برای بسیاری از زنان، پریود با داشتن علائم مختلفی مانند گرفتگی عضلات، نوسانات خلقی، نفخ و … همراه است. حال تصور کنید که در کنار این علائم فرد درگیر عفونت هم باشد. این وضعیت میتواند علائم پریود را تشدید کرده و باعث ناراحتی بیشتری شود. به این وضعیت پریود همراه با عفونت میگویند.
در برخی مواقع، بعد از اتمام پریود، عفونت هم بهبود پیدا میکند ولی در بسیاری از موارد عفونت قارچی بعد از پریود هم ماندگار است و اگر درمان نشود میتواند عواقب ناگواری مانند ناباروری را ایجاد کند. در ادامه به انواع عفونت و سریع ترین روش باز شدن قاعدگی اشاره خواهیم کرد.
نکته: اطلاعات این پست صرفا برای آگاهی شما است. بنابراین، اگر علائمی مبنی بر عفونت دارید، به یاد داشته باشید که این سایت جایگزین مشاوره پزشکی با متخصصان واجد شرایط نیست.
پریود همراه با عفونت به چه صورت اتفاق میافتد؟
فهرست مطالب
- پریود همراه با عفونت به چه صورت اتفاق میافتد؟
- چه چیزی باعث پریود همراه با عفونت میشود؟
- علائم پریود همراه با عفونت چیست؟
- چه زمانی باید برای پریود همراه با عفونت به پزشک مراجعه کرد؟
- عفونت قارچی بعد از پریود یا در طول آن چگونه تشخیص داده میشود؟
- پریود همراه با عفونت چگونه درمان میشود؟
- بهترین تکنیکهای مدیریت شرایط پریود همراه با عفونت
- نحوه درمان عفونت رحم در خانه
- چگونه میتوان از پریود همراه با عفونت جلوگیری کرد؟
- علل ایجاد عفونت قارچی پس از پریود
- عوامل خطر پریود همراه با عفونت چیست؟
- ارتباط عفونت و تاخیر در پریود چیست؟
- آیا واقعاً دچار عفونت در پریود شدهام یا مشکل دیگری وجود دارد؟
- سخن آخر
عفونتهای قارچی واژن به عفونتهایی گفته میشود که میتوانند باعث تحریک در ناحیه واژن، اطراف و حتی داخل آن شوند. این عفونت علائم مختلفی خواهد داشت که یکی از آنها احساس درد شدید در هنگام مقاربت جنسی و ادرار است.
معمولا عفونت کمی بعد از شروع پریودی شما رخ می دهد. در صورتی که عفونت داشته باشید نه تنها در زمان پریودی بلکه در هنگام رابطه جنسی و حتی ادرار هم این درد را احساس خواهید کرد. دردی که در صورت بروز عفونت احساس می کنید، بسیار بیشتر از درد پریودی عادی است.
چه چیزی باعث پریود همراه با عفونت میشود؟
یک واژن سالم بهطور طبیعی حاوی ترکیباتی متعادل از مخمر (قارچ) و برخی از انواع باکتریهای مفید است. دقیقاً همان تغییرات هورمونی که منجر به شروع پریودی میشوند، میتواند باعث عدم تعادل در این مخمرها و باکتریها گردند که بهطور طبیعی در واژن وجود دارند.
به این موضوع توجه داشته باشید که عفونت قارچی به دلیل وجود قارچی به نام کاندیدا به وجود می آید. البته این قارچ چندین گونه مختلف دارد. رایج ترین نوع آن Candida albicans است. اگر در پریودی دچار عفونت شوید، همین قارچ عامل اصلی است.
در سال 2017 یک تحقیق برروی زنان 7 کشور جهان انجام شد و نتیجه به دست آمده بسیار جالب بود. به طور متوسط 39 درصد از زنان حداقل یک بار در زندگی به عفونت قارچی مبتلا شده اند. در این بین حداقل 23 درصد از آنها بیش از یک بار در سال این عفونت را تجربه کرده اند. طبیعتا درصد قابل توجهی از زنان پریود همراه با عفونت را هم داشته اند.
