کاهش درد پریود؛ تشخیص علت اصلی درد برای رفع دردهای ناتوان کننده
فهرست مطالب
- کاهش درد پریود؛ تشخیص علت اصلی درد برای رفع دردهای ناتوان کننده
- بررسی درد زیاد پریود قبل از معرفی روشهای کاهش درد پریود
- علت دردهای زیاد در پریود چیست؟
- چطور متوجه شویم درد قاعدگی طبیعی است یا درپی مشکل خاصی است؟
- بهترین روشهای کاهش درد پریود
- بهترین ورزش برای کاهش درد پریود چه ورزشی است؟
- چه زمانی باید برای کاهش درد پریود به پزشک مراجعه کرد؟
- بهترین قرص برای کاهش درد پریود کدام است؟
- درمان درد پریود در نوجوانان چه میتواند باشد؟
- سخن آخر
همانطورکه میدانید پریود یکی از مراحل مربوط به سیکل قاعدگی زنان است که وجود آن الزامی برای باروری زن است. درواقع در هر سیکل بارداری بعد از زمان تخمکگذاری اگر تخمک قابل باروری با اسپرم ملاقات نکند و بارداری صورت نگیرد، دیواره داخلی رحم با تغییرات هورمونی تخریب شده و همراه با خونریزی از بدن زن دفع میشود تا رحم بتواند خودش را برای بارداری احتمالی بعدی آماده کند.
این تغییرات برای بسیاری با درد همراه است و از همین رو کاهش درد پریود از نگرانیهای متداول زنان خواهد بود.
آنچه در این مقاله می خوانید :
- بررسی درد زیاد پریود قبل از معرفی روشهای کاهش درد پریود
- علت دردهای زیاد در پریود چیست؟
- چطور متوجه شویم درد قاعدگی طبیعی است یا درپی مشکل خاصی است؟
- بهترین روشهای کاهش درد پریود
- بهترین ورزش برای کاهش درد پریود چه ورزشی است؟
- چه زمانی باید برای کاهش درد پریود به پزشک مراجعه کرد؟
- بهترین قرص برای کاهش درد پریود کدام است؟
- درمان درد پریود در نوجوانان چه میتواند باشد؟
- سخن آخر
بررسی درد زیاد پریود قبل از معرفی روشهای کاهش درد پریود
پریود در پی تغییرات هورمونی و تخریب و خارج شدن دیواره داخلی رحم بروز میکند و میتواند همراه با علائمی مانند درد در ناحیه شکم و کمر، گرفتگی، تغییرات خلقوخو، آکنه، تهوع، سرگیجه و … همراه باشد.
شاید بتوان گفت ناراحتکنندهترین علامت پریودی بخصوص از یک الی دو روز قبل از آن تا سه الی چهار روز بعدازآن درد پریودی است.
خوشبختانه روشهای زیادی برای کم کردن دردهای پریود وجود دارند که بسیار هم مؤثر هستند ولی اگر بعد از انجام این روشها بازهم کم کردن دردهای پریود را تجربه نکردید و درد بیشازحد تحمل شما بود، حتماً باید به متخصص زنان خود مراجعه کنید تا علت آن بررسی شود؛ زیرا گاهی درد شدید میتواند ناشی از یک مشکل جدی مانند کیست باشد و باید درمان به موقع صورت پذیرد تا شما را دچار عوارضی مانند ناباروری نکند.
اگر میخواهید روشهای عالی و بسیار مؤثر برای کاهش درد پریود را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه شوید.
درد ناشی از پریود یکی از علائم طبیعی پریود است که به دلیل فشار وارد شده بر دیواره رحم و تخریب آن ایجاد میشود. بااینحال، در برخی افراد بسیار شدید است که از نظر پزشکی به آن دیسمنوره گفته میشود.
دیسمنوره نیز خود دو نوع اولیه و ثانویه دارد که دیسمنوره اولیه معمولاً مربوط به افرادی است که اولین پریودی خود را تجربه میکنند و دیسمنوره ثانویه مربوط به افرادی است که بعد از سالها تجربه پریودی ممکن است به دلیل یک مشکل جدی مانند آندومتریوز، کیست و … آن را تجربه کنند و حتماً باید توسط متخصص بررسی شود تا ضمن برطرف کردن علت زمینهای به شکل مناسب، کم کردن دردهای پریود نیز اتفاق بیفتد.
