پرینورافی

پرینورافی؛ جراحی برای ترمیم پارگی بافت بین مقعد و دهانه واژن

در طول سال‌های اخیر تقاضا برای انجام عمل‌های زیبایی ناحیه تناسلی زنان، بیش از پیش افزایش پیدا کرده است. چرا که زنان به خوبی می‌دانند که تغییرات واژن مانند گشاد شدن یا افتادگی آن، تا چه میزان می‌تواند کیفیت روابط جنسی آن‌ها را کاهش دهد.

این موضوع بر روی اعتماد به نفس برخی از خانم‌ها، تاثیرات منفی بر جای می‌گذارد. پرینورافی، به جراحی روی فضای بین مقعد و واژن گفته می‌شود که در پی شرایط مختلفی چون زایمان طبیعی دچار پارگی می‌شود.

پرینورافی

آنچه در این مقاله می خوانید :

آیا می‌دانید پرينورافي چيست؟

این روزها برای بسیاری از خانم‌ها این سوال مطرح می‌شود که “پرینورافی یعنی چه؟» و چنین عملی به چه جهت انجام می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم پرینه در واقع یکی از بخش‌های تشکیل دهنده اندام‌های تناسلی زنان است که در میان واژن و مقعد واقع شده است.

پرینه ممکن است در هنگام زایمان و یا عواملی مانند چاقی و افزایش وزن، با آسیب‌هایی مواجه شود و در این گونه مواقع، پزشکان با انجام عمل پرینورافی به بیمار خود کمک می‌کنند تا دوباره به حالت تعادل اولیه بازگردد.

از جمله مهم‌ترین مزایای پرینورافی این است که ظاهر زیبایی برای دهانه واژن به وجود آورده و آن را تنگ می‌کند؛ بنابراین خانم‌هایی که پرینورافی را انجام می‌دهند، در هنگام برقراری رابطه جنسی با شریک زندگی خود، بیش از پیش احساس رضایت خواهند داشت.

پس از اگر هنوز هم این سوال در ذهن شما وجود دارند که: عمل پرینورافی چیست؟ بدانید که این عمل در واقع روشی است که پزشکان از طریق آن اقدام به ترمیم عضلات آسیب دیده دهانه واژن نموده و آن را تنگ می‌کنند و با جراحی لابیاپلاستی که به جراحی برای زیباسازی لابیاها اشاره دارد، متفاوت است.

اصطلاح پرینورافی به انگلیسی

در قسمت قبل سعی کردیم به این سوال در ذهن مخاطبان خود پاسخ دهیم که «پرینورافی چیه؟» و چرا برخی از خانم‌ها در مقاطعی از زندگی خود تصمیم می‌گیرند که این عمل را انجام دهند؟ در این قسمت می‌خواهیم شما را با اصطلاح پرینورافی به انگلیسی آشنا کنیم؛ این عمل در زبان انگلسیی با عبارت (Perineorrhaphy) شناخته می‌شود.

این عمل در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان و همچنین کشورمان ایران انجام می‌شود؛ طی این عمل جراحان تلاش می‌کنند تا پرینه آسیب دیده بیمار را ترمیم نموده و بسیاری از مشکلات بیمار خود را از بین ببرند.

پرینه در واقع یکی از بافت‌های حمایت کننده‌ای است که در قسمت میانی مقعد و دهانه واژن قرار گرفته و یکی از اصلی‌ترین نقش‌‌های آن حمایت از دیوار پشت واژن است. پارامترهای زیادی هستند که باعث آسیب به پرینه می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به زایمان طبیعی اشاره نمود.‌

حتی گاهی اوقات مشاهده شده است که با آسیب دیدن پرینه، برخی از خانم‌ها در فرایند ادرار کردن خود نیز با مشکلاتی مواجه شده‌اند و این موضوع برای آن‌ها بیش از پیش آزار دهنده خواهد بود. در این گونه مواقع باید به یک متخصص حاذق و با تجربه زنان و زایمان مراجعه نمود و ضمن مطرح کردن این سوال که «پرینورافی یعنی چه؟» از او بخواهد که در برطرف کردن این آسیب به او کمک کند.