سایر علل پریود همراه با عفونت عبارتاند از:
- وجود سیستم ایمنی ضعیف در بدن به هر دلیلی مانند بیماریهای مختلف، پیوند اعضا، مصرف داروهای خاص و …
- ابتلا به دیابت و عدم کنترل مناسب آن
- مصرف داروهای ضدبارداری خوراکی که میتوانند سطح هورمون استروژن بدن را بیشازحد افزایش دهند.
- استفاده از انواع آنتیبیوتیکها
- بارداری که منجر به تغییرات هورمونی شدید خواهد شد.
برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله «چرا بعد از پریود به عفونت قارچی مبتلا میشوم؟» را مطالعه کنید.
علائم پریود همراه با عفونت چیست؟
برخی از علائم و نشانههای عمومی پریود همراه با عفونت عبارتاند از:
- سوزش در هنگام ادرار
- خارش و سوزش در ناحیه واژن و فرج همزمان با شروع علائم پریودی
- بثورات روی ناحیه واژن و داخل آن که در زمان پریودی میتواند بسیار آزاردهنده باشد.
- درد در ناحیه واژن که میتواند ناراحتی پریودی را دوچندان کند.
- تورم در ناحیه فرج
- ترشحات واژینال بسیار غلیظ و سفید که به نظر میرسد مانند پنیر دلمه است ولی بدون بو هستند، در بعضی از موارد این ترشحات آبکی دیده میشوند. البته در هنگام پریودی ترشحات غلیظ خواهد بود و از آنجایی که خونریزی دارید، رنگ دقیق آن ها هم متوجه نخواهید شد.
چه زمانی باید برای پریود همراه با عفونت به پزشک مراجعه کرد؟
بهطورکلی شما باید بهصورت منظم معاینات دورهای زنانه را نزد یک متخصص زنان خوب در یک مرکز تخصصی زنان مجهز و معتبر انجام دهید تا در صورت بروز مشکلاتی که قبل از تشدید شدن قابل تشخیص هستند، درمانهای لازم در زمان مناسب انجام شوند.
درصورتیکه این کار را انجام دهید اگر پزشک عفونتی را تشخیص دهد خیلی زود با روشهای آسان آن را درمان میکند؛ اما در غیر این صورت ممکن است عفونت طولانی و مقاوم شود و دیگر به روشهای آسان پاسخ مناسبی ندهد. اگر این کار را انجام نمیدهید در مورد پریود همراه با عفونت باید در شرایط زیر به متخصص خود مراجعه نمایید:
- علائم شما پس از درمان با روشهای مختلف مانند کرمها یا شیافهای واژینال ضد قارچ بدون نسخه بهتر نمیشود.
- خارش شدید، تورم یا قرمزی در ناحیه واژینال وجود دارد که نمیتوانید آن را تحمل کنید.
- علاوه بر دردهای پریودی در ناحیه واژن نیز احساس درد دارید.
- مطمئن نیستید که آیا مبتلا به عفونت قارچی هستید یا خیر؟
عفونت قارچی بعد از پریود یا در طول آن چگونه تشخیص داده میشود؟
برای تشخیص عفونت قارچی بعد از پریود یا قبل و در طول آن، پزشک با پرسیدن سؤالاتی در مورد سابقه پزشکی شما تشخیص را شروع میکند. ازآنجاییکه عفونتهای قارچی پرتکرار بسیار شایع هستند، پزشک احتمالاً میخواهد در مورد عفونتهای قارچی که قبلاً تجربه کردهاید نیز بداند.
همچنین ممکن است پزشک از شما سؤال کند که آیا در گذشته بیماریهای مقاربتی خاصی مانند زگیل تناسلی، تبخال و … را داشتهاید یا خیر؟ پزشک شما احتمالاً یک معاینه بصری کامل نیز از لگن انجام میدهد که شامل بررسی داخل و خارج واژن برای ارزیابی بهتر علائم موجود است.