گاهی باز شدن پریود میتواند به کاهش درد فرد کمک کند، برای همین یافتن سریع ترین روش باز شدن قاعدگی میتواند کمک کننده باشد.
علت دردهای زیاد در پریود چیست؟
تصور میشود که دیسمنوره توسط افزایش ترکیبات شیمیایی خاصی در بدن به نام پروستاگلاندین ایجاد میشود. قبل از شروع قاعدگی هر ماه، سطح پروستاگلاندینها با تغییرات هورمونهای زنانه در فرد در پوشش داخلی رحم افزایش مییابد.
طوری که در روز اول قاعدگی به حداکثر خود خواهد رسید. به همین دلیل دردها و گرفتگیهای قاعدگی در روزهای اول پریودی بیشتر است و در این زمان باید به دنبال راهکارهای کاهش درد پریود باشید.
بهمرور با گذشتن روزهای پریود و ریختن پوشش داخلی رحم بهطور کامل، سطح ماده پروستاگلاندین کاهش پیدا کرده و دردها کم و کمتر میشوند تا بهطور کامل از بین بروند. این سیکل هر ماه یک مرتبه انجام میشود و تا زمان یائسگی که قدرت باروری از زن گرفته میشود، وجود دارد.
چطور متوجه شویم درد قاعدگی طبیعی است یا درپی مشکل خاصی است؟
هر دختر یا زن معمولاً از یک ماه به ماه دیگر سطح مشابهی از گرفتگیهای و دردهای عضلات را در پریود خود تجربه میکند و بعد از چند بار پریود شدن میتواند علائم خود را قبل از وقوعشان بهتر بشناسد و از قبل فکری به حال کم کردن دردهای پریود بکند و برای برخی از زنان، درد عادت ماهیانه بهصورت طبیعی کم است و هیچ خللی در فعالیتهای آنها ایجاد نمیکند؛ اما برای برخی افراد درد میتواند به قدری زیاد باشد که حتی آنها را ناتوان کند و نیاز باشد از کار یا مدرسه خود مرخصی بگیرند.
گرفتگی قاعدگی معمولاً به این معنی نیست که مشکلی در سلامت شما وجود دارد؛ اما در برخی موارد بسیار حاد و غیرقابلتحمل که بعضاً منجر به مراجعه فرد به اورژانس نیز میشود میتوانند نشانهای از یک وضعیت پزشکی باشند، ازجمله:
- آندومتریوز
این اختلال زمانی رخ میدهد که بافتی مشابه بافتی که بهطورمعمول در داخل رحم ایجاد میشود در خارج از رحم شما رشد میکند و اغلب به مثانه، تخمدانها یا حتی روده شما میچسبد.
- فیبرومهای رحمی
فیبرومها نیز تودههای غیرسرطانی هستند که میتوانند در داخل دیوارههای رحم ظاهر شوند. اندازه آنها ممکن است از یک لکه کوچک تا چندین توده حجیم متغیر باشد که درمان تا حد زیادی بهاندازه آن بستگی دارد. ممکن است تنها با مصرف یک دوره دارو فیبروم خودش برطرف شود یا بهاندازهای باشد که برای خارج کردن آن نیاز به جراحی یا کورتاژ وجود داشته باشد.
- آدنومیوز
آدنومیوز نیز بافتی است که به جای داخل رحم در داخل دیواره عضلانی اندام شروع به رشد میکند. درد ناشی از این شرایط ممکن است مانند درد پریود به نظر برسد، اما معمولاً طولانیتر است و میتواند شدیدتر از دردهای معمول قاعدگی شما باشد.
در این شرایط مهم است که در اسرع وقت به متخصص خود مراجعه نمایید تا هرچه زودتر علت آن شناسایی شده و درمان مناسب صورت پذیرد.
بهترین روشهای کاهش درد پریود
معمولاً روشهای پزشکی و خانگی بسیار خوبی برای کم کردن دردهای پریود وجود دارد. بااینحال، اگر درد شما شدید است و سبک زندگی شما را تحت تأثیر قرار میدهد، از صحبت با پزشک خود نترسید.
ممکن است برای کمک تنها به بهترین قرص برای کاهش درد پریود داشته باشید و با داروهای در دسترس میتوانید کم کردن دردهای پریود را تجربه کنید. در این قسمت نیز ما بهترین روشهای مؤثر که میتوانید قبل از شروع دردها و گرفتگیهای پریودی جهت کاهش درد پریود امتحان کنید را برایتان آوردهایم:
- از یک پد گرم کننده برای کم کردن درد پریود استفاده کنید.
