پریود نشدن بعد از عمل جراحی

 

پریود نشدن بعد از عمل جراحی؛ سندرم تخمدان پلی کیستیک، پیراموپوز، استرس، استفاده از مسکن و تاثیر سبک زندگی

پریود یا قاعدگی جریانی است که در طی آن قسمتی از بافت دیواره رحم ریزش کرده و خون توسط واژن از بدن خارج می گردد. دختران در سنین 12 تا 14 سالگی قاعدگی را تجربه می کنند و این جریان در زنان تا سن 45 تا 55 سالگی ادامه دارد. در صورتی که دختران بعد از سن 16 سالگی قاعدگی نداشته باشند، نیاز است که برای درمان و به تعویق افتادن آن به پزشک رجوع کنند.

اگر فرد بیشتر از 3 ماه پی در پی پریود نشود، یعنی که دچار آمنوره شده است و اگر پریودی او منظم نیست، به الیگومنوره دچار شده است. در این مقاله قصد داریم درباره پریود نشدن بعد از عمل جراحی و سریع ترین روش باز شدن قاعدگی توضیح دهیم.

پریود نشدن بعد از عمل جراحی

آنچه در این مقاله می خوانید :

 

پریود نشدن بعد از عمل جراحی

 

 پریود نشدن بعد از عمل جراحی طبیعی می باشد، زیرا الگوی پریودی نامنظم می شود. اگر بعد فرایند عمل جراحی زن به مدت طولانی استراحت کند، وزن او بیشتر می شود و چربی بیشتری در نواحی شکم او جمع می گردد و هورمون استروژن بیشتری ترشح می شود و در نهایت فاصله بین چرخه قاعدگی بیشتر می شود و پریود نشدن پس فرایند جراحی ایجاد می گردد.

 

دلایل پریود نشدن بعد از عمل جراحی

 

در واقع به دلایل مختلفی می توان پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی را شاهد بود. افراد بعد فرایند عمل جراحی ممکن است که دوره قاعدگی آن ها دچار تاخیر شود. این موضوع امری طبیعی است و ارتباطی با جراحی ندارد. به دلیل استرس بعد فرایند عمل جراحی فرد پریود نشدن پس از عمل جراحی را تجربه می کند. به چند دلیل امکان دارد که پریود نشدن پس فرایند جراحی رخ دهد. این دلایل موارد زیر می باشد.

  • استرس: اگر به دلیل نبود سابقه قبلی به یک دکتر پریود مراجعه کرده اید، از وی سوال کنید که دلیل پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی چیست؟ بی درنگ به شما خواهند، گفت که دلیل آن استرس می باشد، زیرا سیستم هورمونی و پریودی خانم ها با تحولات روحی و روانی آن ها رابطه مستقیمی دارد و هرگونه استرس می تواند، الگوی پریودی او را تحت تاثیر قرار دهد. در عمل جراحی نیز به علت های مختلف مانند ترس از عمل و ترس درباره نتیجه جراحی فشار روانی زیادی به به وجود آورده و علت اصلی پریود نشدن پس فرایند جراحی می باشد.
  • استفاده از داروهای مسکن: شاید بیشتر افراد تصور کنند که بیهوشی یا استفاده از آنتی بیوتیک ها سبب پریود نشدن پس از عمل جراحی می شود، اما درست نیست. ولی مصرف داروهای کم کننده درد و ضد التهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن، مفنامیک اسید، آسپرین و ژلوفن بر روی قاعدگی تاثیر دارند و باعث پریود نشدن پس از جراحی می شوند.
  • تاثیر سبک زندگی: در برخی از موارد امکان دارد که سبک زندگی فرد بعد از جراحی تغییر کند و در استفاده از خوارکی های دارای کالری و به ویژه شیرینی ها افراط کند. از آن جایی که پس از عمل انجام فعالیت های ورزشی توسط جراح محدود می گردد. امکان دارد که باعث چاقی و اضافه وزن گردد و این امر می تواند، علت دیگری برای پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی شود.