عواملی که باعث آسیب به پرینه می‌شوند

حال که تا حدودی متوجه شدیم عمل پرینورافی چیست؟ خوب است اندکی نیز به عواملی اشاره کنیم که به پرینه آسیب وارد می‌کنند. با شناخت این عوامل، آگاهی‌های بیشتری در مورد عمل پرينورافي به دست آورده و این آگاهی‌ها، پیش از آن که برای عمل پرینورافی آماده شوید برای شما لازم و ضروری است:

⦁ زایمان

بدون شک اصلی‌ترین پارامتری که باعث ایجاد آسیب‌های فراوان به پرینه می‌گردد، زایمان طبیعی است. گاهی اوقات پزشکان برای آن که بتوانند به مادر کمک کنند تا نوزاد خود را به دنیا آورد، مجبورند تا یک برش کوچک در قسمت پرینه ایجاد کنند. هر چند این برش، پس از به دنیا آمدن نوزاد بخیه می‌خورد، اما اگر اسکار بخیه‌ها در ناحیه پرینه باقی بماند، ممکن است است در آینده درد و ناراحتی زیادی را برای بیمار ایجاد کند.

⦁ تغییرات وزنی

در صورتی که شخصی با اضافه وزن زیادی مواجه گردد، بدون شک به پرینه و بافت‌هایی که در اطراف آن قرار دارند فشار بسیار زیادی وارد می‌کند. بنابراین پرینه استحکام و مقاومت خود را دست داده و با آسیب‌های فراوانی مواجه می‌گردد. البته فراموش نکنید که کاهش وزن، آن هم به صورت سریع وناگهانی نیز برای پرینه مشکلات متعددی به وجود خواهد آورد.

چرا که در این فرایند ماهیچه‌ها نمی‌توانند به سرعت، تغییر حجم داده و حالت کشسانی خود را حفظ کنند. در این گونه مواقع ممکن است پرینه شل شده و دچار افتادگی گردد. خوشبختانه با انجام عمل پرينورافي می‌توان تا حدود زیادی این شل شدگی و افتادگی را از بین برد.

⦁ افزایش سن

همه ما به خوبی می‌دانیم که بالا رفتن سن، می‌تواند تغییرات فراوانی را در بدن به وجود آورد و پرینه نیز از این تغییرات بی بهره نخواهد بود. به خصوص در دوران یائسگی، بیش از هر زمان دیگری شاهد تغییر شکل پرینه خواهیم بود. چرا که در این دوران، میزان کلاژن سازی بدن افت پیدا کرده و در نهایت، شل شدگی و افتادگی ماهیچه‌های اطراف پرینه را با خود به همراه می‌آورد.

⦁ بیماری

برخی از خانم‌ها با دچار شدن به بیماری‌هایی مانند تومور در قسمت لگن و یا بیماری‌هایی که در ناحیه تناسلی به وجود می‌آیند، با مشکل شل شدگی و افتادگی پرینه مواجه می‌شوند. در این گونه مواقع، ممکن است پزشکان و متخصصان برای آن‌ها جراحی پرینورافی را در نظر بگیرند.

عمل پرینورافی چگونه انجام می‌شود؟

امیدواریم تا این قسمت از مقاله، به پاسخ این سوال رسیده باشید که «پرینورافی چیه؟» و چه عواملی باعث ایجاد آسیب به پرینه می‌شوند. حال حتماً می‌خواهید بدانید که نحوه انجام پرینورافی چیست و طی مراحل عمل چه اتفاقاتی در انتظار شماست؟

عمل جراحی پرینورافی با بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی آغاز می‌شود و متخصصان در همان قدم‌های اول، شروع به برداشتن پوست اضافه‌ای که در ناحیه پرینه وجود دارد می‌نمایند.

در ادامه عضلات عمیق پرینه که به هر دلیلی دچار آسیب دیدگی شده‌اند، در فرایند عمل پرینورافی به خوبی ترمیم خواهند شد.

پس از آن که تمامی مشکلات پرینه به خوبی برطرف شدند، پزشک این قسمت را بخیه جذب زده و عمل جراحی پرینورافی را به اتمام می‌رساند. این عمل معمولاً حدود یک ساعت به طول می‌انجامد و گاهی اوقات پزشکان آن را با عمل زیبایی واژن (واژینوپلاستی) ترکیب می‌کنند.

