اختلال در روند قاعدگی فرد میتواند برای وی نگران کننده باشد چرا که پریود منظم نشان دهنده سلامت جنسی بانوان است. گاهی افراد برای تسریع روند پریود شدن خود استفاده از برخی مواد غذایی را در دستور کار خود قرار میدهند. سوالی که مطرح میشود این است که برای پریود شدن چه بخوریم.
پریودهای نامنظم میتوانند بسیار آزار دهنده و یا حتی نگران کننده باشند. پریود نامنظم میتواند برنامه یک سفر را مختل کند و یا به ما اجازه ورزش کردن ندهد.
برای زنان، پیامدهای چنین شیوه زندگی ممکن است در دورههای نامنظم یا دردناک ظاهر شود. برخی از مواد غذایی ممکن است به شما کمک کنند تا آنها را به حالت اولیه برگردانید.
همینطور برخی از افراد میخواهند پریود آنها قبل از یک رویداد مهم فرا برسد. حال این سوال مطرح میشود که برای پریود شدن چه بخوریم؟ یا برای راحت پریود شدن چه بخوریم؟ این سوالها، مطالبی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. همچنین بحث می کنیم که کدام روش ها پشتوانه علمی داشته و خطرات احتمالی ندارند.
ما ادعا نمیکنیم که این غذاها راهی مطمئن برای اطمینان از رسیدن به موقع قاعدگی شما هستند، اما وجود آنها در رژیم غذایی شما میتواند به تنظیم سیستم کمک کند.
همینطور هیچ روش تضمینی وجود ندارد که یک قاعدگی بلافاصله یا طی یک یا دو روز فرا برسد. با این حال، در حدود زمان پریود، روشهایی وجود دارد که ممکن است پریود را کمی سریعتر به وجود آورد.
مرکز تخصصی زنان و زایمان دکتر لیدی، اولین کلینیک زنان و زایمان کشور با نگاهی همه جانبه به کلیه مشکلات و نیازمندیهای جامعه بانوان کشور، و با تجمیع کلیه خدمات در یک مجموعه پاسخگوی کلیه نیازهای این حوزه سلامت میباشد.
آنچه در این مقاله می خوانید :
فهرست مطالب
در چرخه قاعدگی برای پریود شدن چه بخوریم؟
چرخه قاعدگی تغییرات فیزیولوژیکی بدن برای آماده سازی جهت بارداری احتمالی هر ماه است. درک نحوه کار این چرخه بسیار مهم است، زیرا میتوانید برای مدیریت بهتر علائم دوران قاعدگی که تجربه میکنید عمل کنید و درک کنید که چه مشکلی وجود دارد.
قاعدگی اصطلاح فنی برای پریود شدن است. زنانی که سن بلوغ را تجربه کردهاند، تقریباً هر ماه یکبار خونریزی قاعدگی را تجربه میکنند. دلیل این اتفاق، ضخیم شدن و غنی شدن عروق خونی پوشش رحم است، که رحم برای بارداری احتمالی انجام داده است.
اگر بارداری اتفاق نیفتد، این پوشش دیوارهی رحم، همراه با خونریزی از بین میرود. خونریزی معمولاً 3-8 روز طول میکشد. برای اکثر خانمها قاعدگی به روشی کاملاً منظم و قابل پیش بینی اتفاق میافتد. طول زمان از روز اول یک قاعدگی تا روز اول قاعدگی بعدی به طور معمول از 21-35 روز است.
در صورتی که یک چرخهی قاعدگی با تغییرات ناگهانی و غیرطبیعی همراه باشد، حتما باید برای بررسیهای بیش تر برای جلوگیری از بیماریهای مختلف رحمی، زیر نظر متخصص صورت گیرد.
و اما سوال این است که در چرخه قاعدگیبرای راحت پریود شدن چه بخوریم؟
چند روش خانگی آسان و بدون هیچ گونه ضرری وجود دارد که البته لازم به ذکر است قبل از مصرف آن، از نداشتن حساسیت به این نوع مادههای غذایی اطمینان حاصل فرمایید.
-
مصرف ویتامین C
-
مصرف نعنای تازه
-
مصرف زردچوبه در رژیم غذایی تان را جدی بگیرید.
-
گل زعفران را امتحان کنید.
تغییر در سبک زندگی (خواب کافی و به موقع، داشتن وزن مناسب، گرفتن دوش آب گرم و…) میتواند تا حد زیادی کمک کننده باشد برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
قابل اعتمادترین روش برای تغییر چرخه قاعدگی کنترل بارداری هورمونی است. با این حال، رژیم غذایی، ورزش و کاهش استرس نیز ممکن است کمک کننده باشد.
برخی روش هایی که میتوانند در القای پریود تاثیرگذار باشند عبارتند از:
-
کنترل بارداری هورمونی
استفاده از پیشگیری از بارداری هورمونی، مانند مصرف قرص های ضد بارداری، روشی قابل اعتماد برای کنترل چرخه قاعدگی است.