چه زمانی برای پریود نشدن بعد از عمل جراحی به پزشک مراجعه کنید؟

 

اگر بعد از گذشت چند ماه بعد فرایند جراحی سیکل پریودی به حالت قبل از جراحی بازنگشت، باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا دلیل پریود نشدن پس فرایند جراحی را پیدا کند و به درمان آن بپردازد. به دلایلی که در بالا ذکر شد، امکان دارد که پریود نشدن بعد از عمل جراحی رخ دهد و نیاز است که افراد به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.

در صورت عدم مراجعه به پزشک متخصص زنان به عواقب خطرناکی دچار می شوید. امکان دارد که بنا به دلایلی که در موارد فوق گفته شد، پریود نشدن پس فرایند جراحی و همچنین پریود نشدن بعد از عمل لیپوماتیک را نیز داشته باشند. اگر چنین نشانه ها و علائمی را مشاهده می کنید، نسبت به اختلال در پریودی مشکوک شوید و به پزشک رجوع کنید.

  • دخترانی که تا سن 16 سالگی قاعدگی نداشته اند.
  • چرخه پریودی شما 21 تا 35 روزه نیستند.
  • احساس بارداری دارید و قاعدگی ندارید و پاسخ آزمایش بارداری شما منفی است.
  • به اختلالات خلقی دچار می شوید.
  • وزن شما بیشتر شده و از طرف دیگر قاعدگی ندارید.

آیا داروی بیهوشی بر پریود نشدن بعد از عمل جراحی تاثیر دارد؟

 

 تاثیر این دارو بر میزان و زمان پریودی به صورت علمی اثبات نشده است، اما با این وجود بعضی از بیماران از پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی و بی نظمی آن شکایت دارند. همان گونه که گفته شد، عمل جراحی و پریودی رابطه مستقیمی با یکدیگر نداشته و اما ترس و استرس جراحی امکان دارد که سبب ایجاد اختلال در این عملکرد شود. بدین منظور بهتر است که قبل از جراحی درباره نگرانی های خود درباره جراحی و به ویژه دوران بهبودی آن با پزشک متخصص مشورت کنید و از دستورالعمل های مناسبی برای کم شدن این گونه نگرانی ها بکار ببرید.

 

درمان پریود نشدن پس از عمل جراحی

 

زمانی پزشک به دنبال یافتن درمان پریود نشدن پس از عمل جراحی می باشد که شناسایی وی آمنوره باشد و این عارضه خطرناک نمی باشد.کافی است که دلیل این عارضه پیدا شود و با روش های درمانی درست آن را درمان کنید. امروزه روش های درمانی مختلفی برای درمان این اختلال وجود دارند.

استفاده از داروهای هورمونی، کاربرد روش های تخصصی در درمان طب سنتی، تغییر در سبک زندگی و استفاده از قرص های تنظیم قاعدگی از روش های درمان پریود نشدن پس فرایند جراحی است. بعضی مواقع وجود بیماری هایی مانند تیروئید، کم شدن استرس ها، اختلالاتی در آندومتر، پولیپ و… زمینه ساز ایجاد این اختلال می شود که درمان و رفع آن ها به درمان پریود نشدن پس فرایند جراحی کمک زیادی می کند. از جمله درمان هایی که سبب کم شدن سندرم قبل از پریودی می شود، موارد زیر می باشد.

  • استراحت کافی
  • استفاده از کلسیم و منیزیم
  • استفاده از داروهای مسکن
  • حمایت عاطفی از طرف اطرافیان
  • استفاده از مولتی ویتامین ها
  • استفاده از قرص های ضد افسردگی
  • کم شدن مصرف شکر و نمک قبل از پریودی

 

عوارض پریود نشدن پس از عمل جراحی

 

هر اختلال و تغییری که در بدن اتفاق می افتد، حتما عوارضی را به دنبال خواهد داشت. بانوان و دخترانی که از بی نظمی پریودی رنج می برند، قاعدتا عوارضی را مشاهده می نمایند. یکی از عوارض پریود نشدن پس فرایند جراحی تغییر در متابولیسم بدن می باشد. زمانی که سوخت و ساز بدن به هم می خورد، فرد دچار چاقی، BMI و اضافه وزن می شود. مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سندرم PCOS دو مورد دیگر از عوارض پریود نشدن به حساب می آیند. ناباروی یکی دیگر از عوارض پریود نشدن است. زمانی که شما در بازه زمانی نرمال مرتبا قاعدگی ندارید، بدین معنی است که تغییر منفی در بدن شما در حال اتفاق افتادن است.