درنهایت، پزشک ممکن است با روش هایی مانند تست پاپاسمیر به کمک یک سوآب نمونهای از مایعات واژن شما را جهت آزمایش و بررسی دقیقتر بردارد. آنها از نمونه برای شناسایی سویه قارچی که باعث ایجاد پریود همراه با عفونت شده است، استفاده میکنند. این روش به پزشک شما کمک میکند تا با تأیید تشخیص نهایی بتواند یک برنامه درمانی کاربردی ایجاد کند که برای درمان عفونت قارچی شما مؤثرتر باشد.
پریود همراه با عفونت چگونه درمان میشود؟
در مورد درمان عفونت زنانه بخصوص به دلیل اینکه این عفونتها ممکن است چندین بار در سال تکرار شوند بسیار مهم است که دستورات درمانی پزشک موبهمو اجرا شوند و دوره درمان کامل گردد؛ زیرا در صورت عدم تکمیل دوره درمان بهویژه با بهبود علائم، عوامل ایجاد عفونت در بدن مقاومتر میشوند و در صورت عود مجدد دیگر داروهای قبلی مؤثر نیستند و پزشک مجبور است داروهای قویتری تجویز کند که قطعاً میتواند عوارض جانبی هم داشته باشد.
در کل نیز روشی که پزشک شما برای درمان پریود همراه با عفونت تجویز میکند بهشدت عفونت شما و همچنین اینکه چند وقت یکبار دچار آن میشوید، بستگی دارد. عفونت قارچی بعد از پریود یا در طول آن معمولاً با یکی از روشهای زیر درمان میشوند:
- یک دوز فلوکونازول (دیفلوکان) که یک داروی ضد قارچ تری آزول است و از تکثیر قارچ کاندیدا جلوگیری خواهد کرد. البته زنان در شرایط بارداری نباید فلوکونازول مصرف کنند.
- یک دوره کوتاه داروهای ضد قارچ که معمولاً به مدت سه تا هفت روز باید در ناحیه درونی واژن استفاده شوند.
- یک کرم یا پماد، قرص یا شیاف بدون نسخه مانند میکونازول (Monistat 3) یا ترکونازول که برای عفونتهای خفیف مخمری بسیار مؤثر میباشند.
بهطورکلی موارد گفته شده در بالا برای عفونتهای خفیف مورد استفاده قرار میگیرند. برای عفونتهای مکرر یا شدید، متخصص ممکن است از روشهای درمانی قویتر زیر استفاده نماید:
- درمان مقیم آزول که به شکل قرار دادن یک کپسول اسید بوریک در واژن است. این دارو به هیچ وجه نباید به شکل خوراکی مصرف شود. معمولاً برای درمان عفونتهای قارچی که با سایر داروهای ضد قارچی درمان نمیشوند، استفاده میشود.
- دوره طولانیتری از داروهای ضد قارچ که به شکل قرار دادن دارو در داخل واژن بهصورت روزانه به مدت حداکثر دو هفته و تکرار آن بهصورت شش ماه یک بار و هر بار یک هفته است.
- دو دوز تک فلوکونازول با فاصله زمانی سه روز مصرف میشود.
توجه داشته باشید که اگر از کرم یا شیاف برای درمان پریود همراه با عفونت خود استفاده میکنید، نمیتوانید برای جلوگیری از بارداری از کاندوم یا دیافراگم استفاده نمایید؛ زیرا روغنهای موجود در برخی از داروها میتوانند لاتکس را ضعیف کنند و ممکن است پاره شده و منجر به بارداری شوند.
علاوه بر موارد گفته شده در بالا یک روش عالی و نوین که در چند سال اخیر در مراکز تخصصی زنان برای درمان قطعی عفونتهای شدید و تکرار شونده استفاده میشود درمان عفونت با لیزر است.
این درمان طبق نظر متخصص در چندین جلسه متناوب انجام میشود و میتواند شما را از شر عفونتهای شدید و مکرر نجات دهد. اگر در این خصوص سؤالی دارید میتوانید از متخصص عفونت زنان کلینیک دکتر روشن بپرسید و یا برای مراجعه حضوری وقت بگیرید.
