‌جوش تناسلی مردان

‌جوش تناسلی مردان با HPV چه تفاوتی دارد؟

جوش تناسلی مردان، زمانی که ظاهر می‌شود، ممکن است دردناک باشد و شاید شما را نگران آینده جنسی‌تان بکند، زیرا امکان دارد این جوش، عفونتی جدی باشد و باعث آلودگی شریکتان هم بشود، البته که ما امیدواریم حساسیتی ساده باشد.

جوش‌ تناسلی می‌توانند علل مختلفی مانند حساسیت‌های پوستی، فولیکولیت (التهاب فولیکول مو)، عوامل باکتریایی و ویروسی داشته باشند.

جوش‌ و زگیل تناسلی (HPV) در دید افراد غیر متخصص، قابل تشخیص نیستند، هردو بیماری دلایل و درمان‌های کاملا متفاوتی دارند و در صورت انتقال از آقایان به بانوان، عواقبی مانند سرطان دهانه رحم در پی دارد، بنابراین مراجعه به پزشک، خیال شما را از درمان قطعی راحت می‌کند.

در این مقاله، با علل، فرایند درمان و پیشگیری عارضه‌تان آشنا خواهید شد، تا به کمک پزشک معالج، در مسیری روشن قدم بردارید.

تماس با دکتر متخصص زنان
آیا با تفاوت‌های جوش تناسلی مردان و زگیل تناسلی آشنایی دارید؟
همین الان از پزشک متخصص بپرس.

انواع جوش تناسلی مردان به ما چه می‌گوید؟

فهرست مطالب

داشتن جوش روی آلت تناسلی ممکن است باعث نگرانی شود. این جوش‌ها به ندرت علائمی از بیماری‌های خطرناک هستند. هرکدام از آنها، علائم خاص خود را دارند که بر اثر واکنش بدن به عوامل گوناگون رخ می‌دهد، این علائم عبارتند از:

جوش‌های قرمز: جوش‌های قرمز رنگ معمولا به دلیل التهاب پوست یا تحریک ناشی از ترشحات پوستی یا محصولات بهداشتی ایجاد می‌شوند.

جوش‌های سفید: جوش‌های سفید می‌توانند علامت عفونت باکتریایی یا توده‌های سیستم لنفاوی باشند.

 جوش‌های دارای مایع: جوش‌دارای مایع، ناشی از التهاب و تجمع پوستی یا عفونت است.

 جوش‌های خونی: این نوع جوش‌ها گاه به صورت خونریزی یا جوش‌هایی با قرمزی تیره مشاهده می‌شوند. این جوش‌ها از عوامل مختلفی ناشی می‌شوند.

چه عواملی باعث ایجاد جوش تناسلی مردان می‌شوند؟

ظهور جوش در ناحیه تناسلی، می‌تواند عوامل گوناگونی داشته باشد که عبارتند از:

تعریق بیش از حد: ناحیه تناسلی حساسیت زیادی دارد و به همین علت به تعریق زیاد واکنش نشان می‌دهد. نتیجه این وضعیت، بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش‌های آکنه‌مانند است.

التهاب منافذ مو:‌ التهاب منافذ مو موجب تشکیل جوش‌های قرمز و دردناک می‌شود.

تحریک پوست: اگر از مواد شوینده، صابون‌های قوی و یا انواع محصولات پوستی استفاده کنید، ممکن است باعث تحریک پوست ناحیه تناسلی و ایجاد‌جوش بشود.

عفونت‌های قارچی یا باکتریایی: عفونت‌های باکتریایی یا قارچی که ناشی از شرایط گرم و مرطوب ناحیه تناسلی هستند، باعث ایجاد جوش می‌شوند.

آلرژی‌ها: حساسیت به مواد مختلف، مانند لاتکس یا مواد شوینده، می‌تواند باعث ایجاد جوش بشود.

فروکتوز در مواد غذایی: مصرف بیش از حد فروکتوز در برخی مواد غذایی، از دیگر عوامل ایجاد جوش است.