 

پریود نشدن بعد از عمل جراحی تا چند روز طبیعی می باشد؟

 

به طور طبیعی دختران و بانوانی که به سن بلوغ رسیده باشند، هر 28 روز یک بار خونریزی پریودی را دارند. اگر قاعدگی بیشتر از یک هفته طول بکشد، به طور معمول فواصل بین دو قاعدگی به 35 روز می رسد. بنابراین اگر براساس این محاسبات قاعدگی بین 3 تا 4 روز به تعویق بیافتد، این فرآیند طبیعی است و اما اگر بیشتر از 3 یا 4 روز از زمان قاعدگی شما گذشت و پریودی آغاز نشد، نیاز است که به پزشک رجوع کنید و علت پریود نشدن پس فرایند جراحی را بیابید.

 

تشخیص پریود نشدن پس از عمل جراحی

 

روش های شناسایی بیماری های رایج زنان برای شناسایی اختلالات قاعدگی از چند طریق می باشد. در واقع پزشک متخصص زنان برای تشخص پریود نشدن پس فرایند جراحی از روش های مختلفی استفاده می کند تا با استفاده از این روش ها علائم را شناسایی کند و به درمان آن بپردازد. این روش ها موارد زیر می باشد.

  • شرح حال: یکی از روش های شناسایی که از گذشته در تشخیص بیماری ها کمک زیادی کرده است، اطلاع از شرح حال بیمار است. برای آن که شرح حال دقیقی به پزشک خود بدهید. بهتر است که شش ماه تاریخ های چرخه پریودی خود را یاداشت نمائید و به پزشک اطلاع دهید. همچنین در هنگام مراجعه به پزشک مطلع کردن پزشک از سوابق بیماری لازم است.
  • معاینه: در واقع انجام معاینات فیزیکی به شناسایی عفونت ها، پولیپ های رحم و هر اختلال دیگری در فرآیند شناسایی بیماری کمک زیادی می نماید.
  • آزمایشات خون: سومین مرحله برای شناسایی بیماری ها انجام آزمایشات خون است و با بکارگیری این آزمایشات می توان تمامی هورمون های بدن را مورد ارزیابی قرار داد.
  • سونوگرافی: یکی دیگر از روش های شناسایی که کاملا ضرری ندارد و در زمینه پزشکی کاربرد زیادی دارد، سونوگرافی است. به وسیله سونوگرافی می توان تمامی اختلالات را شناسایی کرد.

 

علائم پریود نشدن بعد از عمل جراحی

 

افراد امکان دارد که بنا به دلایل مختلفی پریود نشدن پس فرایند جراحی را تجربه کنند. پریود نشدن پس از عمل جراحی دارای یک سری علائم است که با مشاهده این علائم مانند سرگیجه باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی صورت گیرد. از علائم پریود نشدن پس فرایند جراحی موارد زیر می باشد.

  • سردرد
  • نفخ شکم
  • افسردگی
  • پریشانی، اضطراب، استرس و آشفتگی
  • پریودی دردناک
  • خونریزی زیاد پریودی و یا خونریزی غیرطبیعی

 

درمان های خانگی برای پریود نشدن بعد از عمل جراحی

 

در موارد فوق درباره روش های درمانی برای خون‌ریزی نداشتن بعد از جراحی لیپوماتیک و درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی مطالبی ذکر شد. علاوه بر موارد فوق به درمان خانگی پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی می پردازیم. این نوع از درمان خطر ندارد و جای نگرانی ندارد. درمان خانگی بیشتر برای خون‌ریزی نداشتن پس از عمل جراحی می باشد.