رحم بهنوعی یک عضله است، بنابراین هر چیزی که به شل شدن عضلات در هنگام گرفتگی کمک کند، مانند استفاده از پدهای گرمایشی یا کیسههای آب گرم یا حتی یک بطری آب گرم ساده، میتواند مفید باشد.
اعمال گرما بهصورت موضعی بهطور غیرمستقیم (از روی لباس) بر روی شکم در ناحیه رحم میتواند حتی بهاندازه مسکنهایی مانند ایبوپروفن برای کاهش درد پریود مؤثر باشد.
- میتوانید از بهترین قرص برای کاهش درد پریود استفاده کنید.
بهترین قرص کاهش دهنده درد پریود قبل از مراجعه به پزشک ممکن است همان داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ناپروکسن، ژلوفن، ایبوپروفن و … باشد؛ اما در افرادی که درد بیشازحدی را تحمل میکنند پزشک ممکن است داروهای دیگری را مانند داروهای کنترل بارداری جهت تنظیم بهتر هورمونها و کم کردن درد پریود برایتان بهعنوان بهترین قرص برای کاهش درد پریود تجویز نماید.
استفاده از داروهای ضدالتهابی میتواند سطح هورمونهای مربوط به افزایش پروستاگلاندینها که عامل اصلی درد پریودی هستند را در بدن کاهش دهد. به همین دلیل، مصرف یک قرص مسکن ضدالتهاب و ضد درد درست قبل از شروع قاعدگی میتواند از افزایش سطح پروستاگلاندینهای دردناک جلوگیری کند.
همچنین در روزهای اول قاعدگی میتوانید بهصورت روزانه از این مسکنها استفاده کنید اما درصورتیکه درد بیشازحد بود بهصورت خودسرانه دوز مصرفی مسکنها را افزایش ندهید و ابتدا با یک متخصص زنان برای کاهش درد پریود مشورت کنید؛ زیرا مصرف بیشازحد قرصهای مسکن نیز میتواند عوارض خطرناکی داشته باشد.
بخصوص اگر سابقه بیماریهایی مانند مشکلات مربوط به معده، کلیه و … را دارید حتی از همان ابتدای امر قبل از مصرف قرصهای مسکن با متخصص مربوطه مشورت نمایید. ممکن است نیاز باشد از نوع خاصی از مسکنها با توجه به ترکیباتی که دارند اصلاً استفاده نکنید.
قرصهای مسکنی که در داروخانهها بهصورت آزاد و بدون نیاز به نسخه فروخته میشوند معمولاً دوزهای پایینتری دارند. ممکن است در صورت عدم اثربخشی مناسب، متخصص زنان شما از دوزهای بالاتر آنها برای کاهش درد پریود شما استفاده نماید. برخی از زنان حتی به 800 میلیگرم مسکن سه بار در روز برای کاهش گرفتگی عضلات نیاز دارند.
- انجام طب سوزنی جهت آرام کردن سیستم عصبی
یکی از معضلات پریودی که میتواند احساس درد را افزایش دهد تغییرات خلقوخو و اصطلاحاً اعصاب خوردی است که فرد دچار آن میشود و حتی تحمل دردهای کمتر نیز برایش سخت خواهد شد. طب سوزنی میتواند ضمن ایجاد آرامش و کاهش تغییرات مربوط به خلق خو، به تسکین گرفتگی عضلات کمک کند.
تصور میشود این روش درمانی آسیایی باستانی سیستم عصبی را آرام میکند و اجازه میدهد خون بیشتری به اندامهای داخلی جریان یابد، درنتیجه حس بهتری در فرد ایجاد خواهد کرد و التهاب را فروکش میکند که همگی اینها منجر به کاهش درد پریود میشود.
در تحقیقی که در این زمینه در آوریل 2016 انجام شد، کارشناسان 42 مطالعه را بررسی کردند که اثرات طب سوزنی را بر کرامپهای پریود مشاهده کردند. سپس نتیجه تأثیر درمان طب سوزنی بر کم کردن دردهای پریود با استفاده از داروهای مسکن بهعنوان بهترین قرص کاهش دهنده درد پریود مقایسه شد. بسیاری از مطالعات نشان دادند افرادی که طب سوزنی انجام داده بودند درد کمتری در دوره قاعدگی داشتند و عوارض جانبی مربوط به مسکنها را نیز تجربه نکردند.