تماس با مواد شیمیایی: تماس با مواد شیمیایی ناشناخته، مثل مواد ضدعفونی کننده یا تمیزکننده‌های قوی، باعث زدن جوش می‌شود.

اصطکاک و فرسایش: اصطکاک دائم پوست ناحیه تناسلی با لباس‌ها یا اشیا می‌تواند به تحریک و ایجاد‌ جوش شود.

اگر مشکلی مانند جوش در ناحیه تناسلی دارید، بهتر است از پزشک کمک بگیرید. پزشک از طریق ارزیابی دقیق، تشخیص می‌دهد که مشکل شما چیست و درمان مناسب را پیشنهاد می‌دهد.

هر ۵ نوع جوش‌ تناسلی را چگونه از یکدیگر تشخیص بدهیم؟

جوش‌ها گونه‌های مختلفی دارند که تشخیص دقیق نوع آن‌ها به نظر پزشک نیاز دارد. در اینجا به برخی از انواع جوش تناسلی اشاره می‌کنیم:

جوش‌های آکنه‌مانند (پوستی): این جوش‌ها می‌توانند به رنگ‌های قرمز، سفید و قهوه‌ای باشند که معمولا به دلیل بسته شدن منافذ پوست و تولید چربی زیاد توسط پوست ایجاد می‌شوند.

کیست‌های پوستی: در ناحیه تناسلی مردان ممکن است کیست‌های پوستی ایجاد بشود که به جوش‌های سرسفید شباهت دارند. نام این کیست‌ها میلیوما، میلیا یا کیست اپیدرموئیدی است.

زگیل‌های مویی: زگیل‌های مویی (فولیکولیت) از دیگر عوامل بیماری‌زا هستند. این آفت‌های مویی، اطراف مو را دچار تورم و قرمزی می‌کنند.

آفت‌های عفونی: عفونت‌های باکتریایی یا قارچی ممکن است با تورم، قرمزی و خارش همراه باشند.

لنفوگرنولوما (گرانولوما تحت پوستی): توده‌های پوستی که شایع‌ترین عامل آن رابطه مقعدی است، این ضایعه پوستی در ناحیه تناسلی، گاه به صورت جوش بروز پیدا می‌کند.

جوش‌های تناسلی خطرناک چه علائمی دارند و راه درمانشان چیست؟

این جوش‌ها معمولا ناشی از عواملی مانند تعریق بیش از حد، التهاب منافذ مویی، تحریک پوست یا عفونت‌های قارچی یا باکتریایی هستند.

با این همه، جوش‌ها می‌توانند نشانه‌ای از مشکلات جدی‌تر باشند. این موارد نیازمند توجه پزشکی فوری هستند:

تورم و قرمزی شدید: اگر جوش‌ به صورت ناگهانی دچار تورم و قرمزی شدید بشود، می‌تواند نشانه التهاب شدید یا عفونت باشد.

درد شدید: از دیگر عواملی که باید به آن توجه کنید، درد شدید است که اگر این درد افزایش پیدا کند، باید بررسی شود.

تغییر رنگ و شکل: اگر جوش تناسلی  دچار تغییر رنگ و شکل بشود، و تغییرات غیرعادی در آن ایجاد شود، نشانه مشکلات جدی است.

خارش و سوزش: وجود خارش یا سوزش شدید، می‌تواند ناشی از تحریک شدید یا عفونت باشد.

افزایش تعداد جوش‌ها: اگر تعداد جوش‌ها  به صورت ناگهانی افزایش پیدا کند و به صورت غیرعادی عمل کند، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

در این موارد، برای تشخیص دقیق علت جوش، باید با پزشک مشورت کنید تا از طریق تشخیص دقیق، درمان مناسب را تجویز کند.