  • بادام: این ماده خوراکی دارای ویتامین، منیزیم، پروتئین و… است که در تنظیم پریودی نقش دارند. بهتر است که چند بادام را بشورید و سپس آن ها را در آب خیسانده و اجازه دهید تا 24 ساعت در آب قرار بگیرند تا اسید فولیک آن ها از بین برود. استفاده مکرر از بادام سبب پریودی منظم می شود.
  • زنجبیل: یکی از روش های تاثیر گذار درمان خانگی پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی استفاده از زنجبیل است که علاوه بر تنظیم سیکل پریودی برای کم کردن درد پریود نیز تاثیر دارد. مصرف زنجبیل یک هفته قبل از قاعدگی سبب بهتر شدن خلق و خو و سلامت جسمانی می گردد.
  • سرکه سیب: استفاده روزانه به میزان 15 لیتر از سرکه سیب تاثیر زیادی برای درمان عارضه سندرم پلی کیستیک تخمدان دارد. بهتر است که سرکه سیب را با مقداری عسل در آب ترکیب کنید.
  • تخم رازیانه: این گیاه داروئی سبب بیشتر شدن جریان خون می شود و شما می توانید، برای تنظیم پریودی از آن استفاده کنید. رازیانه علاوه بر این که غذا را خوش طعم می کند، خواص داروئی زیادی نیز دارد.
  • هویج: یکی از مواردی که برای تنظیم سیکل پریودی مورد استفاده قرار می گیرد، هویج است. هویج خام دارای فیبر است. دلیل پریود شدن بعد از عمل بینی استروژن است که سبب بی نظمی در قاعدگی می شود و مصرف هویج سموم را ازبدن دفع می کند.

 

عمل بینی و قاعدگی

 

بانوان به طور معمول بین 38 تا 80 سی سی در طول پریودی خود خون از دست می دهند و به همین علت گمان می کنند که دچار انعقاد خون شده اند و طی جراحی بینی امکان دارد که خون بیشتری از آن ها خارج شود و همچنین از تاثیر بیهوشی بر قاعدگی نیز نگران هستند. علاوه بر این امر به علت استرسی که برخی افراد قبل از عمل بینی دارند، امکان دارد که هورمون های آن ها دچار اختلال شده که این امر می تواند، علت پریود شدن بعد از عمل بینی باشد و ترس از این مشکل آن ها را بیشتر به استرس و نگرانی و سردرگمی دچار می کند،

اما باید بدانید که قاعدگی بر روی عملکرد عمل بینی دارای تاثیر منفی نیست و حتی میزان خونریزی شما را در حین عمل بیشتر نمی کند، اما برخی از بانوان هستند که دوران قاعدگی دشواری دارند که درد و ناراحتی به همراه دارد، از این رو به این افراد سفارش می شود که عمل بینی و قاعدگی آن ها که در یک زمان است، بهتر است که جراحی بینی را به عقب بیندازند.

 

سایر دلایل پریود نشدن پس از عمل جراحی بینی

 

وقتی که قاعدگی شما دچار تاخیر می شود، همیشه به این معنی نیست که شما باردار هستید. در موارد فوق یک سری از دلایل خون‌ریزی نداشتن پس فرایند عمل جراحی بیان شد. برای درمان آن می توان به پزشک متخصص زنان مراجعه کرد که با استفاده از روش های بالا به درمان آن بپردازد. سایر دلایل پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی موارد زیر می باشد.

  • روش های ضد بارداری: شما تصور می کنید که استفاده از داروهای ضد بارداری به شما کمک می نماید که دارای قاعدگی منظم باشید، اما همیشه این گونه نیست. استفاده از برخی داروها مثل سیسونال، کوارتت و سیسونیک باعث می شود که شما سیکل پریودی 28 روزه را نداشته باشند و بین دوره تاخیر به وجود آید.