- استفاده از دمنوشها و چایهای گیاهی آرامش بخش
برخی از چایها و دمنوشهای گیاهی ضد درد و ضدالتهاب میتوانند بهخوبی در کاهش درد پریود مؤثر واقع شوند و همچنین میزان گرفتگیهای قاعدگی را کم کنند. تحقیقات در مورد دمنوشهای گیاهی جهت تسکین درد قاعدگی هنوز محدود است، اما چایها برای سالیان سال توسط زنان در طول قاعدگی در فرهنگهای متعدد استفاده شده است و بسیار هم مؤثر هستند.
ازجمله بهترین این دمنوشها میتوان به دمنوش بابونه و نعناع اشاره کرد که اغلب برای دردهای قاعدگی توصیه میشود و بدن را آرام میکنند. سایر چایهای مرتبط با دیسمنوره جهت کاهش درد پریود چایهایی هستند که از زنجبیل یا رازیانه تهیه میشوند.
- کاهش درد پریود با افزایش منیزیم در رژیم غذایی
به نظر میرسد افزایش منیزیم در یک رژیم غذایی بهخوبی میتواند به کم کردن دردهای پریود و کاهش اسپاسمهای عضلانی در این زمان کمک کند. منیزیم در بسیاری از غذاها ازجمله بادام، لوبیا سیاه، اسفناج، ماست و کره بادامزمینی یافت میشود.
همچنین درصورتیکه پزشک بر اساس نتایج آزمایش خون شما مشخص کند که دچار کمبود منیزیم هستید مکمل آن را برایتان تجویز خواهد کرد. دوز مصرفی مکمل شما تا حدی به میزان شدت گرفتگیهای عضلانی و همچنین عوامل دیگر بستگی دارد.
- کاهش درد پریود با ماساژ دادن موضعی برخی از روغنها
ماساژ پوست روی زیر شکم در ناحیه رحم با روغنهای ضروری که با روغنهای حامل مانند نارگیل رقیق شدهاند میتواند آرامش بخش باشد و درد ناشی از گرفتگی قاعدگی را تسکین دهد. محققان از 48 زن با دردهای قاعدگی و سایر علائم خواستند تا بین دورههای قاعدگی، این کار را انجام دهند.
افرادی که این کار را انجام داده بودند کاهش درد پریود را گزارش دادند. روغنهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که بهترین آنها شامل اسطوخودوس، اسانس مریمگلی و اسانس مرزنجوش و … میباشد.
توجه داشته باشید که اگر از این روغنها بهصورت خالص و بدون رقیق کردن با روغنهای حامل استفاده کنید ممکن است واکنشهای پوستی شدیدی در ناحیه ماساژ ایجاد شود. همچنین روغنهای مورد نظر را تنها از فروشگاههای معتبر که مطمئن هستید روغنهای خالص را عرضه میکنند تهیه نمایید.
انجمن ملی آروماتراپی بهطورکلی پیشنهاد میکند قبل از قرار دادن روغنهای ضروری روی پوست، روغنهای ضروری خالص را در کرم، لوسیون یا روغن حامل بدون عطر رقیق کنید تا از تحریک جلوگیری شود.
- انجام ورزش برای کاهش درد پریود یا رابطه جنسی و رسیدن به ارگاسم
اندورفین طبیعی بدن برای تقویت خلقوخوی شما بخصوص در زمان قبل و طول پریود بسیار مفید است. همچنین میتواند در کم کردن دردهای پریود نقش مؤثری داشته باشد. یک راه شناخته شده برای افزایش اندورفین ورزش برای کاهش درد پریود بهصورت هوازی است. داشتن ارگاسم نیز میتواند تا حد خوبی درد و علائم پریودی را بهبود بخشد و حس خوبی به شما بدهد.
- کم کردن درد پریود با بهبود رژیم غذایی
بر اساس تحقیقات منتشر شده در این زمینه، وقتی پژوهشگران 33 زن مبتلا به دیسمنوره را تحت رژیم گیاهخواری کمچرب قرار دادند، متوجه شدند که احساس سقتی عضلانی آنها و دردهای پریودیشان کاهش پیدا کرده است.