 

اگر‌جوش نشانه بیماری خطرناکی باشد، چگونه درمان می‌شود؟

اگر‌عارضه پوستی شما خطرناک باشد، باید برای تشخیص دقیق و درمان به پزشک مراجعه شود. درمان چنین مشکلی نیاز به بررسی نوع بیماری و شدت آن دارد. این بیماری‌ها عبارتند از:

هرپس تناسلی: هرپس تناسلی نوعی عفونت ویروسی است که منجر به تشکیل جوش‌های دردناک، آفت‌های ریز، و سفیدی‌های مختلف روی پوست ناحیه تناسلی می‌شود. برای درمان این مشکل معمولا داروهای ضدویروسی تجویز می‌شوند.

زگیل‌های مویی (مولوسکوم کانتاژیوزوم): این نوع عفونت ویروسی باعث تشکیل آفت‌های کروی شکلی روی پوست ناحیه تناسلی می‌شوند. درمان‌های این ضایعات پوستی، شامل جراحی، کریوتراپی (به وسیله یخ) یا داروهای خوراکی است.

عفونت باکتریایی: بیماری‌هایی مانند گونوره و کلامیدیا باعث ایجاد جوش تناسلی در مردان می‌شوند. درمان این نوع عفونت‌ها با مصرف آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود.

سارکوئیدوز (سارکوئیدوزیس): این بیماری که بیماری عفونی نادری است، منجر به تشکیل توده‌های قرمز یا قهوه‌ای در نقاط مختلف بدن، از جمله ناحیه تناسلی می‌شود. معمولا برای این بیماری، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.

اگر جوش از عوارض بیماری خطرناکی باشد، برای تشخیص دقیق علت آن و درمان به موقع، باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک می‌تواند از طریق معاینه‌های لازم و دقیق، مشکل را تشخیص داده و درمان‌های لازم را تجویز کند.

جوش سرسفید روی آلت تناسلی مردان نشانه چه نوع بیماری‌هایی هستند؟

جوش‌های سرسفید موجود روی آلت تناسلی مردان، می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. اما صرفا با نگاه کردن بجه این جوش‌ها، نمی‌توان علت آن را تشخیص داد. برای این منظور به پزشک متخصص پوست یا اورولوژیست مراجعه کنید.

آیا جوش سرسفید روی آلت تناسلی مردان خود به خود درمان می‌شود؟

جوش سرسفید ایجاد شده روی آلت تناسلی مردان، معمولا ناشی از مشکلی جدی نیست و نیاز به نگرانی ندارد. جوش به دلایلی همچون تغییرات پوستی معمول، التهابات منافذ مویی، تغییرات در تعریق یا تماس با مواد تحریک‌کننده ایجاد می‌شود. این جوش‌ها اغلب خودبخود بهبود می‌یابند و به درمان خاصی نیاز ندارند.

اما اگر جوش سرسفید با علائمی مانند تورم شدید، قرمزی مشخص، درد شدید، خارش مداوم یا تغییر شکل و اندازه همراه بشود، می‌تواند ناشی از وضعیتی غیرعادی باشد. در این شرایط باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا پس از تشخیص دقیق، درمان مناسب را تجویز نماید.

تماس با دکتر متخصص زنان
آیا با تفاوت‌های جوش تناسلی مردان و زگیل تناسلی آشنایی دارید؟
همین الان از پزشک متخصص بپرس.

آیا جوش زدن می‌تواند ژنتیکی باشد؟

جوش خونی از دیگر عوارض پوستی تناسلی است، این نوع ضایعات کوچک و آبکی در ناحیه تناسلی مردان به عنوان جوش خونی شناخته می‌شوند. این جوش‌ها معمولا بی‌خطرند و ناراحتی ایجاد نمی‌کنند.

در برخی موارد جوش خونی ناحیه تناسلی ناشی از یک بیماری نادر به نام Fabry است که یک اختلال ژنتیکی نادر است. در این موارد تست‌های ژنتیکی و مشاوره پزشکی نیاز است.