قبل از جراحی پرینورافی این اقدامات را انجام دهید

حال که دانستیم جراحی پرینورافی چیست و چگونه انجام می‌شود، بهتر است با اقداماتی که قبل از عمل باید انجام دهید نیز آشنایی مختصری پیدا کنیم. برای آن که فرایند جراحی پرینورافی زنان به خوبی پیش برود، انجام این اقدامات بسیار لازم و ضروری است:

⦁ فراموش نکنید که شما از هر لحاظ (جسمی و روحی) باید برای انجام جراحی پرینورافی آمادگی داشته باشید.

⦁ معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که بین 8 تا 12 ساعت قبل از عمل پرینورافی، سعی کنید از مصرف غذا و نوشیدنی خودداری نمایید.

⦁ قبل از عمل پرینورافی، به هیچ عنوان از سیگار استفاده نکنید ( حتی اگر استرس دارید و می‌خواهید استرس خود را با سیگار برطرف کنید.)

⦁ شب قبل از عمل پرینورافی، حتماً دوش گرفته و تمامی موهای زائدی که در اطراف نواحی تناسلی و مقعد وجود دارند را برطرف کنید.

⦁ در صورتی که سابقه بیماری خاصی دارید و یا داروی خاصی مصرف می‌کنید، حتماً قبل از جراحی پرینورافی آن را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

⦁ بهتر است برای عمل پرینورافی، یک نفر را به عنوان همراه با خود ببرید تا پس از اتمام این عمل، به تمامی امور شما رسیدگی نماید.

فرایند بهبودی شما پس از عمل پرینورافی

بسیاری از خانم‌هایی که قصد دارند تحت عمل جراحی پرینورافی قرار گیرند، دوست دارند از این موضوع مطلع باشند که فرایند بهبودی آن‌ها پس از عمل چگونه سپری می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم خوشبختانه پرینورافی یکی از عمل‌های جراحی ساده‌ای است که آن را جزو عمل‌های سرپایی دسته‌بندی می‌کنند. بنابراین بیمار پس از انجام عمل جراحی پرینورافی می‌تواند همان روز از بیمارستان مرخص شده و به خانه خود باز گردد.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که پس از عمل پرینورافی، ممکن است در روزهای اول احساس درد، سوزش و تورم را در قسمت واژن و پرینه خود داشته باشید. این عوارض کاملاً طبیعی هستند و پس از گذشت چند روز، خود به خود از بین می‌روند و جای هیچ گونه ناراحتی و نگرانی وجود ندارد. البته متخصصان، داروهای مسکنی را برای شما در نظر خواهند گرفت تا درد عمل پرینورافی را کاهش دهند.

به طور کلی، بین 7 تا 10 روز زمان لازم است تا درد و ورم شما پس از پرینورافی از بین رفته و بتوانید مانند قبل، به انجام امور عادی و روزانه خود مشغول باشید. در نهایت هر چقدر بیشتر از خود مراقبت کنید، می‌توانید سریع‌تر دوران نقاهت پس از عمل جراحی پرینورافی را سپری کرده و سلامتی کامل جسم خود را به دست آورید.

جراحی پرینورافی زنان و مراقبت‌های پس از آن

حال که دانستیم جراحی پرینورافی چیست؟ می‌توانیم با دید بازتری به آن نگاه کنیم. اگر تصمیم به انجام عمل پرينورافي گرفته‌اید، فراموش نکنید که بر شما واجب و ضروری است که پس از انجام این عمل، به خوبی از خود مراقبت کنید. درست است که مهارت متخصص و امکانات کلینیک مربوطه، تا حدود زیادی در موفقیت عمل پرینورافی نقش دارند، اما شما نباید مراقبت‌های پس از آن را نادیده بگیرید.

تنها در این صورت است که می‌توانید خیلی زود سلامتی خود را به دست آورده و نتایج عمل پرینورافی را مشاهده کنید؛ در ادامه مطلب این مراقبت‌ها را برای شما ذکر می‌کنیم:

⦁ تا دو روز پس از عمل پرینورافی نباید استحمام کنید، چرا که این کار می‌تواند برای بخیه‌های شما و جای زخمی که هنوز خوب نشده است، مضر باشد.

⦁ یکی از مهم‌ترین مراقبت‌هایی که پس از جراحی پرینورافی باید به آن توجه کنید این است که حداقل برای 4 هفته نباید هیچ نوع رابطه جنسی را تجربه کنید.

⦁ پس از پرینورافی، تا چندین هفته به هیچ عنوان بار سنگین بلند نکنید؛ این موضوع فشار بسیار زیادی به بدن شما وارد نموده و ممکن است باعث باز شدن بخیه‌های شما گردد.