با جایگزین کردن ربیهای سالمتر مانند چربیهای غیراشباع موجود در روغنزیتون با چربیهای کمتر سالم مانند چربیهای اشباع شده در محصولات حیوانی میتوانید تا حد زیادی از عوارضی مانند گرفتگیهای شدید جلوگیری کنید.
بهطورکلی، بهتر است سعی کنید چربیهایی که میخورید را با کیفیتتر کنید، مانند چربیهایی که در ماهی یا آجیل یافت میشود. همچنین سعی کنید مقدار سبزیجات و میوهها بخصوص سبزیجات برگ سبز را در رژیم غذایی خود جهت کم کردن دردهای پریود افزایش دهید.
- قرصهای ضدبارداری نیز ممکن است بهترین قرص برای کاهش درد پریود باشند.
درحالیکه استفاده از قرصهای ضدبارداری دقیقاً یک درمان خانگی نیست و باید با تجویز پزشک مصرف شود میتواند یک روش هورمونی برای کم کردن درد پریود باشد. همچنین کنترل بارداری هورمونی معمولاً میزان خونریزی را کاهش میدهد و خونریزی کمتر نیز میتواند منجر به گرفتگی کمتر عضلانی و در نهایت کاهش درد پریود شود.
بهترین ورزش برای کاهش درد پریود چه ورزشی است؟
ورزشهای زیادی بهعنوان ورزش برای کاهش درد پریود وجود دارند که متخصص زنان شما میتواند برخی از آنها را به شما توصیه کند. اگرچه ورزش برای کاهش درد پریود بخصوص در روزهای قبل از پریود و در طول پریود به دلیل کاهش انرژی، خستگی و درد ممکن است زیاد برایتان جذاب نباشد ولی ورزش برای کاهش درد پریود میتواند به دلیل افزایش ترشح هورمون اندورفین بسیار مفید واقع شود.
تحقیقات در مورد ورزش برای کاهش درد پریود نشان میدهد که ورزش در کاهش درد قاعدگی تا حدی مؤثر است که ممکن است حتی نیاز به داروهای مسکن یا بهترین قرص برای کاهش درد پریود را نیز از بین ببرد یا کاهش دهد.
البته ما نمیخواهیم شما ورزشهای سنگین مانند وزنه زدن با وزنههای سنگین را انجام دهید و انجام فعالیتهای سبک مانند پیادهروی نیز میتواند در دروان قاعدگی بهخوبی منجر به کم کردن درد پریود شود.
در اینجا به معرفی برخی از بهترین ورزشها برای کاهش درد پریود میپردازیم که عبارتاند از:
- خم شدن به جلو
الف. بایستید و پاها را کنار هم و بازوها را در کنار بدن قرار دهید.
ب. پاها را روی زمین فشار دهید و در حالت نفس گرفتن دستها را به سمت سقف دراز کنید.
ج. بازدم کنید و بازوها را به طرفین بیرون بیاورید درحالیکه از باسن به سمت جلو حرکت میکنید تا زمین را لمس کنید. اگر نمیتوانید به زمین برسید، میتوانید کمی زانوها را خم کنید. یک دقیقه در این حالت مانده و بعد به حالت اول بگردید. حدود 10 الی 20 بار بسته به شرایط و توانایی خود این حرکت را در هر ست و چند بار در روز انجام دهید.
- نیمه ماه پشتیبانی شده
الف. با سمت چپ مقابل دیوار بایستید.
ب. بهآرامی به جلو خم شوید، نوک انگشتان دست چپ را به سمت زمین ببرید. در همان زمان، پای راست را پشت سر خود تا ارتفاع باسن بلند کنید.
ج. به راست بپیچید تا نوک انگشتان راست را به سمت سقف بکشید، باسن راست را در بالای سمت چپ قرار دهید. کف دست چپ (نوک انگشتان) را روی زمین قرار دهید. پای راست را خم نگه دارید و بهطور یکنواخت نفس بکشید.
30
ثانیه نگه دارید و بعد برای طرف دیگر بهصورت برعکس همین کار را انجام دهید. بسته به توانایی خود میتوانید چندین بار آن را تکرار کنید.
- حالت سر تا زانو
الف. بنشینید و پاهای خود را به سمت جلو بکشید.
ب. زانوی راست را خم کنید و پا را در قسمت داخلی بالای ران چپ قرار دهید.
ج. نفس بکشید و بازوها را بالای سر ببرید.
د. سپس بازدم کنید و روی پای چپ به جلو خم شوید، پیشانی را روی ران (روی بالش) قرار دهید.
