز است، برخی از درمان‌های پزشکی را برای شما تجویز خواهد نمود. ممکن است پزشک برای شما مصرف داروهای هورمونی را تجویز نموده و برخی از شیوه‌های خود مراقبتی در دوران پریود را به شما آموزش دهد.

شما می‌توانید همزمان با آن که در حال مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک خود هستید، از کیسه‌ آب گرم نیز برای کاهش درد خود در این دوران استفاده کنید. در برخی از مواقع نادر که اندومتریوز بسیار شدید و آزار دهنده شده است، ممکن است پزشک به بیمار خویش انجام عمل جراحی را پیشنهاد دهد.

  1. درمان درد مقعد به سبب یبوست:

گاهی اوقات درد و خونریزی از مخرج در زمان پریود، به علت بیماری یبوست است. در واقع برخی از خانم‌ها در دوران قاعدگی خود، بیش از هر زمان دیگری در معرض بیماری یبوست قرار می‌گیرند. برای رفع این مشکل، باید تا آن جایی که می‌توانید از مواد غذایی حاوی فیبر و به خصوص سبزیجات و میوه‌ها استفاده نمایید. همچنین نوشیدن آب کافی در طول روز، از بروز بیماری یبوست و درد مقعد در دوران پریودی جلوگیری به عمل می‌آورد.

 

با خونریزی از مخرج در زمان پریود چه کنیم؟

پزشکان عقیده دارند که خانم‌ها در چرخه قاعدگی خود با تغییرات هورمونی فراوانی مواجه می‌شوند. این تغییرات هورمونی، بر روی تمامی ابعاد زندگی خانم‌ها تاثیر می‌گذارد. از جمله تغییراتی جسمی که در اثر این تغییرات به وجود می‌آید، بیماری بواسیر است.

در اصل بافت‌هایی که در ناحیه اطراف مقعد وجود دارند، بافت نرمی دارند و با تغییرات فراوانی مواجه می‌شوند. در این دوران خونرسانی بیشتری به این بافت‌های نرم انجام می‌شود و این موضوع ممکن است باعث تورم در این قسمت شود. در نهایت خانم‌ها با خونریزی از مخرج در زمان پریود مواجه می‌شوند که بسیار آزار دهنده است.

خونریزی، درد مقعد و درد روده در زمان قاعدگی، از جمله مهم‌ترین علائمی هستند که خانم‌ها در این دوران با آن مواجه می‌شوند. برخی از خانم‌ها، ممکن است این مشکل را تنها در هنگام چرخه قاعدگی خود مشاهده کنند و با پایان این چرخه، دوباره همه چیز به حالت عادی خود بازگردد.

پزشکان عقیده دارند که خونریزی از مخرج در زمان پریود را باید جدی گرفت و برای درمان آن اقدامات اساسی انجام داد.‌ در بخش‌های بعدی به شما خواهیم گفت که برای درمان درد و خونریزی از مخرج در زمان پریود باید چه کاری انجام داد؟

 

درمان خانگی بواسیر و درد مقعد در پریود

بهترین کاری که می‌توان برای درمان بواسیر و درد روده در زمان پریود نمود، مراجعه به یک پزشک متخصص و با تجربه است. در واقع بواسیر از آن دسته بیماری‌هایی است که باید برای درمان آن اقدامات اساسی انجام داد؛ (حتی اگر این بیماری تنها در دوران قاعدگی اتفاق افتد) علاوه بر این که مراجعه به پزشک را به شما پیشنهاد می‌دهیم، روش‌های دیگری نیز وجود دارند که به عنوان درمان خانگی بواسیر و درد مقعد در پریود مطرح شده‌اند. همچنان با ما همراه باشید تا برخی از این درمان‌ها را با شما عزیزان در میان بگذاریم:

سعی کنید همواره از دستمال توالت استفاده کنید.

برای این که از بواسیر و خونریزی از مقعد در دوران پریود در امان بمانید، حتماً پس از رفع مدفوع، از دستمال توالت نرم برای خشک کردن مقعد خود استفاده کنید. رطوبت یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که درد و خونریزی از مقعد را بیشتر میکند.