⦁ بدون شک پزشک شما پس از انجام عمل جراحی پرینورافی، داروهایی را برای شما در نظر گرفته است؛ تمامی این داروها باید سر ساعت مصرف شوند تا از عفونت و یا ایجاد التهاب در قسمت پرینه جلوگیری به عمل آید.

⦁ پس از عمل پرینورافی، حتماً چند روزی را به استراحت سپری کنید تا جسم شما دوباره توان از دست رفته خود را به دست آورد.

⦁ لباس‌های زیر شما پس از عمل جراحی پرینورافی زنان، باید به صورت مرتب و هر روز عوض شوند.

⦁ شما باید هر روز بخیه‌ها و پانسمان خود را بررسی نموده و اگر هر نوع مورد غیر عادی مشاهده کردید، به سرعت آن را به اطلاع پزشک معالج خود برسانید.

مزایای پرینورافی را به خوبی بشناسید

عمل جراحی پرینورافی زنان، معمولاً برای افرادی انجام می‌پذیرد که در اثر عواملی مانند افزایش سن، زایمان و… دچار آسیب در این قسمت از جسم خود شده‌اند. این عمل اگر به درستی انجام گیرد، مزایای فراوانی را برای بیمار به همراه می‌آورد؛ از جمله مزایای پرینورافی، می‌توان به پارامترهای زیر اشاره کرد:

⦁ درمان پارگی پرینه: بسیاری از خانم‌ها در هنگام به دنیا آوردن نوزاد خود به روش طبیعی، با پارگی پرینه مواجه می‌شوند؛ این وضعیت ناخوشایند با پرینورافی به طور کامل قابل درمان خواهد بود.

⦁ زیبایی پرینه: بدون شک در فرایند بارداری و زایمان، پرینه با تغییر شکل مواجه شده و زیبایی خود را از دست می‌دهد؛ خوشبختانه با عمل پرینورافی، می‌توان جذابیت و زیبایی از دست رفته پرینه را دوباره به آن بازگرداند.

⦁ تنگ شدن دهانه واژن: یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای پرینورافی این است که دهانه واژن را تنگ نموده و به این صورت باعث بهبود کیفیت روابط جنسی می‌گردد.

⦁ افزایش لذت جنسی: همان گونه که اشاره شد، یکی از مزایای پرینورافی، تنگ کردن دهانه واژن است که نقش مهمی در افزایش لذت جنسی خانم‌ها ایفا می‌کند.

آیا عمل پرینورافی عوارضی نیز به همراه دارد؟

پرینورافی نیز در واقع یک نوع عمل جراحی محسوب می‌شود و هر عملی (خواه درمانی، خواه زیبایی) عوارض خاص خود را به همراه دارد. حال که دانستیم عمل پرینورافی چیست و چه مزایایی دارد، بهتر است عوارض آن را نیز بشناسیم و با آگاهی کامل برای انجام این عمل تصمیم بگیریم:

⦁ خونریزی: پس از عمل پرینورافی، ممکن است شاهد خونریزی از قسمت بخیه‌های خود باشید که تا حدودی این فرایند طبیعی است و پس از گذشت مدتی برطرف می‌گردد.

⦁ عفونت: یکی از عوارض ناخوشایند جراحی پرینورافی، عفونت محل بخیه‌هاست؛ به همین سبب است که پزشکان پس از عمل پرینورافی، داروهای آنتی بیوتیک را برای بیماران خود تجویز نموده و از آن‌ها می‌خواهند که داروهای خود را سر ساعت مصرف کنند.

⦁ سرگیجه و حالت تهوع: مشاهده شده است که برخی از خانم‌ها پس از پرینورافی، با حالت تهوع و سرگیجه مواجه می‌شوند که کاملاً طبیعی است و ممکن است به سبب داروی بیهوشی رخ داده باشد.

⦁ درد: گاهی اوقات در دوران نقاهت پس از جراحی پرینورافی، با دردهایی در این قسمت مواجه می‌شوید که با مصرف مسکن، می‌توان آن‌ها را تسکین داد.