ذ. 30 ثانیه در این حالت بمانید، سپس نفس بکشید و بعد دوباره بنشینید.
– خم شدن به جلو با زاویه باز
الف. بهصورت کشیده با کمر صاف روی زمین بنشینید و پاها را تا حد ممکن باز کنید (اگر احساس ناراحتی کردید روی یک بالش کوچک بنشینید).
ب. نفس بگیرید و بازوها را به طرفین و بالای سر به سمت بیرون بکشید.
ج. بازدم کنید و به جلو خم شوید، دستها را جلوی خود دراز کنید و دستها را روی زمین بگذارید.
د. کاسه زانوها را به سمت سقف نگه دارید نه اینکه به سمت خود غلت بزنید.
ذ. پیشانی را به سمت زمین بیاورید (اگر نمیتوانید آن را روی یک بالش یا بلوک قرار دهید). 1 دقیقه نگه دارید.
چه زمانی باید برای کاهش درد پریود به پزشک مراجعه کرد؟
همانطورکه قبلاً نیز به آن اشاره کردیم، اگر درد شدید و خونریزی بسیار شدید باشد باید حتماً در اسرع وقت به متخصص زنان خود مراجعه کنید. در صورت شرایط زیر مراجعه به پزشک جهت کاهش درد پریود الزامیست:
- درد بهطور مداوم و در سیکلهای قاعدگی پیدرپی شما را از انجام فعالیتهای روزمره باز میدارد.
- درد بدتر میشود یا خونریزی با گذشت زمان شدیدتر میشود.
- شما بالای 25 سال دارید و گرفتگی عضلات شدید برایتان یک اتفاق جدید است.
- داروهای OTC یا همان مسکنهای بدون نسخه تأثیر زیادی بر کم کردن درد پریود ندارند.
بهترین قرص برای کاهش درد پریود کدام است؟
در طول متن به داروهای مختلفی جهت کم کردن درد پریود اشاره کردیم. بسته به شرایط شما و علت دردهای شدید و زیاد پریودی ممکن است پزشک از داروهای مختلفی بهعنوان بهترین قرص برای کاهش درد پریود استفاده کند. ازجمله بهترین قرصها برای کاهش درد که ممکن است توسط متخصص تجویز شوند عبارتاند از:
- داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن
- داروهای ضد درد مانند استامینوفن
- داروهای هورمونی مانند قرصهای ضدبارداری
- داروهای ضدافسردگی جهت کنترل خلقوخو و کاهش احساس درد
درمان درد پریود در نوجوانان چه میتواند باشد؟
نوجوانان معمولاً دیسمنوره اولیه ناشی از اولین پریودی را تجربه میکنند. گاهی ممکن است درد زیاد نباشد ولی چون تا قبل از آن تجربهای در مورد این درد نداشتهاند برایشان شدید و سخت است.
بااینحال، روشهای درمان درد پریود در نوجوانان معمولاً فرقی با روشهای گفته شده در طول مقاله ندارد و در نوجوانان نیز اگر درد بیشازحد توان شد و زندگی روزمره نوجوان را مختل کرد باید برای درمان درد پریود در نوجوانان حتماً به متخصص زنان مراجعه نمود.
سخن آخر
همانطورکه ملاحظه کردید روشهای زیادی برای کاهش درد پریود وجود دارد که میتوانید از آنها برای کاهش دردهای پریودی استفاده نمایید.
معمولاً انجام روشهای گفته شده بدون نیاز به مراجعه به پزشک درد شما را تسکین میدهند و یک مقدار درد که گاهاً میتواند بهصورت موقت شدید هم باشد مشکل خاصی نیست و کاملاً طبیعی میباشد؛ اما درصورتیکه درد بیشازحد تحمل باشد و برای چند ساعت یا چند روز ادامه پیدا کند میتواند نشانهای از یک مشکل جدی زنانه مانند کیستهای رحمی یا تخمدان، فیبروم و … باشد که تنها باید توسط متخصص زنان تشخیص داده شده و درمان شود.
شما میتوانید جهت بررسی علت دردهای شدید پریودی خود در صورت وجود برای مشاوره با متخصصانی باتجربه و حاذق در این امر به مرکز تخصصی زنان ما نیز مراجعه کنید. شماره تلفنهای این مرکز برای شما در بخش تماس با ما قرار داده شده است.