ناخن‌های خود را کوتاه کنید.

همان گونه که اشاره شد، بافت‌های اطراف مقعد، در دوران پریودی بسیار نرم و حساس‌تر از همیشه می‌شوند. این موضوع به سبب تغییرات هورمونی است که بسیاری از خانم‌ها در این دوران با آن مواجه هستند؛ بنابراین سعی کنید در این دوران، ناخن های خود را کوتاه کنید. داشتن ناخن‌های بلند در هنگام شستن مقعد، ممکن است باعث پاره شدن یکی از رگ‌های این قسمت شود.

 مقعد خود را چرب کنید.

خانم‌هایی که در دوران پریودی با بواسیر مواجه هستند و مدفوع آن‌ها به سختی دفع می‌شود، باید مقعد خود را قبل از اجابت مزاج، اندکی چرب کنند. شما می‌توانید از پزشک خود بخواهید تا پمادهایی که بدین منظور طراحی شده‌اند را برای شما تجویز نماید.

خوب و سالم غذا بخورید.

مصرف غذاهای سالم و حاوی فیبر، می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش خونریزی و درد مقعد در پریود داشته باشد. همچنین در این هنگام، باید به غذا خوردن خود بیش از پیش توجه کنید. سعی کنید در هنگام خوردن غذا، آن را به خوبی بجوید. به این صورت معده می‌تواند به راحتی غذا را هضم کرده و شما با خونریزی و درد روده در زمان پریود مواجه نخواهید شد.‌

به میزان کافی آب بنوشید.

پزشکان همواره به ما توصیه می‌کنند که در طول روز، حتماً از 8 لیوان آب استفاده کنید. زمانی که سیستم گوارش ما به میزان کافی آب دریافت کرده باشد، مدفوع حالت نرمی پیدا کرده و خروج آن آسان‌تر می‌شود. پس برای سلامتی خودتان هم که شده، در طول روز و به خصوص در هنگامی که در چرخه قاعدگی قرار دارید، از نوشیدن آب غافل نشوید.

 

علت مدفوع زیاد در زمان پریود چیست؟

چرخه قاعدگی، همواره عوارض بسیار زیادی با خود به همراه دارد. یکی از این عوارض درد مقعد در پریود است که حالت بسیار ناخوشایندی را با خود به همراه می‌آورد. البته برخی دیگر از خانم‌ها در دوران پریودی خود با حرکات زیادی در روده خود مواجه می‌شوند.

این موضوع ممکن است نیاز به دفع مدفوع را افزایش دهد و حتی برخی از خانم‌ها با بیماری اسهال مواجه می‌شوند. در چنین شرایطی است که این سوال برای آن‌ها به وجود می‌آید که علت مدفوع زیاد در زمان پریود چیست؟‌ پزشکان در پاسخ به این سوال از هورمونی به نام پروستاگلاندین نام می‌برند.

به طور کلی زمانی که هنوز چرخه قاعدگی آغاز نشده است، سلول‌هایی که در قسمت داخلی رحم قرار دارند، شروع به تولید پروستاگلاندین می‌نمایند.

این ترکیبات شیمیایی باعث تحریک ماهیچه‌های رحم شده و باعث از بین رفتن پوشش آن در هر ماه می‌شود و خانم‌ها پریودی را تجربه می‌کنند، اما اگر بدن انسان بیش از نیاز خود اقدام به تولید پروستاگلاندین نماید، این ترکیبات وارد خون می‌شوند. پس از آن به قسمت سیستم گوارش وارد شده و همین اثر را بر روی روده نیز بر جای می‌گذارد. ‌این موضوع یکی از مهم‌ترین علت مدفوع زیاد در زمان پریود به شمار می‌رود.‌

 

چگونگی درمان درد روده در زمان پریود

همان گونه که اشاره شد، خانم‌ها در دوران پریود خود با مشکلات و عوارض متعددی مواجه می‌شوند. برخی از این عوارض به قدری شدید هستند که شخص را از انجام امور روزانه نیز محروم می‌کنند. علاوه بر درد مقعد در پریود، مشکلاتی مانند خونریزی، مدفوع زیاد و درد روده نیز از جمله مشکلات دیگری هستند که در این دوران گریبانگیر خانم‌ها می شوند.