جوش قرمز تناسلی مردان چگونه به وجود می‌آیند؟

جوش قسمت تناسلی بدن، گاهی به صورت جوش‌های قرمز بروز می‌یابد. جوش‌های قرمز ناحیه تناسلی مردان از عوامل گوناگونی ناشی می‌شود مانند:

التهاب پوست: جوش قرمز می‌تواند به دلیل التهاب پوستی رخ دهد. این التهاب می‌تواند ناشی از تحریک، اصابت با باکتری‌ها، یا عوامل دیگر باشد.

عفونت‌های قارچی: عفونت‌های قارچی هم می‌توانند باعث جوش‌های قرمز در ناحیه تناسلی شوند. یکی از این عفونت‌ها کاندیدیازیس است که بیماری قارچی شایعی است.

عفونت‌های ویروسی: ‌ برخی ویروس‌ها مانند هرپس، در ناحیه تناسلی، جوش قرمز ایجاد می‌کنند.

تحریک: گاهی استفاده از محصولات بهداشتی، صابون‌ها یا محصولات شوینده می‌تواند عاملی در ایجاد جوش-های قرمز در ناحیه تناسلی باشد.

جهت تشخیص دقیق و درمان مشکل و استفاده از داروهای مناسب حتما به پزشک مراجعه کنید و به صورت خودسرانه دارو مصرف نکنید.

جوش قرمز روی کلاهک تناسلی مرد

جوش قرمز روی کلاهک آلت، نوع دیگری از جوش‌ها است. این پدیده عوامل مختلفی دارد، از جمله:

التهاب پوست: اگر پوست ناحیه کلاهک تناسلی دچار التهاب شود، ممکن است جوش‌های قرمز در این ناحیه ایجاد بشود. التهاب، ناشی از تحریک، ترشحات پوستی، یا عوامل دیگر است و مورد چندان خطرناکی نیست.

عفونت‌های قارچی:‌جوش کلاهک تناسلی ممکن است از عفونت‌های قارچی نشأت بگیرد. چنین عفونتی احتمالا نیازمند درمان است.

عفونت‌های ویروسی: ویروس‌هایی مانند هرپس هم می‌توانند موثر باشند. این عوامل بیماری‌زا در کلاهک تناسلی مردان، موجب ایجاد جوش قرمز می‌شوند.

تحریک: گاهی استفاده از محصولات بهداشتی، صابون‌ها، لباس‌ها یا محصولات شوینده، می‌تواند منجر به ایجاد جوش‌های قرمز در این ناحیه بشود.

آیا عفونت قارچی، باعث جوش زدن می‌شود؟

در مجموع دو نوع عفونت قارچی وجود دارد که می‌تواند عامل ایجاد‌جوش نواحی تناسلی بشود، این دو نوع عبارتند از:

کاندیدیازیس (عفونت کاندیدا): چنین عفونتی جزو عفونت‌های قارچی بسیار شایع است. علائم این عفونت مواردی از جمله قرمزی، خارش، جوش‌‌هایی با بافت‌ سفید یا کرمی رنگ است. برای درمان این نوع عفونت، پزشکان معمولا استفاده از کرم‌ها یا قرص‌های ضدقارچ را توصیه می‌کنند.

درماتوفیتوز یا انگل کژوار: یک نوع عفونت قارچی است که تحت عنوان انگل کژوار شناخته می‌شود. این عفونت قارچی، دارای علائمی مانند قرمزی، خارش، جوش‌زدن با حاشیه‌های دقیق و کمی ارتفاع است. این عفونت را هم معمولا با کرم‌ها و قرص‌های ضدقارچ می‌توان رفع کرد.

به یاد داشته باشید که درمانی موثر است که بر پایه تشخیص دقیق عامل ایجاد بیماری انجام بشود. در نتیجه به صورت خودسرانه از داروهای ضدقارچ استفاده نکنید و با مراجعه به پزشک ابتدا از نوع‌جوش مطمئن بشوید.