قرص ترکیبی، که هم حاوی استروژن و هم پروژستین است، موثرترین روش برای کنترل دورهها است. روش استفاده از این قرصهای هورمونی به این صورت است که فرد به مدت 21 روز قرصها را مصرف میکند، سپس آنها را قطع میکند و به مدت 7 روز پریود میشوند.
با قطع کردن زودتر این قرص هورمونی می توان زودتر از موعد پریود شد.
توجه داشته باشید که این قرصها باید طبق تجویز پزشک خود مصرف شوند تا از عوارض احتمالی آنها در امان باشید.
همچنین علاوه بر مصرف دارو با تجویز پزشک مربوطه، میتوانید از روشهای درمان خانگی که در مطالب بالا ذکر شد تحت عنوان برای پریود شدن چه بخوریم ، امتحان کنید.
-
ورزش
ورزش آرام ممکن است ماهیچهها را شل کرده و به شما کمک کند تا زودتر به یک دوره برسید. بعضی از افراد به دلیل رژیمهای شدید ورزشی دارای پریود نامنظم هستند. ورزش کردن میتواند به ترمیم هورمونهای مورد نیاز برای بازگشت سیکل قاعدگی منظم کمک کند.
-
آرامش
تحقیقات علمی نشان میدهد که سطح بالای استرس با بینظمی قاعدگی و عقب افتادن آن ارتباط دارد. یافتن راههایی برای استراحت و استرس زدایی میتواند کمک کننده باشد، خصوصاً اگر شخصی متوجه شود که پریود او به دلیل استرس دیررس یا غایب است.
یوگای ملایم، روزنامه نگاری، مراقبه و وقت گذراندن با دوستان و عزیزان میتواند به پایین آمدن سطح استرس کمک کند.
-
رژیم
تغییر وزن بدن میتواند بر قاعدگی فرد تأثیر بگذارد. وزن کم بدن میتواند باعث پریود نامنظم شود یا حتی ممکن است باعث شود که قاعدگی کاملاً متوقف شود. این مسئله به این دلیل است که بدن برای تولید هورمونهای مربوط به قاعدگی به مقداری چربی نیاز دارد.
همچنین داشتن وزن زیاد بدن یا تغییر ناگهانی وزن نیز میتواند باعث نامنظم شدن چرخه قاعدگی شود. برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که برخی از غذاها میتوانند پریود را به تأخیر بیندازند یا سرعت آن را افزایش دهند و بر شدت جریان و مدت زمان آن تأثیر بگذارند. این ممکن است به دلیل چربی نسبی، پروتئین و سایر مواد مغذی موجود در غذاها باشد.
برای پریود شدن چه بخوریم خوبه؟
سوالی که شما را به خواندن این مقاله کشانده آن است که برای پریود شدن چه بخوریم. در ادامه به مواد غذایی اشاره شده برای پریود شدن میتوانید آنها را مصرف کنید.
-
قهوه
کافئین قهوه باعث تحریک استروژن و افزایش جریان خون در ناحیه لگن شما میشود. این مسئله میتواند باعث زود رسیدن قاعدگی شود. علاوه بر این، کافئین ممکن است به کاهش گرفتگیهای قاعدگی نیز کمک کند.
-
ویتامین سی
در پاسخ به این سوال که برای پریود شدن چه بخوریم خوبه؟ باید گفت برخی از افراد بر این باورند که ویتامین سی (اسید اسکوربیک)، میتواند قاعدگی شما را القا کند. گفته میشود که ویتامین سی میتواند سطح استروژن را افزایش داده و سطح پروژسترون را کاهش میدهد. این امر باعث انقباض رحم و از بین رفتن پوشش رحم میشود که منجر به شروع قاعدگی میشود.
برای آزمودن این روش میتوانید از مکملهای ویتامین استفاده کنید و یا به راحتی مواد غذایی حاوی ویتامین سی مصرف کنید. مرکبات، توت، توت سیاه، کلم بروکلی، اسفناج، فلفل قرمز و سبز و گوجه فرنگی همه منابع خوبی برای ویتامین C هستند.
اگر مکمل مصرف میکنید، مراقب باشید در حد مجاز توصیه شده باقی بمانید زیرا ویتامین C زیاد میتواند خطرناک باشد.
-
آناناس
آناناس منبع غنی از بروملین است. بروملین آنزیمی است که میتواند استروژن و سایر هورمونها را تحت تأثیر قرار میدهد. طبق یک مطالعه، نشان داده شده است که بروملین میتواند به کاهش التهاب کمک کند. این بدان معناست که میتواند به علل پریودهای نامنظم مرتبط با التهاب کمک کند.
با این حال، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که ثابت کند آناناس یا بروملین باعث ایجاد دوره قاعدگی میشوند.
-
زنجبیل
برای پریود شدن چه بخوریم خوبه؟ اعتقاد بر این است که زنجبیل باعث انقباضات رحمی میشود و بنابراین به عنوان یک درمان سنتی برای القای پریود به کار برده میشود. با این حال، این تحقیقات علمی ثابت نشده است.
سادهترین راه مصرف زنجبیل تهیه چای آن است. برای این کار، یک تکه تازه زنجبیل پوست کنده و خرد شده را در یک ظرف آب بجوشانید و چای را صاف کنید.