بهترین تکنیکهای مدیریت شرایط پریود همراه با عفونت
همانطورکه قبلاً نیز گفتیم خود پریود با علائم مختلفی مانند دردهای ناحیه شکم و کمر، حالت تهوع، سردرد و … بسیار ناراحت کننده است و اگر علائم عفونت نیز به آن اضافه شود این ناراحتی را چند برابر میکند.
اگرچه توصیه اکید ما این است که با مراجعه به متخصص زنان هرچه زودتر برای درمان این مسئله اقدام کنید اما خودتان نیز میتوانید از تکنیکهایی برای مدیریت بهتر شرایط پریود همراه با عفونت استفاده نمایید که این مسائل از نظر متخصصان زنان نیز تأیید شده است. مهمترین این تکنیکها که بسیار مؤثر هستند، عبارتاند از:
- پروبیوتیک بخورید.
اگر مستعد ابتلا به پریود همراه با عفونت هستید، میتوانید برای کمک به تغذیه چندین باکتری خوب و تعادل بهتر در ناحیه واژینال، مصرف مواد غذایی پروبیوتیک مانند ماست بخصوص ماست یونانی را افزایش دهید.
- لباسزیر خود را روزانه عوض کنید.
همیشه باید لباس زیر تمیز بپوشید تا از ایجاد عفونتهای مختلف جلوگیری شود اما این امر در طول پریود به دلیل باز بودن دهانه رحم و احتمال بیشتر انتقال انواع باکتریها و عفونتها به این ناحیه از اهمیت بالاتری برخوردار است.
بخصوص لباسهای خیس یا عرق کرده را برای مدت طولانی نپوشید؛ زیرا لباسزیر خیس تا حد زیادی میتواند باعث بروز عفونتهای شدید و مکرر شود که سلامت شما را به خطر می اندازد.
- در زمان مناسب نوار بهداشتی خود را عوض کنید.
یکی از مسائل مهمی که در قاعدگی همراه با عفونت تأثیر دارد تعویض دیرهنگام نوار بهداشتی است. استفاده از نوار بهداشتی، کاپ قاعدگی و تامپون بهطور نادرست میتواند منجر به پریود همراه با عفونت شود.
پد و تامپون را حداقل بعد از 5 تا 6 ساعت حتی اگر هنوز ظرفیت خالی دارد عوض کنید و اگر از کاپ قاعدگی استفاده میکنید قبل از هر بار قرار دادن آن در واژن مطمئن شوید که بهدرستی تمیز شده باشد. معمولاً احتمال عفونت با استفاده از کاپ قاعدگی و تامپون به دلیل ورود به داخل واژن بیشتر است.
- اجتناب از راش ناشی از پدهای بهداشتی
گاهی اوقات خود قاعدگی به دلیل استفاده مداوم از پدهای بهداشتی به خصوص در فصول گرم منجر به بثورات میشود. سعی کنید با استفاده از پمادهای مناسب و تعویض پدهای باکیفیت بهطور منظم از آن جلوگیری کنید تا خطر پریود همراه با عفونت را کاهش دهید.
- هیدراته بمانید.
هیدراته بودن بدن بخصوص در طول پریودی مهمترین چیزی است که باید برای مدیریت بهتر قاعدگی همراه با عفونت در نظر داشته باشید. هیدراته ماندن به شما در دفع سموم، بهبود تعادل باکتریها و حفظ pH واژن برای جلوگیری از رشد بیرویه قارچها کمک بزرگی میکند؛ بنابراین حتی اگر در روزهای عادی از مایعات کمتری مصرف میکنید، مصرف مایعات خود را در طول پریودی افزایش دهید.
- از محصولات معطر و دارای اسانس استفاده نکنید.
برای کاهش علائم پریود همراه با عفونت استفاده از صابونهای معطر برای شست و شوی واژن را به صفر برسانید، زیرا این مواد میتوانند پوست واژن را تحریک کنند و احتمال عفونت افزایش پیدا میکند. همچنین بهتر است از دوش واژینال استفاده نکنید، زیرا یکی از عوامل بسیار تأثیرگذار در ایجاد عفونت است.