بررسی‌ها و پژو‌هش ها نشان دهنده آن است که سیکل قاعدگی، می‌تواند بر روی عملکرد سیستم گوارش تاثیر گذاشته و مشکلاتی مانند بواسیر، اسهال و درد روده در زمان قاعدگی را با خود به همراه آورد.‌

روش‌هایی وجود دارند که شما از طریق آن‌ها می‌توانید درد روده در زمان پریود را کاهش دهید. با ما همراه باشید تا این روش‌های کاربردی را با شما عزیزان در میان بگذاریم:

  • سعی کنید در طول روز، حداقل 8 لیوان آب بنوشید؛ این موضوع نفخ و ورم روده را تا حدود بسیار زیادی کاهش می‌دهد.
  • در طول روز سعی کنید ورزش‌های بسیار سبک انجام دهید.
  • خوردن مکمل‌هایی مانند کلسیم، منیزیم و ویتامین B6 تاثیر بسزایی در درمان درد روده و درد مقعد در پریود دارد.
  • سعی کنید در روزهایی که با چرخه قاعدگی مواجه هستید، از مصرف کافئین خودداری کنید.
  • مصرف میوه و سبزی فراوان در برنامه غذایی، سلامت سیستم گوارش شما را به خصوص در دوران پریودی تامین می‌کند.
  • خوردن مواد غذایی که حاوی نمک، قند و الکل هستند، علائم و عوارض پریودی را تشدید می‌کنند. به همین سبب برای در امان ماندن از درد مقعد در پریود، حتماً مصرف مواد غذایی که دارای این ترکیبات هستند را به حداقل خود برسانید.
  • استراحت در دوران پریودی، تاثیر بسیار زیادی در کاهش دردها و عوارض این دوران دارد.؛ بنابراین سعی کنید حتماً 8 ساعت را در طول شبانه روز، به خواب اختصاص دهید.
  • استرس از آن دسته عواملی است که می‌تواند بسیاری از عوارض پریودی از جمله درد و خونریزی مقعد را تشدید نماید. بنابراین سعی کنید در این دوران، با مطالعه کتاب، ورزش و مدیتیشن، ذهن خود را آرام نگه دارید.

 

اهمیت تغذیه در کاهش درد مقعد در پریود

سیستم گوارش انسان، در دوران قاعدگی با حساسیت‌های بالایی مواجه می‌شود. در واقع هورمون‌هایی که برای آغاز چرخه پریودی ترشح می‌شوند، بر روی عملکرد سیستم گوارش نیز تاثیراتی بر جای می‌گذارند.

علت مدفوع زیاد در زمان پریود، خونریزی، درد روده و درد مقعد در پریود به سبب تاثیرات این هورمون‌هاست.‌ به همین علت است که همواره پزشکان به بیماران خود توصیه می‌کنند که در این دوران، تلاش کنید که بیش از هر وقت و زمان دیگری به تغذیه خود اهمیت دهید.‌

در این دوران تا آن جایی که می توانید از مصرف مواد غذایی تند، چرب، نوشیدنی‌های گاز دار، فرآورده های لبنی مانند شیر و پنیر خودداری کنید. همچنین مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه یا چای، می‌تواند مشکلات گوارشی شما را بیشتر نماید.

در عوض تا آن‌جایی که می توانید در برنامه غذایی روزانه خود، غذاهایی که حاوی فیبر هستند را جایگزین نمایید. فیبر از آن دسته موادی است که می توانید عملکرد سیستم گوارش را به حالت تعادل در آورد. بنابراین با مصرف فیبر به میزان کافی، خود را از درد مقعد در پریود و مشکلاتی مانند یبوست و اسهال در امان نگه دارید. مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، نان‌ و غلات دارای مقادیر بالایی از فیبر هستند.