جوش‌تناسلی حاصل از HPV را چگونه از جوش‌های دیگر تشخیص بدهیم؟

دو نوع اصلی از عفونت‌های ویروسی وجود دارند که موجب ایجاد‌ جوش می‌شوند. این دو نوع ویروس عبارتند از:

عفونت هرپس: عفونت هرپس دو نوع است: نوع 1 (HSV-1) که معمولا به عفونت دهانی و عفونت لب‌ها می-انجامد، نوع 2 (HSV-2) که بیشتر می‌تواند عفونت‌های تناسلی ایجاد کند. عفونت هرپس در قالب جوش‌هایی ظاهر می‌شود که پرزور هستند و در ناحیه تناسلی موجب ایجاد خارش، سوزش و درد می‌شوند. درمان این جوش‌ها می‌تواند از طریق داروهای ضدویروسی انجام شود.

عفونت پاپیلوماویروس: برخی از انواع ویروس‌های HPV می‌توانند به ایجاد جوش تناسلی در مردان بینجامند. این ویروس عموما علامتی ندارد یا علامتی خفیف مانند جوش‌ها، توده‌ها یا زون‌های خارجی دارد. واکسیناسیون در پیشگیری برخی از این ویروس‌ها کمک می‌کند.

برای اینکه دریابید آیا به این عفونت ویروسی مبتلا شده‌اید یا خیر، باید به پزشک متخصص رجوع کنید. این عفونت ویروسی باید در اسرع وقت تشخیص داده شده و درمان آن آغاز بشود. اگر این عفونت به موقع درمان نشود می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت شما برجای بگذارد.

کدام ضايعات پوستی موجب‌جوش تناسلی مردان می‌شوند و درمانشان چیست؟

ضایعات پوستی متنوعی در قالب‌جوش بروز پیدا می‌کنند. برخی از انواع این ضایعات عبارتند از:

کیست‌های اپیدرمال: چنین کیست‌هایی ناشی از توده‌های پوستی اپیدرم هستند. ممکن است این کیست‌ها به صورت جوش‌های پرزور مشخص شوند. درمان این کیست‌ها از طریق جراحی انجام می‌شود.

واپسین‌ها (Warts): واپسین‌ها در شرایطی ایجاد می‌شوند که فرد با عفونت ویروس پاپیلوماویروس (HPV) درگیر شده باشد. این موارد در قالب جوش‌های خارجی بروز پیدا می‌کنند و برای درمان آنها باید از روش‌هایی مانند از الکتروکراوتر یا داروهای تجویزی سود برد.

ژنیتال هرپس (Genital Herpes): هرپس هم عفونت ویروسی‌ای است که در ناحیه تناسلی مردان به صورت جوش‌های پرزور دارای مایع ظاهر می‌شود. درمان این ویروس از طریق داروهای ضدویروسی‌ که پزشک تجویز می‌کند، انجام می‌شود.

عفونت‌های قارچی: برخی از عفونت‌های قارچی، این مشکل پوستی را رقم می‎‏زنند، این دسته از جوش‌ها باید از طریق داروهای ضدقارچ محلی یا سیستمی درمان شوند.

درمان چنین مشکلاتی نیاز به نظر پزشک متخصص دارد.‌جوش ناحیه تناسلی با اینکه انواع گوناگونی دارد اما بسیاری از آنها به لحاظ ظاهری شبیه هم هستند و تشخیص آنها کار افراد غیرمتخصص نیست. در نتیجه از درمان‌های خودسرانه بپرهیزید تا دچار عوارض و مشکلات بعدی نشوید.

چگونه آفت های عفونی ناحیه تناسلی مردان را می‌توان از آکنه تشخیص داد؟

برای اینکه بتوان آفت‌های عفونی ناحیه تناسلی مردان را از آکنه تشخیص داد، باید نظر پزشک متخصص را جویا شد. اما برخی علائم و نشانه‌ها به ما در تشخیص این دو وضعیت کمک می‌کنند:

تورم و قرمزی شدید: آفت‌های عفونی عموما تورم شدید و قرمزی همراه خود دارند.