- دوش گرفتن روزانه
دوش گرفتن روزانه به خصوص قبل و در طول دوره قاعدگی علاوه بر مدیریت بهتر پریود همراه با عفونت میتواند در کاهش دردهای اسپاسمی و بهبود خلقوخوی شما تأثیر مثبت زیادی داشته باشد.
- سعی کنید واژن را خشک و تمیز نگه دارید.
اگرچه این کار به دلیل وجود خونریزی در طول پریودی کار سختی است ولی حداقل میتوانید هر بار که به دستشویی میروید بهطور کامل واژن خود را به سادگی با آب ولرم بشویید، اما داخل آن را نشویید و با دستمال مناسب آن را خشک نمایید.
- از مصرف غذاهای تند و قندی خودداری کنید.
بهطورکلی رژیم غذایی سالم و مقوی قبل از پریود و در طول آن میتواند تأثیر زیادی در کاهش علائم داشته باشد. همچنین میتواند از پریود همراه با عفونت جلوگیری نماید. بخصوص باید سعی کنید در این زمان مصرف شکر و غذاهای تند را کاهش دهید، زیرا شکر و فلفل زیاد توانایی مخمر را برای رشد در بدن شما تسهیل میکند.
نحوه درمان عفونت رحم در خانه
توصیه تخصصی ما این است که در صورت بروز علائم اولیه عفونتهای واژن حتماً به متخصص زنان خود مراجعه نمایید و درمان را در زمان مناسب انجام دهید تا عفونت به داخل رحم انتقال پیدا نکند. درصورتیکه رحم دچار عفونت شود میتواند مشکلات زیادی مانند ناباروری را ایجاد کند که گاهی قابل حل نخواهد بود و پول و هزینه زیادی باید برای آن صرف کنید.
همچنین روشهای خوددرمانی مانند استفاده از مواد طبیعی برای درمان عفونت رحم در خانه بدون مشورت با پزشک میتوانند منجر به تشدید عفونت و شرایط شما شوند و تعداد دفعات پریود همراه با عفونت را نیز افزایش دهند.
در اینجا ما تنها جهت آگاهی شما برخی از روشهای درمان عفونت رحم در خانه را برایتان خواهیم گفت ولی باز هم تأکید میکنیم بدون مشورت با پزشک از آنها استفاده نکنید:
- ماست یونانی ساده
پروبیوتیکهایی مانند ماست میتوانند در جلوگیری از رشد بیشازحد کاندیدا در واژن و ایجاد عفونت مؤثر باشند. سعی کنید حداقل یک کاسه کوچک ماست یونانی ساده و بدون طعم را بهصورت روزانه به عنوان درمان عفونت رحم در خانه مصرف نمایید.
- شیافها و مکملهای دارای پروبیوتیک
استفاده از رژیمی از پروبیوتیکهای خوراکی که دارای انواعی از باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است، میتواند به بازگرداندن تعادل باکتریها و مخمرها در ناحیه واژن شما کمک کند.
ممکن است حدود 10 روز طول بکشد تا نتایج را با مصرف مکمل پروبیوتیک خوراکی مشاهده کنید. برخی از زنان برای گرفتن نتایج سریعتر از مکملهای پروبیوتیک بهصورت شیاف واژینال به عنوان درمان عفونت رحم در خانه استفاده میکنند.
- روغن نارگیل
روغن نارگیل به عنوان درمان عفونت رحم در خانه میتواند به کاهش سطح کاندیدا آلبیکنس در واژن برخی از زنان کمک کند.
- روغن درخت چای
روغن درخت چای به دلیل خواص منحصربهفردی که دارد میتواند قارچها، ویروسها و باکتریهای مخرب واژن را از بین ببرد. البته توجه داشته باشید که این روغن بسیار قوی است و میتواند ناحیه واژن و اندام تناسلی شما را تحریک کند.
اگر میخواهید از آن بهعنوان شیاف واژینال استفاده کنید، حتماً با روغنهای سبک مانند جوجوبا یا نارگیل رقیق کنید. از روغن درخت چای به مقدار کم و تنها هر چند هفته یک بار استفاده نمایید.