پارامترهای تاثیرگذار بر روی هزینه عمل پرینورافی

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شخصی که تصمیم گرفته است عمل پرینورافی را انجام دهد، هزینه آن است. به سبب آن که در کشورمان همواره با نوسانات اقتصادی فراوانی مواجه هستیم، بنابراین نمی‌توان به صورت دقیق و کامل، هزینه‌ای برای عمل پرينورافي در نظر گرفت. اما پارامترهایی وجود دارند که بر روی قیمت این عمل تاثیر گذار هستند و ما در این قسمت به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

⦁ دستمزد جراح

از جمله مهم‌ترین پارامترهای تعیین کننده هزینه پرینورافی، دستمزدی است که جراح از شما دریافت می‌کند. اگر شما برای عمل جراحی پرینورافی زنان به یک متخصص حاذق، با تجربه و ماهر (که شهرت بسیار خوبی دارد مراجعه کنید) باید دستمزد بیشتری پرداخت کنید.

⦁ نوع بیمارستان یا کلینیک درمانی

شما قصد دارید عمل پرینورافی خود را در چه بیمارستانی انجام دهید؟ قطعاً انجام این عمل در بیمارستان‌های خصوصی و یا کلینیک‌های معتبر درمانی، هزینه‌های بیشتری را برای شما به همراه خواهد آورد.

⦁ هزینه اقدامات قبل از عمل پرینورافی
متخصصان برای شما انجام آزمایشاتی را قبل از پرینورافی تجویز خواهند نمود؛ این موارد را نیز باید به هزینه عمل جراحی پرینورافی اضافه کنید.

⦁ ترکیب عمل پرینورافی با سایر عمل‌های جراحی

گاهی اوقات بیماران قصد دارند به همراه پرینورافی، جراحی‌های دیگری نیز مانند لابیاپلاستی یا واژینوپلاستی را نیز انجام دهند که بدون شک هزینه‌های این عمل را تا حدود بسیار زیادی افزایش خواهد داد.

عمل جراحی پرینورافی برای این دسته از افراد مناسب است

در صورتی که شما نیز جزو یکی از افراد زیر هستید، بدانید که عمل پرینورافی برای شما مناسب است و می‌توانید با مشورت پزشک خویش، اقدام به انجام آن کنید:

⦁ اگر فکر می‌کنید که واژن شما با افتادگی و شل شدگی مواجه شده است.

⦁ اگر ترشحاتی که در واژن شما به وجود می آیند به قدری زیاد هستند که نمی‌توانید لذت رابطه جنسی را احساس کنید.

⦁ اگر شریک زندگی شما، از برقراری رابطه جنسی با شما رضایت چندان زیادی ندارد.

⦁ اگر در جسم خود با مشکلاتی مانند بی اختیاری ادرار یا عفونت‌های سیستم تناسلی مواجه هستید.

⦁ اگر در هنگام انجام ورزش یا فعالیت‌های ساده روزانه، احساس می‌کنید که از قسمت واژن شما باد خارج می‌شود.

⦁ اگر به سبب زایمان‌های طبیعی مکرر، با شل شدگی و افتادگی واژن خود مواجه شده‌اید.

⦁ اگر در هنگام انجام رابطه جنسی، نمی‌توانید به ارگاسم برسید.

⦁ اگر به صورت ژنتیکی با شل شدگی و افتادگی عضلات واژن مواجه هستید.
اگر در این شرایط هستید برای عمل پرینورافی انتخاب مناسبی نیستید

با وجود مزایای پرینورافی که در قسمت‌های قبل با آن آشنا شدیم، اما این عمل برای تمامی افراد مناسب نیست. در صورتی که شما به هر علتی شرایط انجام عمل پرینورافی را نداشته باشید، هرگز نباید برای انجام آن اقدام کنید، چرا که این موضوع ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیری را برای جسم شما به وجود آورد. بنابراین اگر شما جزو این دسته از افرادی هستید که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم، بهتر است برای انجام جراحی پرینورافی دست نگه دارید:

⦁ در صورتی که در دوران بارداری به سر می‌برید و یا قصد دارید در ماه‌های آینده باردار شوید، به هیچ عنوان نباید عمل پرینورافی را انجام دهید. پرینورافی بهتر است زمانی صورت پذیرد که شما یک یا چند بارداری را تجربه کرده‌اید و دیگر قصد حامله شدن را ندارید.

⦁ اگر از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار باشید، ممکن است پزشک شما را از انجام جراحی پرینورافی منع کند؛ چرا که برای بهبودی بعد از پرینورافی، نیاز به سیستم ایمنی قدرتمندی دارید تا بخیه‌های شما هر چه زودتر خوب شوند و بتوانید به زندگی عادی خود بازگردید.