درد و تحریک: آفت‌ها، فرد را دچار درد و تحریک زیادی می‌کنند.

آب‌کیسه‌ها و ضایعات مایع: در برخی موارد، آفت‌های عفونی خود را به صورت ضایعات مایع نشان می‌دهند.

خروج مایعات عفونی: گاهی ممکن است عفونت به شکل مایعات غلیظ یا ملتهب، از داخل آفت‌ها خارج بشود.

آکنه:

کراتینیزاسیون (توده‌های چربی): آکنه اغلب از جمع شدن توده‌های چربی در منافذ پوست ایجاد می‌شود. این توده‌ها گاهی شکل سفیدی به خود می‌گیرند و جوش سرسفید نامیده می‌شوند.

پوست بدون تورم با قرمزی خفیف: آکنه در اغلب موارد تورم و قرمزی زیادی ایجاد نمی‌کند.

اکثراً بی‌درد: آکنه درد زیادی ندارد و اگر هم دچار درد بشود، دردش غیرقابل تحمل یا آزاردهنده نیست.

فاقد علائم تورم و التهاب شدید: تورم و التهاب شدید آکنه بسیار به ندرت رخ می‌دهد.

به هرحال باز هم به قضاوت خود نباید اعتماد کنید. سعی کنید که برای تشخیص دقیق و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.

 

لنفوگرنولوما چه فرقی با جوش‌های آکنه تناسلی مردان دارند؟

لنفوگرنولوما و جوش‌های آکنه تناسلی مردان با یکدیگر متفاوت هستند. این تفاوت‌ها در مواردی مانند نشانه‌ها، ظاهر و علائم است. در اینجا به برخی از تفاوت‌ها اشاره می‌شود:

لنفوگرنولوماها

توده زیرپوستی: لنفوگرنولوما به صورت توده زیرپوستی و نسبتا نرم بروز پیدا می‌کند که معمولا درد و اختلالی ایجاد نمی‌کنند.

شکل و اندازه: شکل این توده‌ها کروی یا بیضوی است و حجم آنها از کوچک تا بزرگ متنوع است.

محل ظهور: لنفوگرنولوما در ناحیه تناسلی مردان، یعنی در بین بخش بالایی ران و منطقه تناسلی دیده می-شود.

جوش‌های آکنه تناسلی

کراتینیزاسیون (توده‌های چربی): جوش‌های آکنه تناسلی به صورت توده چربی یا توده‌های سرسفید ظاهر می‌شوند.

پوست بدون تورم و قرمزی شدید: آکنه تورم و قرمزی شدید ایجاد نمی‌کند.

اکثراً بی‌درد: جوش‌های آکنه معمولا دردناک نیستند.

 شکل و اندازه: جوش‌های آکنه تناسلی در قالب توده‌های چربی بروز می‌یابند و کوچک‌تر از لنفوگرنولوما هستند.

تشخیص دقیق نیاز به ارزیابی و معاینه پزشک دارد. اگر هر توده غیرعادی در ناحیه تناسلی خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید و نسبت به آن بی‌تفاوت نباشید. این توده‌ها گاه می‌توانند نشان از بیماری خطرناکی باشند.

مردان برای درمان جوش‌ تناسلی باید به کدام متخصص مراجعه کنند؟

معمولا برای تشخیص بیماری و درمان جوش‌ تناسلی، باید به پزشک متخصص اورولوژیست مراجعه کنید. پزشک اورولوژیست در امور مربوط به سیستم تناسلی مردان دارای تخصص است. به همین دلیل می‌تواند علت ایجاد ضایعات پوستی تناسلی را تشخیص دهد و درمان مناسبی برای آن ارائه دهد. اگر جوش‌ها همراه با مواردی مانند ترشحات عفونی یا علائم غیرعادی باشند، پزشک متخصص پوست و آلرژی نیز می‌تواند مفید باشد. زیرا این پزشکان در تشخیص و درمان مشکلات پوستی و عفونت‌های قارچی تخصص دارند.