چگونه میتوان از پریود همراه با عفونت جلوگیری کرد؟
شما میتوانید با رعایت صحیح بهداشت واژن تا حد زیادی به پیشگیری از قاعدگی همراه با عفونت کمک کنید. کاندیدا میتواند در محیطهای گرم و مرطوب رشد بیشتری داشته باشد.
علاوه بر مواردی که در بخش مدیریت بهتر پریود همراه با عفونت گفتیم، در اینجا چند راه برای جلوگیری از این شرایط وجود دارد که میتوانید با کمک آنها از ایجاد عفونت در پریود جلوگیری کنید:
- از پوشیدن لباسهای بیشازحد تنگ مانند جورابشلواری یا شلوار جین تنگ که شرایط گرما و رطوبت را در اطراف اندام تناسلی بیشتر میکند بخصوص به مدت طولانی یا در خانه، خودداری کنید.
- از دوش واژینال یا استفاده از تامپونهای معطر و همچنین انواع اسپریها، پودرها و عطرهای زنانه که میتوانند تعادل طبیعی میکروارگانیسمها را در واژن شما مختل کنند، خودداری کنید.
- در صورت شنا بلافاصله پس از اتمام جلسه، مایو خود را در بیاورید و دوش بگیرید. سپس ناحیه تناسلی را به طور کامل مثلا با سشوار خشک کنید.
- همیشه لباسزیر تمیز و نخی یا پنبهای با الیاف دارای کیفیت بالا بپوشید.
- برای کمک به جلوگیری از انتشار باکتری از مقعد به واژن و مجرای ادرار، هنگام دستشویی ناحیه مورد نظر را از جلو به عقب پاک کنید.
علل ایجاد عفونت قارچی پس از پریود
ممکن است به جای پریود همراه با عفونت بلافاصله بعد از پریود عفونت را تجربه کنید. عفونت قارچی بعد از پریود مجدداً ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی که میتواند تعادل مخمر و باکتری را در واژن به هم بزند، ایجاد شوند. هنگامیکه هورمونها، بهویژه استروژن، شروع به افزایش و کاهش میکنند، میتوانند منجر به ایجاد عفونت شوند.
پروژسترون نیز هورمون دیگری است که در طول چرخه قاعدگی ترشح میشود و به افزایش اثربخشی سلولهایی که کاندیدا را از بین میبرند، کمک میکند.
عدم رعایت بهداشت مانند تعویض بهموقع پد و تامپون یا کاپ قاعدگی، تمیز نکردن ناحیه واژن، عدم حمام بهموقع، استفاده از لباسزیرهای نامناسب و … نیز میتوانند عوامل مؤثر در ایجاد عفونت قارچی بعد از پریود باشند.
عوامل خطر پریود همراه با عفونت چیست؟
برخی از افراد به دلیل شرایطی که دارند احتمال بیشتری دارد که در طول پریود یا پس از آن به عفونتهای قارچی مبتلا شوند، مانند شرایط زیر:
- استفاده از آنتیبیوتیکها
آنتیبیوتیکها برای از بین بردن باکتریهایی که باعث مشکلات و حتی بیماری میشوند، طراحی شدهاند. بااینحال، آنها اغلب میتوانند باکتریهای خوب را نیز در فرآیند درمان از بین ببرند. این تأثیر میتواند منجر به رشد بیشازحد کاندیدا و عفونت قارچی در ناحیه واژن شود.
- سیستم ایمنی ضعیف
سیستم ایمنی ضعیف، مبارزه با هرگونه عفونت را برای بدن شما دشوارتر میکند. افراد با سیستم ایمنی ضعیف اغلب مجبورند داروهای خاصی را مصرف کنند که میتواند منجر به عدم تعادل در باکتریهای واژینال شود و خطر ابتلا به عفونت قارچی را افزایش میدهد.