 

رای کاهش درد مقعد در پریود، استرس خود را کنترل کنید.

هیچ چیز به اندازه استرس نمی‌تواند عوارض قاعدگی را در این دوران تشدید نماید.‌ ترشح هورمون‌های مخصوص قاعدگی، بر روی خلق و خوی خانم‌ها نیز تاثیر می‌گذارد. به همین سبب آن‌ها در این دوران، بیش از پیش دچار آشفتگی روحی می‌شوند و استرس را تجربه می‌کنند.

استرس یکی از عوامل مهمی است که بر روی عملکرد روده تاثیر می گذارد و درد مقعد در پریود را به وجود می‌آورد. حتی در برخی از مواقع علت مدفوع زیاد در زمان پریود نیز به سبب چنین بروز استرس است.‌ همچنان با ما همراه باشید تا به مواردی که به کاهش استرس در دوران قاعدگی کمک می کند اشاره کنیم:

m مدیتیشن انجام دهید.

مدیتیشن یکی از بهترین تکنیک های آرام سازی ذهن است. اگر شما بتوانید در طول روز حتی برای دقایق کوتاهی نیز زمان خود را به انجام مدیتیشن اختصاص دهید، مشاهده خواهید کرد که تا چه میزان از استرس و اضطراب شما کاهش پیدا می کند.

m پیاده روی کنید.

پزشکان همواره به خانم‌ها توصیه می کنند که در دوران قاعدگی، سعی کنید ورزش‌های سنگین انجام ندهید. اما یک پیاده روی کوتاه روزانه و انجام فعالیت های بدنی سبک، می‌تواند استرس را از شما دور کند. بنابراین برای کاهش عوارض قاعدگی و رسیدن به آرامش ذهن، حتی اگر شده برای نیم ساعت نیز از خانه بیرون رفته و شروع به پیاده روی کنید.

m دمنوش میل کنید.

خوشبختانه داروهای گیاهی آرامش بخشی وجود دارند که می‌توان از آن‌ها به عنوان یک دمنوش عالی برای کاهش استرس در دوران قاعدگی استفاده نمود.‌ از جمله این داروها می توان به بابونه و اسطوخودوس اشاره نمود.‌

m کتاب‌ خوب بخوانید.

تحقیقات نشان دهنده آن است که مطالعه یک کتاب خوب، می‌تواند برای لحظاتی ما را از فضای استرس دور کند. کتاب نه تنها مطالب بسیار زیادی به ما آموزش می‌دهد، بلکه استرس و اضطراب را از ما دور می‌کند؛ بنابراین با آغاز چرخه قاعدگی، حتماً ساعتی را در طول روز به مطالعه کتاب های مورد علاقه خود اختصاص دهید.‌

 

چرا دفع مدفوع در هنگام پریود با درد فراوانی همراه است؟

هیچ چیز آزار دهنده تر از آن نیست که در عین حال که با عوارض پریودی دست و پنجه نرم می‌کنید، با مشکلات گوارشی نیز روبرو شوید. اما نمی‌توان از این حقیقت غافل شد که چرخه قاعدگی، بر روی بسیاری از ابعاد جسم و روان خانم‌ها تاثیر می گذارد. بسیاری از خانم‌ها در این دوران، تعادل جسم و روان خود را از دست می‌دهند و عوارض بسیار زیادی را تجربه می‌کنند.