یک متخصص زنان می گوید که زمانی که شما قرص های فعال را بیشتر از 21 روز استفاده می کنید، از ریزش دیواره رحم جلوگیری می شود و زمانی که قرص های غیرفعال را استفاده می کنید، هورمون ها کم می شوند و باعث فشار خون و خونریزی داخل رحم می گردند. این قاعدگی عادی نیست و مثل جریان طبیعی خود اتفاق نمی افتد. انواع دیگر روش های ضد بارداری که انواع روش های کنترل هورمونی را بکار می برند، می توانند سبب تاخیر در قاعدگی شوند. پزشکان هشدار می دهند که هیچ گونه روش ضد بارداری صد در صد نمی تواند، مانع از بارداری شود.

  • پیراموپوز: بیشتر خانم ها در سال های آخر دهه 40 آغاز به تاخیر در قاعدگی می کنند. آن ها به جای سیکل 28 روزه سیکل 36 یا حتی 48 روزه را تجربه می نمایند. اگر فردی زیر 45 سال سن داشته باشد و قاعدگی او کامل قطع شود، امکان دارد که یائسگی زودرس یا همان پیراموپوز را تجربه نماید و یا به نارسایی زودرس تخمدان دچار شده باشد.
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک: در طول سیکل پریودی هر تخمدان تقریبا 5 فولیکول به وجود می آورد و آن ها را برای تخمک گذاری آزاد می کند. زنانی که به این سندرم مبتلا هستند، فولیکول های اضافی دارند و باعث می گردد که فرآیند طولانی تری را تجربه نمایند. به عبارت دیگر تا زمانی که تخمک آزاد نگردد، قاعدگی اتفاق نمی افتد.

سایر نشانه های این سندرم شامل بیشتر شدن وزن و بیشتر شدن سطح هورمون ها مثل تستوسترون است که باعث رشد موهای ضخیم در سینه و صورت می گردد. البته در همه افراد این نشانه ها اتفاق نمی افتد و در همه افرادی نیز که به وجود می آید، نمی تواند علت صد در صد این سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد.

  • تومور هیپوفیز: اگر چه که این مشکل کمیاب است، اما بعضی مواقع پرولاکتینوما که مقدار زیادی پرولاکتین ترشح می کند که نوعی از تومور هیپوفیز است، هورمونی است که نشان دهنده تولید شیر مادر می باشد، می تواند در تاخیر دوره قاعدگی اثر داشته باشد. پزشکان می گویند، زنانی که در دوران شیردهی قرار ندارند و دچار سردرد، تاری بینایی و ترشح سینه می شوند و در کنار این موارد قاعدگی آن ها دچار تاخیر شده است، باید سریعا به پزشک رجوع کنند.
  • دیابت و بیماری تیروئید: بیماری تیروئید و دیابت می توانند، باعث تاخیر در پریودی شوند. بسیاری از خانم ها گاه به علت های مختلف امکان دارد که تخمک گذاری در بدن آن ها به وجود نیاید و یا به پریودی زودرس و با تاخیر دچار شوند. برای یافتن علت اصلی آن باید تست های لازم و سابقه خانوادگی آن ها مورد بررسی قرار گیرد. در آخر باید این نکته را در نظر داشت که عفونت و خونریزی یا هر گونه اختلالی دیگری بعد از خویزی نداشتن‌ پس فرایند عمل جراحی امکان دارد که ارتباطی با سیکل پریودی نداشته و لازم به ارزیابی داشته باشد.

اهمیت درمان پریود نشدن بعد از عمل جراحی

 

افراد امکان دارد که بعد از این که عمل جراحی انجام می دهند، پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی را شاهد باشند. علت پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی امری طبیعی می باشد و به علت این که فرد پس از عمل جراحی باید استراحت کند و همین امر سبب تجمع چربی در شکم فرد می شود و در نتیجه قاعدگی او نامنظم می گردد. اگر بعد از گذشت 3 ماه بعد فرایند عمل جراحی قاعدکی تنظیم نشد، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. در صورت عدم درمان امکان دارد که به عوارضی مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی، کیست رحم و کم شدن باروری و… دچار شوید. به همین دلیل درمان آن دارای اهمیت است.