-
جعفری
جعفری حاوی مقادیر زیادی ویتامین سی است که ممکن است به تحریک انقباضات رحمی کمک کند. برای تهیه چای جعفری، یک فنجان آب جوش را روی دو قاشق غذاخوری جعفری تازه بریزید و اجازه دهید نرم شود.
-
زردچوبه
برای پریود شدن چه بخوریم خوبه؟ زردچوبه یکی دیگر از داروهای سنتی است که به اعتقاد عده ای به عنوان یک ممنوع است. قرار است با تأثیر بر میزان استروژن و پروژسترون کار کند، اگرچه تحقیقات علمی در این زمینه کم است.
روشهای زیادی وجود دارد که میتوانید زردچوبه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. میتوانید آن را به عنوان چاشنی، به غذاها اضافه کنید یا به همراه سایر ادویهها و شیرین کنندهها به یک نوشیدنی اضافه کنید.
-
زیره
دانههای زیره که در هندی با نام ژرا نیز شناخته میشوند از همان خانواده جعفری هستند و همچنین تأثیر مشابهی دارند.
-
کرفس
نوشیدن آب کرفس کاملاً ایمن، طبیعی و توصیه شده توسط پزشکان راهی است که میتواند دوره پریود خود را القا کند. آب کرفس تازه میتواند جریان خون را در لگن و رحم تحریک کند و مسبب القای قاعدگی شود.
-
انار
آب انار نیز در القای دورههای قاعدگی مفید است.
-
دانه کنجد
دانههای کنجد، میتواند برای القا قاعدگی مصرف شود اما باید توجه داشت که مصرف بیش از حد آن میتواند باعث گرمای زیادی در بدن شود. خوردن این دانههای تولید کننده گرما به شما کمک کند زودتر قاعدگی خود را به دست آورید. همچنین میتوانید یک قاشق دانه کنجد را دو بار در روز با آب گرم میل کنید.
دلایل تاخیر در پریود؛ برای پریود شدن چه بخوریم؟
حال که دانستیم برای پریود شدن چه بخوریم باید دلایل به تاخیر افتادن یک دوره قاعدگی معمولی 21 تا 35 روز در نظر گرفته میشود.
عدم رخ ندادن قاعدگی، آمنوره نامیده میشود. در واقع دخترانی که قاعدگی آنها از 15 سالگی شروع نشده است و زنانی که 3 بار یا بیشتر دورههای متوالی قاعدگی را از دست داده اند، دچار آمنوره میشوند.
چندین دلیل احتمالی تاخیر یا از دست رفتن دوره پریود وجود دارد:
-
استرس
-
وزن کم یا زیاد بدن
-
اختلال تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
-
جلوگیری از بارداری هورمونی
-
بیماری های مزمن مثل دیابت یا بیماری سلیاک
-
مشکلات تیروئید
-
یائسگی
-
بارداری
سخن پایانی
قاعدگیهای نامنظم و قطع پریود برای چند دوره میتواند علائم بیماریهای رحمی و یا تومورهای خطرناک دستگاه تناسلی و غیره باشد و هرگونه مشکلی که تغییر جدی در پریود به وجود آورد حتما باید زیر نظر پزشک متخصص بررسی شود تا علت آن مشخص شود.
عوامل بسیاری از جمله استرس و یا تغییر سبک زندگی میتواند تغییراتی در سیکل قاعدگی بوجود بیاورد اما در صورتی که نامنظم بودن سیکل برای چندین دوره ادامه داشته باشد، باید نوع آن توسط پزشک متخصص مشخص شود و مشکل اصلی شما، مانند مشکلات هورمونی، مشکلات عفونی، مشکلات دستگاه تناسلی و غیره تشخیص داده شود تا درمان درست صورت بگیرد.
اگرچه درمانهای خانگی میتوانند در این زمینه بسیار کمک کننده باشند اما خود درمانی در این زمینه میتواند عواقبی مانند جدیتر شدن علت بوجود آورنده این مشکل را به دنبال داشته باشد.
بنابراین در صورتی که پریودهای خود را از دست میدهید و یا قاعدگیهای نامنظمی را تجربه میکنید حتما برای اطمینان از سلامت خود و جلوگیری از بیماریهای احتمالی با پزشک متخصص زنان مشورت کنید تا درمان مناسب برای شما صورت گیرد.
در روشها ذکر شده فوق، مطالبی بود که برای پریود شدن چه بخوریم خوبه؟ و یا برای راحت پریود شدن چه بخوریم؟که امیدواریم از این نوع گفتهها بهرهمند شده باشید. درصورت مشکلاتی حادتر و یا چکاب و درمان خود به صورت اصولی میتوانید به مرکز تخصصی زنان و زایمان دکتر لیدی، اولین کلینیک زنان و زایمان کشور با نگاهی همه جانبه به کلیه مشکلات و نیازمندیهای جامعه بانوان کشور، و با تجمیع کلیه خدمات در یک مجموعه پاسخگوی کلیه نیازهای این حوزه سلامت میباشد، مراجعه کرده و تحت نظر این پزشکان متخصص مجرب این تیم قرار بگیرید.