مشکلات گوارشی مانند درد مقعد در پریود از همین دست هستند. بسیاری از خانم‌هایی که مشکلات گوارشی را تجربه می‌کنند، با سوالات زیادی در ذهن خود مواجه می‌شوند. ممکن است آن‌ها از خود برسند که علت مدفوع زیاد در زمان پریود چیست و چرا گاهی اوقات دفع این مدفوع با درد بسیار زیادی همراه است؟

همچنان با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا به شما بگوییم علت درد در هنگام دفع مدفوع در دوران قاعدگی چیست:

  • برخی از خانم‌ها در دوران قاعدگی خود، با مشکلاتی مانند یبوست مواجه می‌شوند. یبوست از آن دسته مشکلاتی است که دفع مدفوع را با درد فراوانی همراه می‌کند.
  • خانم‌ها با آغاز چرخه قاعدگی خود، بیش از هر زمان دیگری با گرفتگی عضلات مواجه می‌شوند. این گرفتگی در ناحیه روده و مقعد نیز اتفاق می‌افتد و باعث ایجاد درد مقعد در پریود می شود.
  • بعضی دیگر از خانم‌ها، با مشکل اسهال در دوران قاعدگی روبرو می‌شوند. اسهال یکی از عواملی است که با گرفتگی معده همراه بوده و درد زیادی را در هنگام دفع مدفوع به همراه می‌آورد.
  • برخی از افرادی که به صورت مکرر با مشکلاتی مانند یبوست و اسهال مواجه می‌شوند، در معرض بیماری بواسیر قرار دارند. بدون شک بواسیر یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که دفع مدفوع را با سختی و دشواری‌های فراوانی همراه می‌کند.

 

سندرم پیش از قاعدگی و ایجاد درد مقعد در پریود

یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که خانم‌ها در ماه با آن مواجه می‌شوند، سندرم پیش از قاعدگی است. در واقع زمانی که هورمون‌های بدن برای شروع قاعدگی در حال آماده شده برای ترشح هستند، خانم‌ها متوجه تغییراتی در جسم و روان خود می‌شوند.

گاهی اوقات ممکن است 10 روز یا 1 هفته به آغاز چرخه قاعدگی مانده باشد، اما علائم آن زودتر آغاز می‌شوند. پزشکان به این علائم، سندرم پیش از قاعدگی می‌گویند. شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که برخی از خانم‌ها، حتی در دوران قبل از قاعدگی نیز با مشکلاتی مانند درد مقعد در پریود مواجه می‌شوند.‌

علاوه بر مشکلات گوارشی، عوارض دیگری نیز وجود دارند که در اثر سندرم پیش از قاعدگی، به سراغ خانم‌ها می‌آید. بسیاری از خانم‌ها در این دوران، همواره خسته و بی حال هستند. برخی دیگر ممکن است پرخاشگر شوند و در اثر بروز هر موضوع کوچکی، به هم بریزند و آشفته شوند.‌

همچنین برخی از افراد ممکن است به پرخوری عصبی دچار شوند و برخی دیگر، اشتهای خود را از دست بدهند. تمامی این عوارض، با پایان خونریزی قاعدگی از بین می‌روند. اگر هر کدام از این مشکلات پس از قاعدگی نیز همچنان به قوت خود باقی بودند، حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.

 

سخن پایانی

چرخه قاعدگی یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوران‌های زندگی خانم‌ها به شمار می‌رود. آن‌ها در این دوران با تغییرات بسیار زیادی در جسم و روان خود مواجه می‌شوند که بسیاری از آن‌ها ناخوشایند و آزار دهنده هستند. مشکلات گوارشی و درد مقعد در پریود، از جمله همین عوارض هستند.

شما به عنوان یک خانم، باید در این دوران بیش از پیش از خود مراقبت کنید. شما باید مراقب جسم و روان خود باشید تا به سلامت این چرخه را پشت سر گذاشته و دوباره بتوانید به زندگی عادی و طبیعی روزانه برگردید.

ما نیز با ارائه این مقاله تلاش کردیم شما را با اختلالات گوارشی که در این دوران تجربه می‌کنید آشنا کنیم. در مورد بواسیر، یبوست، اسهال و درد روده در این دوران صحبت کردیم. به غذاهایی که می توانند به شما کمک کنند تا عوارض کمتری را تجربه کنید اشاره کردیم و در مورد استرس برای شما سخن گفتیم.‌ امیدواریم مطالعه این مطالب به شما کمک کرده باشد تا با آگاهی بیشتری دوران قاعدگی خود را پشت سر بگذارید.