برای درمان پریود نشدن بعد از عمل جراحی به چه پزشکی مراجعه کنید؟

زمانی که افراد دچار تاخیر در قاعدگی می شوند، لازم است که برای درمان آن به متخصص زنان مراجعه کنند تا با انجام روش های درمانی که در بالا به آن اشاره شد، به درمان آن بپردازد. نیاز است که برای درمان پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی به پزشک ماهر و با تجربه مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرد در غیر این صورت دچار عواقب خطرناکی می شوید.

 

درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی

 

افراد بنا به دلایل مختلفی بعد فرایند عمل جراحی مانند باقی ماندن داروهای بیهوشی، گاهی اوقات کمبود ویتامین، اختلال الکترولیتی و کم شدن قند خون به سرگیجه بعد از از عمل دچار می شوند و لازم است که برای درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی به اندازه کافی آب بنوشید و به پزشک مراجعه کنند تا پزشک با استفاده از روش های درمانی مختلف به درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی بپردازد. مواردی که ذکر شد از علت های عمل جراحی اسلیو معده است و باید برای درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی به پزشک مراجعه نمائید.

 

پریود نشدن بعد از عمل لیپوماتیک

 

عمل لیپوماتیک بیشتر برای زیبایی و پیکرتراشی کاربرد دارد. مناسب افرادی است که چاقی موضعی داشته و ورزش و رژیم لاغری برای آن ها تاثیری نداشته است، لذا جراحی لاغری را انتخاب کرده اند. غالبا افراد پریود نشدن بعد از جراحی لیپوماتیک را مشاهده می کنند. این عمل برای افرادی که از چاقی زیاد رنج می برند، مناسب نیست. کم شدن چربی در عمل جراحی لیپوماتیک سبب پریود نشدن بعد از عمل لیپوماتیک می شود. برای درمان پریود نشدن بعد از جراحی لیپوماتیک به پزشک مراجعه کنید.

 

علت پریود شدن بعد عمل از بینی

 

قاعدگی یک جریان طبیعی در بانوان است که در بسیاری از افراد در یک چرخه زمانی منظم رخ می دهد. البته دسته ای از خانم ها نیز هستند که به علت های مختلفی مثل تنبلی تخمدان ها این چرخه منظم نبوده و دوران قاعدگی آن ها به اصطلاح عامیانه جلو و عقب می افتد. علت پریود شدن بعد از عمل بینی امری طبیعی می باشد و ارتباط مستقیمی با عمل بینی ندارد. امکان دارد که بعد از عمل بینی در زمان همیشگی پریود شوید. یا امکان دارد که به علت های مختلف به ویژه استرس پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی را تجربه کنید،

زیرا استرس در فرآیند کارکرد هورمون ها تاثیر زیادی دارد. بنابراین اگر شما بعد از عمل بینی نگران زیبایی و شکل نهایی آن هستید، این نگرانی ها می تواند، علت پریود شدن بعد از عمل بینی و همچنین سبب پریود نشدن شما بعد فرایند عمل جراحی شود. بهترین راه غلبه بر آن انتخاب یک پزشک جراح بینی ماهر و با تجربه است تا بتوانید، به او اعتماد داشته باشید و با خیالی آسوده عمل جراحی را انجام دهید.

 

سخن آخر

 

در مطالب فوق گفته شد که بانوان پریود نشدن بعد از عمل جراحی را تجربه می کنند. بانوان زمانی که عمل جراحی لیپوماتیک را انجام می دهند، پریود نشدن بعد از عمل لیپوماتیک را تجربه می نمایند. علت پریود شدن بعد از عمل بینی دلیلی نداشته و امری طبیعی می باشد. در موارد فوق بیان شد که می توان برای درمان سرگیجه بعد از عمل جراحی به پزشک مراجعه کرد تا پزشک متخصص به درمان آن بپردازد. برای درمان پریود نشدن پس فرایند عمل جراحی می توان از روش های پزشکی و خانگی استفاده کرد.