- دیابت کنترل نشده
اگر افراد مبتلا به دیابت، وضعیت خود را بهدرستی کنترل نکنند، ممکن است سطح قند خون بیشازحد افزایش یابد. هنگامیکه گلوکز خون بالا باشد، مخمر میتواند بیشتر رشد کند، زیرا از قند تغذیه میکند. درنتیجه احتمال عفونت هم بیشتر میشود.
- سطوح بالای استرس
سطوح بالای استرس شما میتواند اثرات منفی زیادی بر سلامت کلی، بهویژه عملکرد سیستم ایمنی داشته باشد. هنگامیکه سیستم ایمنی بدن در اثر استرس ضعیف شود، خطر رشد بیشازحد کاندیدا و عفونت قارچی افزایش مییابد.
- عفونتهای قارچی مکرر
افرادی که بهصورت مکرر دچار عفونتهای قارچی میشوند، احتمال بیشتری دارد که بعد از پریود دچار عفونت شوند. این میتواند به دلیل اقدامات بهداشتی ضعیف یا ضعف سیستم ایمنی در بدن باشد.
ارتباط عفونت و تاخیر در پریود چیست؟
بسیاری از مراجعین ما این سؤال را دارند که آیا عفونت و تاخیر در پریود با هم مرتبط هستند یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که خود عفونت نمیتواند تأثیر خاصی در تاخیر پریود ایجاد کند ولی اگر شما از داروهای خاصی برای درمان این عفونت استفاده میکنید، ممکن است بهعنوان یکی از عوارض جانبی عفونت و تاخیر در پریود شما شود.
آیا واقعاً دچار عفونت در پریود شدهام یا مشکل دیگری وجود دارد؟
همانطورکه در بخش علائم گفتیم معمولاً عفونتهای قارچی به شکل بافتهای پنیری و بدون بو هستند. اگر شما درست قبل یا بعد از پریودی دچار ترشحات خاکستری یا بدبو میشوید ممکن است دچار عفونتهای باکتریایی یا مشکل دیگری شده باشید که باید توسط متخصص زنان شما مورد بررسی قرار بگیرد.
در این زمینه تأکید میکنیم مهم است که متخصص شما از تجربه و قدرت تشخیص بالایی برخوردار باشد تا بتواند بهدرستی بیماری شما را تشخیص داده و بهترین درمان را در زمان درست ارائه نماید.
سخن آخر
پریود همراه با عفونت میتواند شرایط ناراحت کنندهای را برای شما ایجاد کند که بخصوص از نظر روانی تأثیر منفی زیادی بر زندگی شما خواهد داشت از سوی دیگر ارتباط مستقیمی بین عفونت و تاخیر در پریود وجود دارد.
از طرفی اگر این عفونتها بهموقع درمان نشوند میتوانند منجر به خطرات دیگری مانند عفونت داخل رحم، ناباروری، دردهای شدید و … شوند؛ بنابراین مهم است که در صورت بروز علائم در اسرع وقت به متخصص زنان خود مراجعه کرده، تشخیص و درمان این موضوع را پیگیری کنید و از درمان عفونت رحم در خانه جدا اجتناب نمایید.
همچنین توصیه میکنیم برای جلوگیری از عود مجدد این عفونتها ضمن رعایت بهداشت شخصی بهطور کامل و نکاتی که در مقاله برایتان عنوان شد حتماً به انجام معاینات منظم دورهای نزد متخصص زنان خود پایبند باشید. این معاینات علاوهبر درمان بهموقع، شما را از خطرات مختلفی مانند سرطانهای مختلف بخصوص سرطان دهانه رحم که در زنان بسیار شایع است و ناباروری دور نگه میدارد.
شما میتوانید جهت بررسیهای کامل علائم خود در زمینه عفونت در طول پریود، قبل یا بعد از آن توسط متخصصینی بسیار باتجربه و حاذق در ارتباط با درمان عفونتهای از خفیف تا شدید و مکرر با روشهای نوین مانند لیزر درمانی، دارودرمانی و… به مرکز تخصصی ما مراجعه نمایید. شماره تماسهای این مرکز جهت گرفتن وقت حضوری در بخش تماس با ما درج شده است.