⦁ افرادی که به بیماری‌های مختلف مانند دیابت، مشکلات قلبی، مشکلات کلیوی و… مبتلا هستند، بهتر است برای انجام عمل پرینورافی، احتیاط‌های لازم را به عمل آورده و قبل از انجام هر کاری، با چنین متخصص حاذق و با تجربه در این زمینه مشورت کنند.

پرینورافی و تاثیر آن بر روی روابط جنسی

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است برخی از خانم‌ها از متخصص خود بپرسند این است که جراحی پرینورافی زنان، بر روی روابط جنسی آن‌ها تاثیرگذار است؟ چرا که تا پیش از این به سبب آسیب دیدن پرینه در اثر زایمان، رضایت جنسی بیمار و شریک زندگی او از این روابط کاهش پیدا کرده بود.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم به سبب آن که در فرایند عمل پرینورافی دهانه واژن بیمار نیز تنگ می‌شود، بنابراین می‌توان گفت که این عمل، تاثیر بسزایی در بهبود روابط جنسی دارد. بسیاری از بیماران پس از انجام عمل جراحی پرینورافی و سپری شدن دوران نقاهت خود، تجربه بسیار خوشایندی از رابطه جنسی با شریک زندگی خود را درک کرده‌اند.

البته این نکته را فراموش نکنید که تاثیر پرینورافی بر روی روابط جنسی، تنها در صورتی است که آسیب به پرینه، مربوط به قسمت ورودی دهانه واژن باشد. در این گونه مواقع می‌توان به میزان 2 الی 3 سانتی‌متر از ورودی واژن را تنگ نمود. اما در صورتی که آسیب دیدگی پرینه عمیق تر از این میزان باشد، نمی‌توان با عمل جراحی پرینورافی، مشکل رابطه جنسی را برطرف نمود. در این گونه مواقع، باید مشکل را با متخصص خود مطرح کنید تا راه حل دیگری برای شما در نظر بگیرد.

ماندگاری نتایج پرینورافی چقدر است؟

بدون شک تمامی کسانی که برای عمل پرینورافی اقدام می کنند، دوست دارند هر چه سریع‌تر، نتیجه این عمل را مشاهده کنند. به همین سبب است که در همان دیدار اولیه با متخصص خود، از او سوال می‌کنند که این عمل، تا چه میزان ماندگاری دارد؟

متخصصان در پاسخ به این سوال می‌گویند همه چیز به شما و سبک زندگی شما بستگی دارد. به عنوان مثال اگر پس از عمل پرینورافی به خوبی از خود مراقبت نموده و فعالیت های سنگین انجام ندهید، بدون شک ماندگاری این عمل بیش از پیش خواهد بود.

البته این نکته را فراموش نکنید که اگر شما پس از عمل پرینورافی، مجدداً باردار شده و با روش طبیعی زایمان کنید، ممکن است دوباره پرینه شما دچار آسیب شده و نتایج این عمل تحت تاثیر قرار بگیرند. به همین سبب است که پزشکان همواره به بیماران توصیه می کنند که این عمل را زمانی انجام دهید که دیگر قصد بارداری و زایمان نداشته باشید.

سخن پایانی

همان گونه که متوجه شدید، عمل جراحی پرینورافی، یکی از جدیدترین روش‌هایی است که می‌توان از طریق آن پرینه را ترمیم نمود. علاوه بر این، طی این عمل می‌توان واژن را تنگ کرد و دوباره جوانی و شادابی را به آن بازگرداند. ما با ارائه این مقاله تلاش کردیم به شما بگوییم جراحی پرینورافی چیست و چرا برخی از پزشکان آن را توصیه می‌کنند؟

همچنین در مورد نحوه انجام پرینورافی نکاتی را با شما عزیزان در میان گذاشتیم و در مورد مراقبت‌های قبل و بعد از آن با شما صحبت کردیم. در قسمتی از مقاله در مورد مزایای پرینورافی و عوارض آن برای شما گفتیم و هر آن چه نیاز بود در مورد این عمل بدانید را به اطلاع شما رساندیم. امیدواریم این مطالب به شما کمک کرده باشند تا دیدگاه درستی در مورد این عمل پیدا کرده و با آگاهی کامل در مورد آن تصمیم بگیرید.