در مواردی که مردان با جوش یا توده‌های غیرمعمولی در ناحیه تناسلی مواجه می‌شوند، بهترین کار این است که به هیچ وجه به دانش خود یا اطرافیان اطمینان نکرده و از طریق مشاوره با پزشک متخصص به راه درمان مشکل خود دست پیدا کنند.

چه داروهایی جوش تناسلی مردان را به طور قطعی درمان می‌کند؟

درمان‌های دارویی، بر اساس عوامل ایجاد بیماری، مانند عفونت‌های قارچی، ویروسی و نوع جوش تناسلی مشخص می‌شوند. در اینجا به توضیح چند نوع دارو می‌پردازیم:

ضد قارچی: اگر تشخیص پزشک عفونت قارچی باشد، ممکن است داروهای ضدقارچی موضعی مانند کرم‌ها یا پودرها را تجویز کند، این داروها معمولاً برای عفونت‌هایی مانند کاندیدیازیس مفید هستند.

ضد ویروسی: اگر تشخیص پزشک این باشد که شما دچار عفونت ویروسی مانند هرپس شده‌اید، داروهای ضدویروسی را تجویز می‌کند. این داروها می‌توانند عفونت را کاهش داده و علائم را کنترل کنند.

کورتیکواستروئیدها: در برخی موارد، پزشک کورتیکواستروئیدها (مثل کرم‌های هیدروکورتیزون) را برای فرد تجویز می‌کند. این کرم‌ها التهاب و خارش را کم می‌کنند.

داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی: اگر ناحیه تناسلی مردان دچار جوش‌های ملتهب باشد، تجویز داروهایی مانند ایبوپروفن، علائم را بهبود می‌بخشد.

واکسیناسیون: در برخی موارد، برای پیشگیری از عفونت‌های ویروسی نظیر HPV ، بهتر است به منظور پیشگیری، واکسیناسیون را انجام دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌دهیم مقاله «12 علت ایجاد جوش روی آلت تناسلی مردان (& نحوه درمان آن‌ها)» را مطالعه کنید.

 سخن پایانی

همان‌طور که در مباحث بالا مطرح شد،‌ جوش تناسلی مردان انواع و اقسام متفاوتی دارد که هر یک ناشی از علل و عوامل گوناگونی است. بدین ترتیب این جوش‌ها هر یک راه‌های درمان متفاوتی دارند که با راه درمان دیگر موارد فرق دارد. در چنین شرایطی صرفا نمی‌توان با مشاهده ظاهر جوش بر اساس دانش خود تشخیصی داد و شروع به درمان‌های خودسرانه کرد.

بسیاری از انواع جوش‌های تناسلی مردان، جوش‌هایی بی‌خطر هستند که به دلایلی مانند تعریق، التهاب منفذ مو یا پوشیدن لباس‌های نامناسب رخ می‌دهند. چنین مواردی یا خودبخود بهبود می‌یابند و یا می‌توان از طریق داروهایی آنها را تسکین داد، اما بدانید که تمام جوش‌‌های مردان، بی‌خطر نیستند. برخی از انواع این جوش‌ها از عفونت‌هایی نشأت می‌گیرند که موجب بیماری‌های خطرناکی همچون زگیل تناسلی یا سفلیس می‌شوند.

برای آنکه از تشخیص و درمان مشکل خود مطمئن باشید، ما توصیه می‌کنیم که هرگز درمان خودسرانه‌ای انجام نداده و به پزشک متخصص مراجعه کنید. کلینیک تخصصی زنان دکتر روشن کمک می‌کند تا کلیه قدم‌های لازم را تا بهبودی کامل با اطمینان بردارید. بنابراین در اسرع وقت به مراکز درمانی مورد نظر مراجعه کنید.